ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


 Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου


Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.
Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.


Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;
Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει; Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;
Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;
Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :
Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.


Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.

Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Ας μου επιτραπεί μια διόρθωση των αριθμών
    Η αμέσως πλουσιότερη μετά την Ελληνική είναι η ολλανδική με 1250000 λέξεις ακολουθεί η γερμανική με 800000 η δε Ελληνική γλώσσα σύμφωνα με υπολογισμούς Γάλλων γλωσσολόγων έχει μαζί με τα μορφηματα 65 εκατομμύρια λέξεις η τουλάχιστον μέχρι τόσες υπολογίσαμε έως τώρα είπαν οι άνθρωποι
    Περί τα 5 εκατομμύρια λέξεις έχει η καθομιλουμένη δημοτική ενώ ο μέσης μορφώσεως Έλλην γνωρίζει γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πάντως γνωστο όπως μάθαμε και στο σχολείο πώς οι Έλληνες αν και μιλούσαν μια γλώσσα η οποία για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο θα έπρεπε να ομιλείται τουλάχιστον για 100 χιλιάδες χρόνια
    ( κάποιοι λένε και για ένα εκατομμύριο και ίσως να υπάρχει λάθος στα μηδενικά ) είναι λοιπόν γνωστό πώς δεν είχαν γραφή και δεν γνώριζαν ανάγνωση
    Τούς μύθους και βεβαίως τα ομηρικά έπη ήταν αναγκασμένοι να τα αποστηθίζουν για να μην τά ξεχνούν
    Έως ότου ήρθαν κάτι βοσκοί εξ ανατολών κάτι τύποι ντυμένοι με γιδοτομαρα(δηλαδή ενδεδυμένοι δοραν αμνού ωσάν τον λυκον του Αισώπου ) και τους άνοιξαν τα γκαβα τους διδάσκοντας τους την γραφή
    Οι έως τότε δυσμοιροι Έλληνες από την χαρά τους έπεσαν με τα μούτρα και νύχτα μέρα εργαζόμενοι σκάλισαν όλα τα ομηρικά έπη σε γραπτή πλέον μορφή μονοκοπανιας να πούμε
    Αφού μέχρι και τον ίδιο τον Όμηρο έβαλαν να γράφει μόνο που ο δύστυχος σαν τυφλός που ήταν δεν έβλεπε να γράψει στις πήλινες πινακίδες καί έτσι έγραψε την σημιτική γραφή άντε να μην σας πω το που για να μην χαλάσω και το στόμα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .
    Ελληνες θεοι, βασιλεις της Αιγυπτου.

    8 Αυγ 2009

    Ο Αιγυπτιος ιερευς Μανεθων κατεγραψε τας γενεας των θεων και ημιθεων, που εδρασαν εις την Αιγυπτον... οι οποιοι ησαν βασιλεις της προκατακλυσμιαιας Αιγυπτου, απο το 50.000 π.Χ. οι αριθμοι τρομαζουν αλλα...

    https://www.youtube.com/watch?v=5C3SANtrCnY
    .
    Οι ελληνες θεοι, βασιλεις της Αιγυπτου #2

    9 Αυγ 2009

    Ποιαν χρονολογια υπηρξαν ως βασιλεις της Αγυπτου οι Ελληνες θεοι;

    Τα συμπερασματα δικα σας!

    https://www.youtube.com/watch?v=a14QYPmWpX0
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .
    H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 80 ΣΕΛΙΔΕΣ
    ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ...
    .
    ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ; ΠΟΣΟΙ ΕΓΙΝΑΝ; ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ;
    .
    Συνεχίζεται…
    .
    Ζω στην Μεσσηνία, στις υπηρεσίες που εργάστηκα στο δημόσιο, μου πρόσφεραν κάτι πολύ καλό, αφού δεν έχουν όλοι αυτήν την τύχη, να περιοδεύω σε όλη την Μεσσηνία, Βουνά θάλασσες, κάμπους!

    Σε μια περιοδεία βορειοδυτικά του Δαρείου, ανεβαίνοντας σε ένα βουνό, πάνω από 200 μέτρα υψόμετρο, είδα κάτι που έβλεπα πρώτη φορά, στρώματα οριζόντια διαφόρων μεγεθών, το ένα πάνω στο άλλο.

    Όμως αυτό που με συγκλόνισε ήταν, ότι ανεβαίνοντας και άλλο στο Βουνό, αντίκρισα κάτι απίστευτο για τις γνώσεις μου μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο.

    Το Βουνό μετά από τις οριζόντιες πλάκες ήταν γεμάτο από βότσαλα και πεταλίδες, διαφόρων ειδών κελύφη μυδιών- κοχύλια.

    Τα είχα χαμένα, δεν μπορούσα να το εξηγήσω πως βρέθηκα θαλασσινά δήγματα ζώων σε τέτοιο υψόμετρο, δεν ήταν ένα και δυο, ήταν ένα Βουνό ολόκληρο, από δις κοχύλια.

    Πριν μερικά χρόνια που κατάφερα να έχω πρόσβαση σε επιστημονικές γεωλογικές έρευνες, κατάλαβα τι ήταν αυτό που είχα δει στα βουνά του Δωρείου και όχι μόνο.

    Αυτό το δείγμα στα βουνά του Δωρείου και το πρόγραμμα που μας περιγράφει πως ήταν η γη πριν χιλιάδες χρόνια έως εκατομμύρια χρόνια.

    Δηλαδή η Πελοπόννησος ήταν μέσα στην θάλασσα καλυμμένη, ίσως να εξείχαν κάποιες κορυφές, που τότε θα φάνταζαν σαν ξερονήσια, πότε δεν γνωρίζω, μένει να το ερευνήσουν οι γεωλόγοι επιστήμονες;

    Αν και έχουν δώσει απαντήσεις για όλη τη γη.

    Ότι ήταν μια γη που διαλύθηκε σε κομμάτια, τις σημερινές ηπείρους.

    Εμείς ασχολούμαστε σε αυτό το άρθρο με τους τελευταίους κατακλυσμούς διότι ποιο παλιά δεν ξέρουμε τι συνέβαινε, αφού η γη έγινε πολλές φορές χυλός, και ήρθαν τα πάνω κάτω.

    Σήμερα ο άνθρωπος έχει σοβαρές πληροφορίες, δεν ξέρω αν έχει το χρόνο να προετοιμάσει την μελλοντική του προστασία;

    Όσο και όσοι περισσότεροι ερευνούν, μπορεί να προσφέρουν βοήθεια, να προλάβουμε τον επόμενο κατακλυσμό τοπικό, ή ολόκληρης της γης.
    Που τα φυσικά φαινόμενα αυτό δείχνουν, ότι πλησιάζει κατακλυσμός, η κάτι τέτοιο.
    Το πλησιάζει είναι σχετικό, μπορεί να συμβεί σε 50- 100- 1.000 ή χιλιάδες χρόνια μετά, αλλά έρχεται.
    Ας δούμε τι μας κάνει να πιστεύουμε κάτι τέτοιο, χωρίς θρησκευτικές δοξασίες και πρόσκαιρα οικονομικά κέρδη διαφόρων συμφερόντων, από τις φυσικές αλλαγές του κλήματος.
    .
    Συνεχίζεται…
    .
    Ο Αριστοτέλης έγραψε ότι η Αρκαδία, πριν κατοικηθεί από τους Έλληνες, είχε Πελασγικό πληθυσμό και ότι αυτοί οι αυτόχθονες κατοικούσαν σε αυτή την περιοχή από μία πολύ μακρινή εποχή όπου ακόμα δεν υπήρχε η σελήνη στον ουρανό.

    Γι αυτό τον λόγο τους ονόμασε και Προσέληνες.

    Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ανέφερε την εποχή «όταν δεν υπήρχαν όλα τα περιφερόμενα σώματα στον ουρανό, πριν εμφανιστούν οι φυλές της Δανάης και του Δευκαλίωνα, και υπήρχαν μόνο οι Αρκάδες, για τους οποίους λεγόταν ότι κατοικούσαν πάνω στα βουνά και τρέφονταν με βελανίδια, πριν την ύπαρξη της σελήνης».

    Παρόμοιες αναφορές έχουμε από τον Πλούταρχο, τον Οβίδιο, τον Ιππόλυτο, τον Λουκιανό, τον Censorinus.
    .
    Συνεχίζεται…
    .
    Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι η αρχαία Ελληνική εκδοχή του κατακλυσμού που αναφέρεται πολύ πιο μετά, σε παραδόσεις πολλών …
    .
    Συνεχίζεται…
    .
    Οι πέντε γενιές – Η έριδα Δία και Προμηθέα – Η κλοπή της φωτιάς – Η Πανδώρα, “δώρο” του Δία – Ο κατακλυσμός – Προμηθέας και Δευκαλίωνας –
    .
    Συνεχίζεται…
    .
    Φρονώ, ότι ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνος δεν συμπίπτει μ’ αυτόν της Ατλα- … κλυσμού του Δευκαλίωνος μεσολαβούν ένας ή περισσότεροι κατακλυσμοί.
    .
    Συνεχίζεται…
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .
    Συνεχίζεται…
    .
    Το άρθρο αυτό είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά το μέλλον της ανθρωπότητας και της γης, για αυτό θα είναι μόνιμα ανοικτό για να συμπληρώνω νέα στοιχεία και να διορθώνω κάποιες ατέλειες, μερικά στοιχεία επαναλαμβάνονται από διαφορετικές πηγές, σκόπιμα τις έβαλα να διαμορφώσουμε μια πλησιέστερη άποψη!
    “Η επιστήμη είναι μια διαδικασία και αλλάζει πάντα.
    Πρέπει πάντα να αμφισβητούμε αυτά που πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε και να ελέγχουμε και να ξαναελέγχουμε τα συμπεράσματά μας.
    Στο τέλος θα πλησιάσουμε την αλήθεια όσο γίνεται περισσότερο”

    Την επιμέλεια του άρθρου είχε και έγραψε,
    ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    https://arxaiaithomi.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%cf%80/
    .
    Υ.Γ.
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( ΒΡΕΘΗΚΑΝ ) ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΘΆΛΑΣΣΑ…
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .
    ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ: ΕΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.

    .
    ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Π. Α.

    hellinon.net


    ΣΧΟΛΙΟ: ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ


    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/blog-post_6992.html#ixzz4p0eLygYp
    .
    .
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ
    .
    Συνεχίζεται…
    .
    ΖΑΚΛΙΝ ΡΟΜΙΓΥ: Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει Ελληνικά για να κατανοήσει τη γλώσσα του.

    Είναι πολλοί ακόμα αυτοί που εκθείασαν την ιερή Ελληνική γλώσσα, που λόγω οικονομίας χώρου παραλείπονται.

    Ο αναγνώστης όμως ας είναι βέβαιος πως η αρχαία Ελληνική είναι η μητέρα πρωτο-γλώσσα όλων των γλωσσών του κόσμου, που διαδόθηκε οικουμενικά και τις γονιμοποίησε.

    Οι γελοίες θεωρίες περί Φοινικικού αλφάβητου θα μας απασχολήσουν μελλοντικά.

    Σπύρος Παπαδάκης

    https://www.facebook.com/grafoume.mono.ellhnika/photos/a.168870523129930.47266.168862899797359/560262493990729/?type=3&theater
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .
    Αλήθειες

    Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ γνωρίζατε για την γλώσσα μας!

    http://www.mymind.gr/wp-content/uploads/2015/02/-.jpg

    Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία…

    Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν

    είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο…

    Συνεχίζεται…
    .
    http://www.mymind.gr/%ce%b3%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b1/
    .
    https://ellas.dimokratia.info/archives/11354
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .
    Ελληνική γλωσσα Η τελειότητα ενός άλυτου γρίφου
    .
    https://www.dinfo.gr/ελληνική-γλώσσα-η-τελειότητα-ενός-άλυ/
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. .
    Ιερός Λόγος & Ελληνική Γλώσσα
    .
    https://terrapapers.com/ieros-logos-elliniki-glossa/
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .
    Η μουσικότητα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας

    https://hellas-now.com/moysikotita-tis-archaias-ellinikis-glossas/
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .
    Άρης Πουλιανός: Η Ελληνική Γλώσσα είναι 30 – 40.000 ετών

    https://ellas2.wordpress.com/2013/06/20/άρης-πουλιανός-η-ελληνική-γλώσσα-είνα/

    https://ellas2.wordpress.com/wp-content/uploads/2013/06/126.pdf
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις