Βίντεο-σοκ: Ούγγροι χούλιγκανς επιτίθενται σε Ρουμάνους, καταγράφουν τα πάντα με GoPro κάμερα



Μία εβδομάδα πέρασε από τα βίαια επεισόδια στις κερκίδες του Βουκουρεστίου στο παιχνίδι της Ρουμανίας με την Ουγγαρία, όταν ο εθνικισμός ξαναχτύπησε και αμαύρωσε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση.
Ούγγροι χούλιγκανς, κυρίως οπαδοί της Φερεντσβάρος, προκάλεσαν μεγάλα επεισόδια στο παιχνίδι με την Ρουμανία στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Euro 2016, με αποτέλεσμα
να χρειαστεί η δυναμική επέμβαση της αστυνομίας.
Τώρα, οι ίδιοι ανέβασαν και το βίντεο που καταγράφει την αρχή της επίθεσης στο site Liveleak.com. Στα πλάνα φαίνονται 30 άτομα που περνούν πάνω από τα κιγκλιδώματα και επιτίθενται αρχικά σε άνδρες της ομάδας security.
Στη συνέχεια πιάνονται στα χέρια με Ρουμάνους οπαδούς ενώ η αστυνομία προσπαθεί να τους χωρίσει χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, χημικά και σπρέι πιπεριού.
Όπως ισχυρίζονται τα ρουμανικά ΜΜΕ, πάνω στη βιασύνη των Αρχών να καταπολεμήσουν τη βία στις εξέδρες, η μπάλα πήρε δυστυχώς και τον άμαχο πληθυσμό, με τις μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τραυματισμούς γυναικών και μικρών παιδιών.
Σημειώνεται ότι οι οπαδοί της Φερεντσβάρος είναι γνωστοί για την ακροδεξιά και αντισημιτική τους δράση.
Το βίντεο με την επίθεση καρέ-καρέ:










Και σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω πλάνα, υπάρχουν και τα παρακάτω. Στο ματς της Βοσνίας με το Βέλγιο φίλαθλοι των δύο ομάδων συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο πριν την έναρξη, τραγούδησαν μαζί και δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι, οι δύο εξέδρες αντάλλαξαν κασκόλ με τη βοήθεια των υπαλλήλων ασφαλείας.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις