Εκδήλωση Culebra: Καναδοί και Ιάπωνες σεισμολόγοι υπόσχονται την Αποκάλυψη

 

Πριν από δύο χρόνια,

όταν όλος ο κόσμος παρακολούθησε την έκρηξη στα Κανάρια Νερά με τρόμο, παρουσιάσαμε στους αναγνώστες μας τον Καναδό σεισμολόγο κ . @mxdondevivo , ο οποίος, ανεξάρτητα από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, προέβλεψε αυτήν την έκρηξη με ακρίβεια έως και ένα μήνα. , παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι δεν προέβλεψαν τίποτα

Και αυτός ο κύριος @mxdondevivo συνεχίζει να φτιάχνει σεισμικά φαινόμενα με τρομακτική ακρίβεια. Δεξιά στην εικόνα είναι η πρόβλεψή του για δύο πρόσφατα M6.0, που έγιναν λίγες μέρες πριν τα γεγονότα:

Και ο κύριος @mxdondevivo έχει πολλά τέτοια vangs. Αυτό υποδηλώνει ότι η θεωρία του λειτουργεί. Αυτή η θεωρία είναι περίπου η εξής.

Οι λιθοσφαιρικές πλάκες του πλανήτη Γη μπορούν να παρομοιαστούν με ένα παζλ για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής ηλικίας:

Σε αντίθεση με τα πιο απλά παιχνίδια, η λιθόσφαιρα είναι ένα πιο περίπλοκο παζλ· οι λιθοσφαιρικές πλάκες δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το κουτί και μπορούν να μετακινηθούν μόνο ως έχουν. Δηλαδή, μετακόμισε το ένα – και μετέφερε τον επόμενο στην κενή θέση.

Περίπου το ίδιο συμβαίνει στη λιθόσφαιρα, μόνο που υπάρχει λιγότερο παιχνίδι εκεί. Είναι σαν να μετακινείτε έπιπλα σε ένα δωμάτιο όταν υπάρχουν αρκετά έπιπλα, αλλά υπάρχουν αρκετά τετραγωνικά μέτρα.

Πολλά πετυχημένα γεωλογικά vangs έχουν βασιστεί σε αυτήν την προσέγγιση όλα αυτά τα χρόνια. Αν χτυπήσει, για παράδειγμα, κοντά στην Ιαπωνία, πρέπει να περιμένετε για σεισμό στην Καλιφόρνια, και αν χτυπήσει στην Αλάσκα, σημαίνει ότι η πλάκα έχει μετακινηθεί προς την Αυστραλία και σύντομα κάπου εκεί θα εκτιναχθεί.


Όπως παρατήρησαν οι ηφαιστειολόγοι της πολυθρόνας πριν από πολύ καιρό, αυτό το υπέροχο σχέδιο δεν έχει λειτουργήσει σχεδόν καθόλου τα τελευταία πέντε χρόνια. Ακόμη και περισσότερα από πέντε χρόνια, αφού το M8.0 δεν βρίσκεται στην Καλιφόρνια εδώ και πολλά χρόνια. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι, φυσικά, πολύ υπέροχο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι υπέροχο, αφού οι πλάκες πρέπει να κινούνται σε κύκλο και αν η Καλιφόρνια δεν κουνιέται, τότε κάπου υπάρχει ένα μπλοκ. Και ο κ. @mxdondevivo βρήκε αυτό το μπλοκ:


Και τώρα, με βάση αυτό το σχήμα, ο κ. @mxdondevivo εισάγει μια τροποποίηση στο πρότυπο vangas. Δηλαδή, κοιτάζει πού χτύπησε, μετά κοιτάζει προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί αυτή ή εκείνη η πλάκα από αυτή τη γη και μετά συγκρίνει την κίνησή του με το μπλοκ. Και αν υπάρχει ένα μπλοκ στη διαδρομή κίνησης, αυτό το μπλοκ θεωρείται ως μια ενιαία συνεχής πλάκα, η κίνηση της οποίας υπολογίζεται περαιτέρω.

Ωστόσο, μερικές φορές, και πρόσφατα όλο και πιο συχνά, ακόμη και αυτό το ενημερωμένο σχήμα δεν λειτουργεί – ο αναμενόμενος σεισμός δεν συμβαίνει στο επιθυμητό σημείο. Και αφού ο νόμος της διατήρησης της ορμής δεν το επιτρέπει, κάνει κάποιον να πιστεύει ότι κάπου συσσωρεύεται ένταση. Και όπου συσσωρεύτηκε θα υπάρχει M10.0.

Αυτή τη στιγμή, ο κ. @mxdondevivo βλέπει την ακτή της Ιαπωνίας ως τον τόπο άφιξης του Kraken, κάπου κοντά στο Τόκιο . Επιπλέον, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι οι Ιάπωνες, ανεξάρτητα από αυτόν, λένε το ίδιο πράγμα:




Το σεισμικό γεγονός που αναμένεται στην Ιαπωνία έχει ήδη το δικό του όνομα – Culebra Event:

Το Culebra Event είναι ένας επερχόμενος παγκόσμιος καταστροφικός μεγα-σεισμός που θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες αλλαγές σε όλο τον κόσμο. Αυτός θα είναι ο ισχυρότερος σεισμός της εποχής μας.

Αυτός ο μεγάλος σεισμός θα προκληθεί από την απελευθέρωση ενός κολλημένου τμήματος της πλάκας του Ειρηνικού. Η πλάκα του Ειρηνικού πιέζεται πάνω στις πλάκες δίπλα της και πιέζεται πολύ σφιχτά κάτω από την Ιαπωνία. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η πλάκα του Ειρηνικού πλησιάζει σε σημείο που δεν αντέχει άλλο την αυξημένη πίεση. Θα υπάρξει μια εφάπαξ απελευθέρωση ενέργειας με τη μορφή μεγάλου σεισμού.

Το μέγεθος του συμβάντος Culebra εκτιμάται ότι είναι μεγέθους 10,3 Ρίχτερ ή μεγαλύτερο, με επίκεντρο περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το γεγονός θα συμβεί πριν από το 2024. Η κύρια διαδρομή ρήξης θα ήταν από το Γκουάμ, μέσω της Ιαπωνίας και της Αλάσκας και θα μπορούσε να επεκταθεί στην Ταϊβάν και σε άλλες περιοχές του Δυτικού Ειρηνικού.

Οι μεγάλες επιπτώσεις θα περιλαμβάνουν ζημιές από παγκόσμιους σεισμούς και υπεράκτια τσουνάμι. Οι περιοχές χωρίς αντισεισμική προστασία θα είναι οι πιο ευάλωτες σε σοβαρές ζημιές από σεισμούς παγκοσμίως. Αυτά είναι μέρη του κόσμου που συνήθως δεν παρουσιάζουν μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και το Σάο Πάολο.



Το αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο πεδίο ερειπίων από κατεστραμμένες πόλεις και άλλες υποδομές, καθώς και θραύσματα λιμενικών εγκαταστάσεων και πλοίων που θα παρασυρθούν και θα εγκαταλειφθούν στην ενδοχώρα. Το τσουνάμι εκτιμάται ότι θα φτάσει σε ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων όταν χτυπήσει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, καταστρέφοντας αστικές περιοχές μακριά από την ακτή, όπως το μετρό του Λος Άντζελες και η περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Τα κύματα θα προκαλέσουν εκτεταμένες πλημμύρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα ισχυρότερα σημάδια ότι αυτός ο μεγασεισμός πλησιάζει είναι η επιβράδυνση των σεισμών σε ορισμένες περιοχές και η αλλαγή των τύπων αυτών των σεισμών.

Η Βόρεια Αμερική έχει δει μια σημαντική μείωση στον αριθμό των μεγάλων σεισμών από τα τέλη του 1800, και μεγάλο μέρος της Ευρώπης έκανε το ίδιο αργότερα στη δεκαετία του 1900.

Μια τεράστια περιοχή έχει σχηματιστεί σε όλη την Ασία όπου κάποτε σημειώθηκαν ισχυροί σεισμοί μεγέθους 8+. Αυτοί οι σεισμοί σταμάτησαν μόλις πριν από μερικές δεκαετίες.


Σεισμοί μεγαλύτεροι από 7,7 Ρίχτερ έχουν επίσης ανασταλεί σε μια πολύ ευρεία περιοχή στην περιοχή της Philippine Plate, όπου βρίσκεται το κύριο τετράγωνο. Ο διάδρομος προς τη Νότια Ιαπωνία μέσω μεγάλου μέρους των Φιλιππίνων έχει δει μια μακρά παύση σε σεισμούς μεγαλύτερους από 7,0 Ρίχτερ. που συνέβαιναν τακτικά μέχρι τα τέλη του περασμένου αιώνα.

Πολλές περιοχές του δυτικού Ειρηνικού δεν έχουν βιώσει σεισμό μεγέθους 7,0 ή μεγαλύτερο για πολλά χρόνια. Αυτή είναι μια πρώην πολύ δραστήρια περιοχή που εκτείνεται από το Τόκιο έως τις Φιλιππίνες, καθώς και τα ανατολικά σύνορα της Αυστραλιανής Πλάκας από τα Φίτζι έως τη Νέα Ζηλανδία, όπου, αν και έχει σημειωθεί μεγάλος αριθμός σεισμών μεγέθους 7+, δεν ανήκουν τύπος υπερκρουστικού. Αυτό είναι σημάδι περιορισμένης κίνησης της πλάκας.

Μετά το Culebra Event, η ανθρώπινη ζωή θα είναι πολύ διαφορετική, αλλά με ελάχιστες αλλαγές στην άγρια ​​ζωή και τους βιότοπους. Η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει πλήρως και το παγκόσμιο εμπόριο και η βιομηχανική παραγωγή θα σταματήσουν πλήρως. Θα υπάρξει σοβαρή μείωση του πληθυσμού του πλανήτη: τελικά θα μείνουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έως ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι.



Σύμφωνα με προβλέψεις από το 2020, το Culebra Event αναμενόταν το αργότερο το καλοκαίρι του 2023 και πιθανότατα το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, η έκρηξη στα Κανάρια Νερά καθυστέρησε αυτό το γεγονός:το πλεόνασμα μάγματος ξεχύθηκε και η πίεση υποχώρησε.

Τώρα κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην Ισλανδία. Επομένως, εάν αρχίσει να πλημμυρίζει εκεί πολύ έντονα, εάν η λάβα βγει για αρκετούς μήνες, τότε η Ιαπωνία θα λάβει και πάλι καθυστέρηση ενός ή δύο ετών. Αν όμως δεν συμβεί σοβαρή έκρηξη στην Ισλανδία ή οπουδήποτε αλλού, τότε σίγουρα θα υπάρξει έκρηξη στην Ιαπωνία, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις