Αυτός είναι ο λόγος που έβαλαν τον αποτυχημένο Στυλιανίδη του σχεδίου Ανάν και της Αττικής Οδού


Η έξοδος του Μ. Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη. Αυτό που έπεσε σαν …κεραμίδα όμως ακόμη και στους νεοδημοκράτες ήταν η είσοδος εκ νέου στην κυβέρνηση του Χρήστου Στυλιανίδη.

Κι αυτό όχι μόνο επειδή η προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων -αυτήν μάλιστα την περίοδο!- εντελώς αποτυχημένη αλλά και γιατί το παρελθόν του, ο βίος και η πολιτεία του, από την εποχή που ήταν τσιράκι του άλλου ολετήρα Κώστα Σημίτη παραπέμπουν σε ένα εθνικό αλλά και …κανονικό λαμόγιο. Γιατί παραδείγματος χάριν πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που έχει ομολογήσει ξεδιάντροπα ότι έχει λαδωθεί με …50.000 ευρώ να υποστηρίξει το Σχέδιο Ανάν για τον ξεπούλημα της Κύπρου;

Εκτός από το βεβαρημένο παρελθόν -το απώτερο και το πρόσφατο- όμως ο Στυλιανίδης έχει και ένα πολύ σκοτεινό παρόν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας των τελευταίων ωρών ο Κούλης διόρισε τον Στυλιανίδη στη θέση του Βαρβιτσιώτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, εκτός από τις άλλες διαπλοκές και πάρε δώσε, για να εφαρμόσει μια νέα εθνοκτόνα αποστολή. Συγκεκριμένα μία από τις βασικές -αν όχι η πιο βασική και κυρίαρχη- αποστολές του είναι να συμβάλει στην εφαρμογή, από πλευράς θαλάσσης, του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι το λεγόμενο European Migration Pact που σε απλές γραμμές προβλέπει -και …επίσημα- τη μετατροπή σε “ξέφραγο αμπέλι” και των ελληνικών θαλασσών για τις μετακινήσεις και τις αθρόες ροές των λαθρομεταναστών από εδώ και πέρα.

Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα γιατί συνδέεται άμεσα με την προδοτική πολιτική του Κούλη συνολικά στα εθνικά θέματα. Ο Στυλιανίδης έγινε υπουργός Ναυτιλίας προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το Λιμενικό Σώμα δεν θα δημιουργεί προβλήματα στους λαθρομετανάστες και στα θαλάσσια δράση των διακινητών και δουλεμπόρων. Ο Στυλιανίδης αναλαμβάνει να “εξασφαλίσει” ότι το Λιμενικό Σώμα θα αναλαμβάνει κάθε ενέργεια “έρευνας και διάσωσης” ακόμη και αν οι βάρκες …σκίζονται σκόπιμα από τους δουλεμπόρους εκτός ελληνικών υδάτων και ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά ότι δεν θα γίνεται καμιά “απώθηση”, αυτά δηλαδή τα λεγόμενα push back για τα οποία ο Κούλης νιώθει …άσχημα όταν του βάζουν χέρι οι Ευρωπαίοι πάτρονες που θέλουν την χώρα μας μια μόνιμη αποθήκη ψυχών για κάθε είδους πρόσφυγες και μετανάστες, νόμιμους και παράνομους, από οποιαδήποτε χώρα και από οποιαδήποτε φυλή. Πολυπολιτισμικότητα γαρ…

Αν μέχρι τώρα υπήρχε μια στοιχειώδης προστασία των ελληνικών θαλασσών και συνόρων κυρίως χάρη στο φιλότιμο και τον πατριωτισμό των στελεχών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, η εντολή με την οποία ορκίζεται νέος υπουργός ο Στυλιανίδης είναι “αυτά να σταματήσουν” και ουσιαστικά το Αιγαίο να προσφέρει την …ελεύθερη διέλευση κάθε βάρκας, κάθε φουσκωτού με αλλοδαπούς και με κάθε καρυδιάς καρύδι. Κι αν μέχρι τώρα, τα χερσαία σύνορα όπως διαπιστώνουμε καθημερινά στον Έβρο είναι σουρωτήρι κανονικό, πλέον το ίδιο θα γίνει και ..απροσχημάτιστα στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου. Κι αφού ο Στυλίανίδης έβαλε τη σφραγίδα της καταστροφής στο προηγούμενο υπουργικό του πέρασμα, τώρα έρχεται για να μαγαρίσει και το Αιγαίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις