Αυτός σκόρπισε τον θάνατο στo Κοινοβούλιο του Καναδά: Εχει ασπαστεί το Ισλάμ και είχε συλληφθεί στο παρελθόν [εικόνες]

Αυτός σκόρπισε τον θάνατο στo Κοινοβούλιο του Καναδά: Εχει ασπαστεί το Ισλάμ και είχε συλληφθεί στο παρελθόν [εικόνες]
Η καναδική αστυνομία προχωρά σε έρευνα προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ο οποίος κατά τις πληροφορίες ονομάζεται Μικέλ Ζέα- Μπιμπού και φέρεται ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς γύρω από το κοινοβούλιο του Καναδά ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ενημερωθεί ότι ο δράστης είναι ένας καναδός πολίτης που έχει ασπαστεί το Ισλάμ. Ο ένας από τους αμερικανούς αξιωματούχους διευκρίνισε ότι ο ύποπτος κατάγεται από την περιοχή του Κεμπέκ.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τον Λευκό Οίκο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν
τη βοήθεια τους στον Καναδά μετά τις επιθέσεις ενόπλων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα και στο κτίριο της Βουλής του Καναδά.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, άνδρας με το ίδιο όνομα είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 για μια ληστεία στο Βανκούβερ. Επίσης, και το i2006 και το e2009 είχε απασχολήσει τις Αρχές. Το 2006 δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για κατοχή μαριχουάνας, ενώ το 2009, δήλωσε ένοχος για την ίδια κατηγορία.Σύμφωνα με το καναδικό CBC News, η μητέρα του, Σούζαν Μπιμπού είναι εργαζόμενη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κατοικεί στο Μόντρεαλ.

Πατέρας ενός παιδιού ο άτυχος φρουρός που σκότωσε ο Μπιμπού
Παράλληλα, Καναδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο στρατιώτης που φρουρούσε το Μνημείο των Πεσόντων και σκοτώθηκε από τα πυρά είναι ο Νέιθαν Σιρίλο, 24 ετών και πατέρας ενός παιδιού.
Ο Σιρίλο, όπως μεταδίδουν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ήταν έφεδρος οπλίτης και καταγόταν από το Χάμιλτον του Οντάριο.
«Συλλυπούμεθα την οικογένεια του στρατιώτη ο οποίος σκοτώθηκε και προσευχόμαστε για τον φρουρό του Kοινοβουλίου ο οποίος τραυματίστηκε. Ο Καναδάς δεν θα τρομοκρατηθεί ούτε θα εκφοβιστεί» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εργασίας του Καναδά Τζέισον Κένι.
Ο Νέιθαν Σιρίλο
Διάγγελμα του Καναδού πρωθυπουργού
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ είπε κατά τη διάρκεια σύντομου διαγγέλματος ότι ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τις δυο «τρομοκρατικές» επιθέσεις των τελευταίων ωρών.
Ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θα κάνουν ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τις απειλές εναντίον της χώρας. «Ας μην υπάρχει καμία παρανόηση. Εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε. Ο Καναδάς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί» είπε ο Χάρπερ.
«Στην πραγματικότητα, αυτό θα μας οδηγήσει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας - και των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας μας – για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό (των δραστών) και την αντιμετώπιση των απειλών ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια στο εσωτερικό του Καναδά» είπε ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.




Η αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό του κέντρου στην καναδική πρωτεύουσα
Η αστυνομία στην Οτάβα του Καναδά ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ( τοπική ώρα) ότι έχει αρθεί ο αποκλεισμός ασφαλείας στον πυρήνα του κέντρου της καναδικής πρωτεύουσας.
«Η εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται στο κτίριο του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο για το κοινό» συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο και προειδοποίησαν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα γραφεία ή τις κατοικίες τους και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις