Ανακρίνουν Αλβανό εκτελεστή για τη Σέχτα "Επαναστατών"!!!




Δύο ημέρες μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστων μελών της "Σέχτας Επαναστατών" από την Εισαγγελία Εφετών, επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση του 27χρονου Αλβανού κακοποιού Julian Sinanaj, o οποίος μετά τη σύλληψή του στην Αλβανία τον περασμένο Ιανουάριο είχε ισχυριστεί ότι στο παρελθόν εκτέλεσε συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα και ότι συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, με πρόσφατα
δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών απηύθυνε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων των Τιράνων ζητώντας να ανακρίνει τον 27χρονο κρατούμενο Αλβανό.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η ανάκριση του Sinanaj επρόκειτο να διεξαχθεί στο Δικαστήριο Σοβαρών Εγκλημάτων, παρουσία και Αλβανών εισαγγελέων, ενώ η απολογία του θα εντασσόταν σε εκκρεμείς έρευνες των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών αρχών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές στη γειτονική χώρα, τα προηγούμενα 24ωρα βρέθηκαν στα Τίρανα δύο Ελληνες ανακριτές στους οποίους απολογήθηκε ο Sinanaj, δίχως πάντως το περιεχόμενο της κατάθεσής του να γίνει γνωστό.
Ο 27χρονος, μετά τη σύλληψή του την 25η Ιανουαρίου στα Τίρανα είχε «ομολογήσει» σε Αλβανούς αστυνομικούς ότι τον Ιούλιο του 2011 είχε δολοφονήσει δύο άνδρες έξω από το νυχτερινό κέντρο «Mamacas» στο Γκάζι. Ακόμη, ότι τη 15η Μαΐου συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η βόμβα είχε εκραγεί στις τουαλέτες του δικαστικού μεγάρου πριν η ΕΛ.ΑΣ. προλάβει να εκκενώσει το κτίριο. Ο Sinanaj θεωρείται από τις αλβανικές αρχές πληρωμένος δολοφόνος. Κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων στην Αυλώνα τη διετία 2012 - 2013, ενώ φέρεται να συμμετείχε σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του νομάρχη Αυλώνας και ενός Ιταλού επιχειρηματία στα Τίρανα.
Με αφορμή τη σύλληψη του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα τον Ιανουάριο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. είχε επιχειρήσει να ανακρίνει τον Sinanaj, δίχως πάντως θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών δεν είχαν καταφέρει να συνομιλήσουν με τον 27χρονο, καθώς οι Αλβανοί συνάδελφοί τους απαίτησαν την υποβολή επίσημου αιτήματος δικαστικής συνδρομής, όπως πράγματι συνέβη.
Αντίθετα, ανώτατος αξιωματικός δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι Ελληνες αξιωματικοί είχαν ατύπως ανακρίνει τον Sinanaj, ο οποίος είχε ομολογήσει ενώπιόν τους την εμπλοκή του σε ανεξιχνίαστες δολοφονίες, μεταξύ των οποίων μια στη Ν. Ερυθραία και μια δεύτερη, στα νότια προάστια της Αθήνας. Ερωτηθείς σχετικά, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι εκτός της Ασφάλειας, αίτημα δικαστικής συνδρομής για την ανάκριση του Sinanaj είχε υποβάλει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δίχως ποτέ να λάβει απάντηση από τις αλβανικές αρχές.
Η υπόθεση, μάλιστα, φέρεται να συνδέεται ευθέως και με τις πρόσφατες εξελίξεις (άσκηση ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστων) στην υπόθεση της «Σέχτας Επαναστατών». Κι αυτό διότι, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα η ίδια αστυνομική πηγή, «περιμέναμε να ανακρίνουμε τον Αλβανό πριν στείλουμε τη δικογραφία στον εισαγγελέα. Καθώς οι αρχές της Αλβανίας δεν απάντησαν ποτέ, υποβάλαμε τη δικογραφία με την επισήμανση ότι ο 27χρονος δεν κατέστη εφικτό να ανακριθεί. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης να ανέλαβε απευθείας η Εισαγγελία Εφετών που εδώ και ένα μήνα έχει παραλάβει τη δικογραφία για τη «Σέχτα Επαναστατών». Για την ίδια υπόθεση ανακρίθηκαν το καλοκαίρι και οι Δημ. Μαμαλικόπουλος και Αν. Τσεχιλίδης που κρατούνται για την πενταπλή δολοφονία στην Αγ. Νάπα.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την καταδίκη του, ο 41χρονος Τσεχιλίδης είχε υποστηρίξει ότι ο Μαμαλικόπουλος του είχε αποκαλύψει ότι συμμετείχε στη «Σέχτα Επαναστατών» και είχε συμμετάσχει στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Η Αντιτρομοκρατική είχε υποβάλει στις κυπριακές αρχές αίτημα δικαστικής συνδρομής, το οποίο εκτελέστηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις