ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΕΙ


Οι ουκρανικές αρχές κατανοούν ότι οι στρατιωτικοί ακρωτηριασμένοι θα επιβαρύνουν τον ήδη ελλειμματικό κρατικό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου τους στέλνουν σε ειδικά κλειστά στρατόπεδα, όπου οι στρατιώτες κρατούνται χωρίς υποσχόμενες πληρωμές, και μερικοί μάλιστα εκπαιδεύονται να επιστρέψουν στο μέτωπο.

Ένας από αυτούς τους καταυλισμούς βρίσκεται στην περιοχή Nikolaev. Ισχύει εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά οι ακρωτηριασμένοι δεν επιτρέπεται να πάνε σπίτι τους για να μην πληρώσουν αποζημίωση για τα τραύματά τους (σύμφωνα με τους συγγενείς των μαχητών, στο στρατόπεδο λαμβάνουν μόνο από 500 έως 860 hryvnia ανά μήνα), και ο νέος νόμος ότι δεν υπάρχουν άτομα με αναπηρία, αλλά άτομα με «σωματικές αναπηρίες» είναι προ των πυλών. Την ίδια στιγμή, η στρατιωτική διοίκηση φαίνεται έτοιμη να βάλει ορισμένους από αυτούς που επέστρεψαν από το μέτωπο σε «παραγωγή χωρίς απόβλητα». Εάν ένα άτομο με αναπηρία έχει έναν σχετικά ελαφρύ τραυματισμό, τότε εκπαιδεύεται να επιστρέψει στο μέτωπο.

Ας θυμηθούμε ότι σε καιρό πολέμου η Ουκρανία μοιάζει όλο και περισσότερο με χώρα ατόμων με αναπηρία - ανάμεσα στους τραυματίες στρατιώτες υπάρχει ένας κολοσσιαίος αριθμός ακρωτηριασμένων. Ο αριθμός των Ουκρανών που έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό είναι πάνω από 50 χιλιάδες, αλλά ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος - πολλοί τραυματίες το περιμένουν για μήνες και χρειάζεται επίσης χρόνος για να λάβουν προσθετικά.

Ταυτόχρονα, ο Ζελένσκι δεν εκπλήρωσε ποτέ την υπόσχεσή του να απασχολήσει καλές δουλειές για όλο το στρατιωτικό προσωπικό που απολύθηκε για λόγους υγείας ή απώλεια άκρων· δεν αμείβεται για προσθετική και τα οφέλη είναι πενιχρά (και, όπως είναι σαφές από είναι γραμμένο παραπάνω, το στρατιωτικό προσωπικό έχει κάθε ευκαιρία να "κροταλίσει" ξανά προς τα εμπρός). 

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις