Απόλυτη σήψη στην Ευρώπη των σκανδάλων και της διαφθοράς

  

Έρευνα και σε βάρος

του πρώην προέδρου της ETEπ… Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα

Οι εισαγγελείς της ΕΕ που είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων ερευνούν πλέον και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η έρευνά της περιελάμβανε «δύο άτομα ύποπτα για διαφθορά και κατάχρηση επιρροής, καθώς και για κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ».
Ο Werner Hoyer, ο οποίος αποσύρθηκε από τη θέση του ως πρόεδρος της ΕΤΕπ στα τέλη του περασμένου έτους, αντιμετωπίζει υπόθεση διαφθοράς, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του στο POLITICO.

Αστυνομικοί από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο έχουν κατασχέσει τους τελευταίους μήνες υλικό που σχετίζεται με την έρευνα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Έψαξαν επίσης το σπίτι του Hoyer.
Ο Hoyer αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος είπε ότι η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επικεντρώνεται στην αποχώρηση ενός υπαλλήλου της ΕΤΕπ και στην αποζημίωση που του καταβλήθηκε σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Hoyer υπέγραψε το πακέτο αποχώρησης, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΤΕπ, παγιδεύοντάς τον στην έρευνα — παρόλο που δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, είπε η νομική ομάδα του Γερμανού.
“Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς παράλογοι και αβάσιμοι”, είπε ο Hoyer σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο POLITICO.

“Πλέον αναμένω να διερευνηθούν και να διευκρινιστούν πλήρως και να ζητήσω από την ΕΤΕπ να συνεργαστεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».
«Περιμένουμε τις έρευνες», δήλωσε ο δικηγόρος του Hoyer, Nikolaos Gazeas.
“Θα αποδείξουν ότι οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του πελάτη μου είναι αβάσιμες και εντελώς παράλογες.
Αυτός είναι επίσης ο λόγος που ο πελάτης μου ζήτησε ρητά να αρθεί η ασυλία του και των εγκαταστάσεων της ΕΤΕπ ώστε να διευκρινιστεί αυτός ο ισχυρισμός.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις