ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Εικόνα  

Συμπληρώνονται

25 χρόνια από τον θάνατο του Γεωργίου Χ. Παπαδοπούλου. Όσα χρόνια και αν περάσουν τα εξής αντικειμενικά γεγονότα ΔΕΝ αλλάζουν, όσο κι αν χτυπιούνται κάποιοι…  

Υπήρξε Ήρωας υπέρ Πατρίδος και το απέδειξε στα πεδία των μαχών (και όχι σε κάποιο γραφείο)… Έλαβε, μεταξύ άλλων, Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και 2 Πολεμικούς Σταυρούς Γ’ Τάξεως για πράξεις αυτοθυσίας σε πολεμικές επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού!  

Το Επαναστατικό Κίνημα της 21ης Απριλίου 1967 έγινε από ανθρώπους που ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν την ζωή τους για τον σκοπό τους, ο οποίος ήταν η εγκαθίδρυση Εθνικής Κυβέρνησης βάζοντας οριστικό τέλος σε μία περίοδο τεράστιας πολιτικής αστάθειας και κατάπτωσης για την Ελλάδα, με ευθύνη του τότε δήθεν «δημοκρατικού» καθεστώτος... Ο δε Παπαδόπουλος (όπως και οι λοιποί πρωτεργάτες) έμεινε «αμετανόητος» και υπερήφανος μέχρι να κλείσει τα μάτια του, με τον ίδιο τρόπο που έμεινε «αμετανόητος» ακόμη και στο άκουσμα της θανατικής ποινής από το «δικαστήριο των νικητών» το 1975… Μη καταδεχόμενος ποτέ να υπογράψει «δήλωση μετανοίας»... Αν αυτή δεν είναι Ηρωική στάση ζωής τότε αναρωτιέμαι ποιά είναι…  

Η διακυβέρνησή του άφησε την χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την βρήκε, και απ’ ότι είναι σήμερα (τηρουμένων των αναλογιών και των εποχών). Σε όλους τους τομείς… Οικονομικά, στρατιωτικά, κοινωνικά, πνευματικά. Το ότι τα δημόσια οικονομικά ήταν νοικοκυρεμένα, ο κόσμος κοιμόταν με «ανοιχτά παράθυρα» αισθανόμενος ασφάλεια, κατασκευάστηκαν δρόμοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδος που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα αλλά και το …καθόλου αυτονόητο για την Ελλάδα ότι παρ’ ότι κυβέρνησε για 6,5 χρόνια «πέθανε στην ψάθα» χωρίς να βάλει το «χέρι του στο μέλι» (όπως κάποιοι μεταγενέστεροι…) είναι μερικές από τις πολλές αλήθειες που αναγνωρίζουν «φίλοι και εχθροί» (και ας μην το παραδέχονται)…

 Εικόνα

 Όσοι σαν «επιχείρημα» για να ρίξουν λάσπη στον Παπαδόπουλο προβάλλουν το Κυπριακό καλύτερα να κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη αντί να κατηγορούν τον άνθρωπο που εξόπλισε την Ελλάδα «σαν αστακό» (με οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα!) και που εξόπλισε ΚΑΙ την Κύπρο με *πραγματικές* δυνάμεις, πολύ υπέρτερες και πιό αποτελεσματικές σε περίπτωση εισβολής από τους 7.000 άνδρες με…τυφέκια Μ1 που κάποιοι βάφτισαν «Μεραρχία» (και που η απόσυρσή της ήταν αποτέλεσμα της προβοκάτσιας της Κοφίνου που στήθηκε από τον Μακάριο)…  

Ως Πρωθυπουργός, ο Παπα­δό­πουλος συνέταξε τον Απ­ρίλιο του 1968 το Σχέδιο “Κ”/ΓΕΕΘΑ/1968 που προέ­βλε­πε προ­­ώ­θηση, μεταξύ άλλων, ενός Υπο­βρυ­χίου τύπου 209, δύο Τορπιλα­κά­των τύ­που ΝΑΣΤΥ και 18 αε­ρο­­σκα­φών F84F για την προσβο­λή πιθα­νού αποβατικού στόλου στην Κύπρο…  

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εξοπλι­­­σμών 1968-1972, ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που ΑΛΛΑΞΕ πραγματικά την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και στην Κύπρο ΥΠΕΡ του Ελληνισμού… 

Αυτοί λοιπόν που έχουν το θράσος να κατηγορούν για την τραγωδία της Κύπρου τον… Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε φύγει από την εξουσία 8 μήνες ΠΡΙΝ την τουρκική εισβολή, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που βγήκαν να πανηγυρίσουν φωνάζοντας «Έρχεται» για τον άνθρωπο, που μέχρι και σήμερα αποκαλούν «Εθνάρχη», και που, σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο, ΗΤΑΝ στην εξουσία όταν χάθηκε το 37% της Κύπρου…! Αιδώς Αργείοι!! 

Η Ιστορική Αλήθεια που αποκρύπτουν είναι η εξής: 

ΑΝ είχαν εφαρμοστεί τα επιτελικά σχέδια του Παπαδόπουλου και της Επαναστατικής Κυβέρνησης για την περίπτωση τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (σχέδιο «Αφροδίτη ‘73») τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1974 είναι σίγουρο ότι ΔΕΝ θα είχε χαθεί η μισή Κύπρος και οι Τούρκοι θα είχαν καταλήξει στον πάτο της θάλασσας… Αντ’ αυτού είχαμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον γνωστό «Εθνάρχη», να δηλώνει όταν γινόταν η εισβολή ότι η «Κύπρος κείται μακράν» αφήνοντας τους Κύπριους αδερφούς μας ουσιαστικά αβοήθητους στο έλεος του Αττίλα! 

 Τέτοιοι «Εθνάρχες» σας αξίζουν νεοραγιάδες!

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Μπορουν να γραφτουν αμετρητα κειμενα για ολη αυτη την περιοδο αλλα και για τους πρωταγωνιστες.Εγω δε εχω προσωπικη αποψη μιας κι ακομη και στην πτωση της Χουντας η Επαναστασης για καποιους αλλους εγω ημουν μωρο ακομα.

Ρωτωντας τον πατερα μου που πολιτικα ηταν ασχετος κι αδιαφορος και ψηφιζε απλα για να ψηφιζει αρα και περισσοτερο αντικειμενικος μιας και δεν ειχε πολιτικα καταλλοιπα και παθη μου ειπες τα εξης.

Μακαρι να ειχαμε Παπαδοπουλο.Ολοι περναγαν καλα κι ολοι ειχαν λεφτα.Αμετρητες δουλειες και παντου ταξη κι ασφαλεια.Οι μονοι που κακοπερναγαν ηταν οι κομμουνιστες και αυτοι οχι ολοι.Μονο αυτοι που εμπλεκαν σε φασαριες και συλλαλητηρια.Αν κοιταζες τη δουλεια σου,την οικογενεια σου και δεν ενοχλουσες τους αλλους δε σε πειραζε κανενας.

Μια αλλη σημαντικη μαρτυρια ειναι μιας παρολιγο πεθερας μου.Ειχε πατερα κομμουνιστη με φακελο 50 κιλα στην ασφαλεια.Πηγε κι εδωσε σε διαγωνισμο του ΟΤΕ για πλακα οπως μου ανεφερε. Οταν την πηραν τηλεφωνο να της ανακοινωσουν οτι ηταν επιτυχουσα και διορισθεα τους σκυλοβρισε γιατι νομιζε οτι ηταν καποιοι απο την παρεα της που την πηραν να της κανουν φαρσα...!!!

Φανταζομαι την ιδια κατασταση επι Δημοκρατιας.Αν υπηρχε αριστερη κυβερνηση...σ ενα κρατικο διαγωνισμο ποσες πιθανοτητες θα δινατε να περασει ενας φανατικος Νεοδημοκρατης...Φυσικα και στο ακριβως αντιθετο...

Πειτε μου κι εσεις αν εχετε καποια αναλογα παραδειγματα.Φυσικα με κοσμιο κι ευπρεπη τροπο...














ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Ο παππούς μου, 100 ετών σήμερα (!), πάνω-κάτω τα ίδια με όσα περιγράφεις μου λέει! Ασφάλεια, δουλειές, χαρούμενα πρόσωπα και πάνω απ΄όλα ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ! Δούλευες 2-3 χρόνια και αγόραζες σπίτι ή αυτοκίνητο! Όσο για τους κομμουνιστές... αυτοί είχαν λουφάξει το αυγό τους και έκρυβαν την εφημερίδα τους μέσα στα ρούχα τους για να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι!

    Αναλογικά με το σήμερα θα λέγαμε ότι ο κατώτατος μισθός ήταν τα €1.500 και δούλευε συνήθως μόνο ο άντρας και 1 σωστό νοικοκυριό δεν είχε προβλήματα! Ο δε κανονικός μισθός, περί τα €2.500-3.000 συγκρίνεται με αυτόν που ακούμε σήμερα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Δεν γνώριζαν τίποτα για πληθωρισμούς, λαθρους, ντιντήδες κλπ. Εμείς οι μέχρι τα 45 δεν έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Αντ' αυτού market pass, fuel pass, lgbtq pass, και εις τα τσακίδια πας...

    Παπουτσωμένος Γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επήγε κάποτε ο Παττακός στην Κρήτη στο χωριό του και επηρεασμενη από ποιος ξέρει ποιους τον ρώτησε η μάννα του "παιδί μου γιατί το έκανες αυτό στην πατρίδα σου;"
    "Τι έκανα δηλαδή ρε μάνα;
    Σου έφερα το νερό στο σπίτι και σένα και σε όλες που μου πηγαίνατε με το σταμνί στην πηγή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια για το αρθρο σας!!Ημουν τοτε 20 ετων και μαλιστα αρκετα πολιτικοποιημενος .Εζησα τα γεγονοτα και σας διαβεβαιω οτι οι πηγες σας ειναι αριστες.Μονο ενα θα σας πω,οτι εκεινος ο Εθθναρχης που εξελεγετο βουλευτης απο το 1935 εκ Κιουπκιοι ορμομενος ποτε δεν εκατσε στα εδρανα της αντιπολιτευσεως.Την κοπανησε στο Παρισι ,και πριν γυρισει περασε απο τις ΗΠΑ ειδε τον Κισιγκερ τον Πρεζινσκι κλπ πηρε εντολες και ηρθε μετα δοξης.Ηρθε στις 20-4-74 και στις 24-7-1974 αποστρατευσε 2200 αξιωματικους.Αυτα ειναι γραμμενα,και ερωτω οταν εισαι σε εμπολεμη κατασταση αποστρατευεις η επιστρατευεις?Αρα ηξερε τα παντα και ειχε συναινεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΚΡΗ ΜΕΝ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ. ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. ΕΠΟΧΗ ΗΡΕΜΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, Η "ΑΣΠΡΟΥΛΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ. ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ. ΜΑΘΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ. ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Α ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΒΑΤΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΝΤΕ ΑΣ ΤΟ ΠΩ "ΒΡΩΜΙΚΟ".
    ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε μεγαλε Πουτιν...
    Ενα μεγαλο Που...ο θελουν ολοι οι αλλοι....Εναν πολυ μεγαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις