Η μεγάλη «γοργόνα» Το μεγαλύτερο άγαλμα που έχει τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του νερού [Εικόνες]



 
 
 
Η Κοπεγχάγη έχει τη μικρή γοργόνα, το γλυπτό που περνά τα πάνδεινα από τους βανδαλιστές οι οποίοι συχνά- πυκνά το καταστρέφουν.
Τώρα οι Μπαχάμες απέκτησαν τη δική τους... μεγάλη γοργόνα. Ένα μοναδικό άγαλμα που ξεπερνά τα πέντε μέτρα σε ύψος, το οποίο όμως τοποθετήθηκε μέσα στη θάλασσα.

Στο βυθό ένα κορίτσι από τις Μπαχάμες, ύψους 5,10 μ., έχει γονατίσει και στηρίζει το «ταβάνι» της επιφάνειας του νερού με τους ώμους του. Είναι το «Ocean Atlas», το τελευταίο έργο του Τζέισον ντεΚερ Τέιλορ, ο οποίος ειδικεύεται στα υποβρύχια γλυπτά.


Το υπέροχο άγαλμα τοποθετήθηκε στις αρχές του μήνα στην ακτή του Νασάου στις Μπαχάμες και είναι εμπνευσμένο βέβαια από τον Άτλαντα, τον τιτάνα της ελληνικής μυθολογίας τον οποίο ο Δίας τιμώρησε να κρατά τον ουράνιο θόλο στους ώμους του αιώνια.

Κατασκευασμένο από ειδικό τσιμέντο υψηλής πυκνότητας, ώστε να μην επηρεάζεται στο νερό, σχεδιασμένο ώστε να αντέξει και εκείνο για εκατοντάδες χρόνια, το γλυπτό είναι ταυτόχρονα και ένας τεχνητός ύφαλος για τη θαλάσσια ζωή.
Ζυγίζει 60 τόνους, συναρμολογήθηκε μέσα στη θάλασσα και είναι το μεγαλύτερο άγαλμα που έχει τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του νερού σύμφωνα με τον Τέιλορ. Μοντέλο του ήταν η Καμίλα, μία ντόπια μαθήτρια.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις