Σπονδυλωτό λέιζερ νέας γενιάς από τη Lockheed Martin!

Modular-High-Power-Laser


Η Lockheed Martin ανακοίνωσε την κατασκευή ενός μεγάλης ισχύος λέιζερ, εντός του Οκτωβρίου. Η παραγωγή του νέας γενιάς λέιζερ θεωρείται πρόγραμμα υψηλής προτεραιότητας από το Πεντάγωνο.
«Το πρώτο σπονδυλωτό λέιζερ θα είναι ισχύος 60 KW και θα φέρεται επί οχήματος», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός όπλου λέιζερ που θα επιτρέπει μεταβολή της ισχύος ανάλογα με την απόσταση βολής και τις
ανάγκες της κάθε αποστολής.
Η ενσωμάτωση οπτικών ινών που χρησιμοποιούνται και για εμπορικούς σκοπούς καθιστά το όπλο εξαιρετικά προσιτό, όσον αφορά το κόστος. «Με το σπονδυλωτό λέιζερ η πιθανότητα αστοχίας συστήματος μειώνεται δραματικά. Η παραγωγή καθίσταται, επίσης, πιο εύκολη λόγω της ευκολίας κατασκευής των σπονδυλωτών τεμαχίων», αναφέρει η Lockheed Martin.
Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο λέιζερ χρησιμοποιεί «σπονδύλους» οπτικών ινών για να δημιουργήσει μια ισχυρή ακτίνα. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες αστοχίας, αλλά και οι ανάγκες συντήρησης. «Αν και φαίνεται πολύπλοκο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν μόνο άνδρα», αναφέρει η ανακοίνωση της Lockheed Martin.
Τα όπλα λέιζερ παρέχουν νέες δυνατότητες στο πεδίο της μάχης. Θα μπορούν να αντιμετωπίζουν προστασία από μαζικές επιδρομές drones, ρουκετών, βλημάτων όλμων κλπ. Η Lockheed Martin ειδικεύεται στην ανάπτυξη όπλων λέιζερ έχοντας ξεκινήσει τις έρευνες εδώ και 40 χρόνια.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις