Μακάβριο θέαμα: Κάνουν «εκπαιδευτική» νεκροτομή σε λιοντάρι μπροστά σε μικρά παιδιά (βίντεο)

Μακάβριο θέαμα: Κάνουν «εκπαιδευτική» νεκροτομή σε λιοντάρι μπροστά σε μικρά παιδιά (βίντεο) 

 

Ένα εξοργιστικό περιστατικό έγινε για άλλη μια φορά σε ζωολογικό κήπο της Δανίας, με τους υπεύθυνους να γδέρνουν και να κομματιάζουν ένα νεκρό λιοντάρι μπροστά στα μάτια του κόσμου μεταξύ αυτών και πολλών παιδιώνΟι εικόνες που φθάνουν στα ΜΜΕ όλου του κόσμου πραγματικά σοκάρουν, ιδίως αν σκεφθούμε ότι δεν προέρχονται από κάποια τριτοκοσμική χώρα αλλά από την Δανία. Και όμως, στην πόλη Οdense στην κεντρική Δανία, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να κάνουν αυτή την φρικαλεότητα μπροστά σε κοινό για... εκπαιδευτικούς λόγους.Το εννέα ετών λιοντάρι ήταν ένα από τα τρία που οδηγήθηκε σε ευθανασία τον Φεβρουάριο, με την δικαιολογία ότι είχαν πολλά αιλουροειδή στον ζωολογικό κήπου και δεν έβρισκαν κάπου να το δώσουν. Από τότε, το νεκρό λιοντάρι βρισκόταν σε κατάψυξη στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κύπου.



Και σήμερα το πρωί, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κάνουν το «μάθημα ανατομίας» εμπρός σε ένα κοινό από 300-400 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, ηλικίας έως και τεσσάρων ετών.

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες που αναφέρονται από την διαδικασία κάνουν λόγο για εκκίνηση του «μαθήματος» από το κόψιμο της γλώσσας του νεκρού ζώου, ενώ όπω φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η μυρωδιά πρέπει να ήταν απίστευτα ενοχλητική καθώς οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους έκλεισαν την μύτη τους.



Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στη Δανία, καθώς πέρσι τον Φεβρουάριο, ένας ζωολογικός κήπος στην Κοπενχάγη, έκανε κάτι αντίστοιχο με μία νεκρή καμηλοπάρδαλη.

Ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο ίδιος ζωολογικός κήπος στο Οdense είχε προβεί σε κατακρεούργηση και άλλων ζώων όπως μία καμήλα, ένα πόνι και ένα ταπίρ (χωρίς όμως την παρουσία κοινού).

Τα γεγονότα αυτά έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών όχι μόνο μέσα στη Δανία, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, όπου πάνω από 135.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει να σταματήσουν αυτού του είδους οι «εκπαιδευτικές» δημόσιες τελετές.



Οι Δανοί μπορεί να επιμένουν ότι πρόκειται για μία πρώτης τάξεως εκπαιδευτική ευκαιρία, όμως οι περισσότεροι σε όλο τον κόσμο μιλούν για ένα μακάβριο θέαμα, και μία ανεύθυνη στάση των υπευθύνων στους ζωολογικούς κήπους της Δανίας σχετικά με την αξιοποίηση των ζώων που έχουν στην κατοχή τους.









ΠΗΓΗ



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις