Το καταφύγιο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων [Εικόνες]




Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», την «Ημέρα της Κρίσης και της Αποκάλυψης» μόνο ένα μέρος-καταφύγιο στον πλανήτη είναι σε θέση να την αντέξει και να αποτρέψει τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους!
Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, κάτι τέτοιο κοστίζει μια περιουσία και το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει μόνο «εκλεκτές» και
ζάμπλουτες προσωπικότητες του πλανήτη.
Πρόκειται για το «Vivos Europa One Shelter«, ένα καταφύγιο στο χωριό Ρότσταιν στην Γερμανία, το οποίο και δημιούργησε ένα επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια, ξοδεύοντας το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!
Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 34 πάμπλουτες οικογένειες και διαθέτει τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα… πάντα! Πισίνες, θέατρα, γυμναστήρια, νοσοκομείο, εστιατόρια, κελάρι κρασιών, φούρνο, παρεκκλήσια, σχολείο, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό, συνδυάζοντας όμως πάντα την πολυτέλεια με την ασφάλεια. Τουλάχιστον για ένα χρόνο, το καταφύγιο διαθέτει όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των ατόμων.
Επίσης, περιλαμβάνει πάνω από 21.108 τετραγωνικά μέτρα για κατοικίες και επιπλέον 4.079 τετραγωνικά μέτρα για γραφεία και κτίρια-αποθήκες, η μία εκ των οποίων διαθέτει σταθμό τρένου! Η εταιρεία του επιχειρηματία, «Vivos», θα παρέχει στους ενοίκους ηλεκτρικά οχήματα και τραμ, τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας, ελικόπτερα, προστατευτικές στολές για την έκθεση σε ακτινοβολία.
Πάνω από το έδαφος θα υπάρχουν επίσης κήποι, ανοιχτός χώρος για καλλιέργειες και ψάρεμα. Στα πολυτελή διαμερίσματα, η επίπλωση και η διακόσμηση θα μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη!
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, πρόκειται για το μεγαλύτερο καταφύγιο στον κόσμο το οποίο μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε καταστροφή, από πυρηνική έκρηξη, βιολογική ή χημική επίθεση έως σεισμούς και τσουνάμι, ενώ είναι αυτόνομο σε ηλεκτρική ενέργεια, νερό, εξαερισμό και μέσα επικοινωνίας. Μεταξύ άλλων, διαθέτει και τράπεζα αποθήκευσης DNA, μια σύγχρονη «Κιβωτός του Νώε» δηλαδή!
banker1
banker2
banker3
banker3_1
banker5
banker7
banker8
banker9
banker10
banker11




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις