Εξέλιξη-βόμβα για Τέμπη: Εντοπίστηκε το βαγόνι-φάντασμα 1,5 χρόνο μετά την τραγωδία - Το ένοχο μυστικό, δεκάδες ερωτηματικά

Εξέλιξη-βόμβα για Τέμπη: Εντοπίστηκε το βαγόνι-φάντασμα 1,5 χρόνο μετά την τραγωδία - Το ένοχο μυστικό, δεκάδες ερωτηματικά  

Νέα εξέλιξη στο θρίλερ

της τραγωδίας των Τεμπών, αφού εντοπίστηκε... 1,5 χρόνο μετά το δυστύχημα, το βαγόνι - φάντασμα της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής.
Το συγκεκριμένο εύρημα εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και με έγγραφό του ο εφέτης ανακριτής, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια σήμερα στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος.
Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία ενώ μυστήριο παραμένει το τι περιείχε αλλά και γιατί άργησε τόσο ο εντοπισμός του.
Την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν το βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.

Τελικά υπάρχει και 14ο βαγόνι....

Όπως έγραφε το BN, σε συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, την οποία κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση, δύο από τους συγγενείς, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, αποκάλυψαν ότι «αγνοείται» ένα από τα βαγόνια της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Όπως αναφέρει η έκθεση του πραγματογνώμονα, η εμπορική αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 14 βαγόνια, όχι 13 όπως αναφέρθηκε αρχικά.
Το ερώτημα που έμενε αναπάντητο τόσο καιρό ήταν πού βρίσκεται αυτό το βαγόνι και γιατί δεν εντοπίστηκε αμέσως.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω βαγόνι βρισκόταν μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κλειστού τύπου.
Αναφέρθηκε επίσης ότι είχε διαλυθεί από την έκρηξη.

Έκθετη πυροσβετική και  Hellenic train

Εξαρχής ο αριθμός των βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας, καθώς φωτογραφικό υλικό από πραγματογνώμονες αποτυπώνει 14 στον αριθμό, τη στιγμή που η πυροσβεστική και η Hellenic train, δήλωναν επισήμως 13.
Εμπειρογνώμονας είχε σημειώσει σε έκθεση του, ότι εκτιμά πως «οι μισοί θάνατοι προήλθαν από την πυρκαγιά και τις συνέπειες της».
Άρα καθοριστικό είναι να αποκαλυφθεί - εάν αποκαλυφθεί - τί ακριβώς μετέφερε και ποιο ένοχο μυστικό κρύβει.
Κομβικής σημασίας στις έρευνες είναι και τα βιντεοληπτικά στοιχεία. 

Τί ήταν το φορτίο αυτού του βαγονιού;

Η ύπαρξη ξυλόλιου, είναι ένα σημείο-κλειδί.
Όσον αφορά το ξυλόλιο, φαίνεται ότι αυτό είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε, και όχι το έλαιο σιλικόνης.
Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν απαιτήσει να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και να διερευνηθεί η έλλειψη Εθνικών Κανόνων Ασφαλείας που θα έπρεπε να ίσχυαν από το 2019, αλλά που δεν εφαρμόστηκαν.

Οι αποκαλύψεις - κόλαφος των πραγματογνωμόνων

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση του Intercity 62 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά στα δύο πρώτα βαγόνια του επιβατικού τρένου.
30 θύματα απανθρακώθηκαν με το ακριβές αίτιο θανάτου τους να αποτελεί ακόμα «μυστήριο».
Για τους διορισμένους από τις οικογένειες των θυμάτων πραγματογνώμονες, η έκρηξη οφείλεται σε «άγνωστη καύσιμη ύλη», η ταυτότητα της οποίας δεν κατέστη εφικτό να αποκαλυφθεί από την έως τώρα διερεύνηση του δυστυχήματος. «Το μεγάλο θερμικό φορτίο σε συνδυασμό με την άγνωστη καύσιμη ύλη δημιούργησε έντονη πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βαγόνι του κυλικείου και μεταδόθηκε στο επιβατικό βαγόνι Β2» αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων της «Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών – ΕΔΑΠΟ», με ημερομηνία Ιούλιος 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Πως βρεθηκε το βαγονι στο Καλοχωρη?Και η ερωτηση αφορα ποιος και με ποιον τροπο το μεταφερε εκει?Και επειδη εχω πονηρο βρωμηκο μυαλο ρωταω ηρεμα,μηπως ο Στρατος που πηγε πρωτος στο σημειο επαιξε καποιον ρολο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις