Σταματείστε την TTIP: Εκατοντάδες χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν στο Βερολίνο για την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

berlin ttip




Διαδηλωτές από διάφορες πολιτικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου εναντίον της ΤΤΙΡ, μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι επικριτές της λένε ότι θα ωφελήσει τις μεγάλες εταιρείες σε βάρος των Ευρωπαίων.
Συνδικαλιστικές οργανώσεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν μεταξύ των οργανωτών της πορείας, που πήγε από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο του Βερολίνου στο εθνικό
κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, 250.000 άνθρωποι βγήκαν στο δρόμο για την εκδήλωση, ενώ η αστυνομία του Βερολίνου ισχυρίστηκε ο αριθμός ήταν πιο κοντά στις αρχικές τους προσδοκίες των 100.000.




Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) έχει ως στόχο να βελτιώσει το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, φέρνοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.
ttip3
Οι επικριτές φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, φέρνοντας τα πρότυπα για την ασφάλεια των καταναλωτών, των τροφίμων και της υγείας ή των εργασιακών δικαιωμάτων στο επίπεδο με εκείνα στην Αμερική. Τα Ευρωπαϊκά έθνη έχουν αυστηρότερους κανονισμούς για πράγματα όπως τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα ή τα εργασιακά δικαιώματα από ό, τι οι ΗΠΑ. Υπάρχει επίσης δυσαρέσκεια για τη μυστικότητα της φύσης των διαπραγματεύσεων, που οδηγεί τους σκεπτικιστές να υποθέτουν το χειρότερο για το έγγραφο που θα πποκύψει τελικά.
ttip2
Η διαμαρτυρία στοχεύει επίσης τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA), μια παρόμοια εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά που είναι στο στάδιο της διαπραγμάτευσης, η οποία θα κάνει επίσης κακό στους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τους επικριτές.
ttip1
Υπάρχει μια αυξανόμενη δυσπιστία για τις ΗΠΑ στην Γερμανία εν μέσω του σκανδάλου της μαζικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης των επικοινωνιών των Γερμανών και της κλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης, την οποία πολλοί θεωρούν ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή.




ΠΗΓΗ

























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις