Βόμβα από τον Τόσκα για τζιχαντιστές στην Ελλάδα: Παρακολουθούμε πρόσωπα και καταστάσεις - Καταργείται η ομάδα ΔΕΛΤΑ


http://www.newsit.gr/files/Image/2015/10/13/resized/TOSKAS_533_355.jpg 

O νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα αποκάλυψε μετά από ερώτηση του NewsIt πως το φαινόμενο των τζιχαντιστών δεν είναι τόσο μακριά από την Ελλάδα τελικά και πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση.
Μετά από ερώτηση του NewsIt για το εάν έχουν διαπιστωθεί ύποπτα πρόσωπα ανάμεσα στους μετανάστες που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ο κ. Τόσκας αποκάλυψε πως η ελληνική αστυνομία βρίσκεται σε συνεργασία με ξένες
υπηρεσίες και πως το παρακολουθούν το θέμα στενά με την ΕΥΠ.
Αυτό όμως που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν η αναφορά του κ. Τόσκα πως οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν πρόσωπα και καταστάσεις. Ωστόσο, ο κ. Τόσκας υπογράμμισε πως δεν μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω για το συγκεκριμένο θέμα.
Με αυτή τη δήλωση ο κ. Τόσκας επιβεβαίωσε πως ουσιαστικά οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση και όντως παρακολουθούνται πρόσωπα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για σχέσεις με τους τζιχαντιστές.
Στα λοιπά ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς να γίνει συγκεκριμένος για συγχώνευση ή κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων. Ωστόσο, διευκρίνισε πως οποιαδήποτε κίνηση δεν θα γίνει με οικονομικά κριτήρια αλλά με βάση τις ανάγκες της περιοχής, δίνοντας βάρος στις υποβαθμισμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εγκληματικότητα.
Αποκάλυψε επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πως καταργείται η ΔΕΛΤΑ και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, είτε θα συγχωνευτούν στις ομάδες πρόληψης εγκληματικότητας, είτε στη ΔΙΑΣ, είτε σε αστυνομικά τμήματα που έχουν ανάγκη, είτε στα ΜΑΤ.
Ανακοίνωσε επίσης πως την Παρασκευή θα παραληφθούν 12 ειδικά μηχανήματα καταγραφής προσφύγων, τα οποία θα έρθουν από τη Γερμανία.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις