Κρατουμενος πρώην αφεντικό της FEMA Brock Long, Μέρος 3

 

Το καλοκαίρι του 2017,

ο τυφώνας Χάρβεϊ, μια τερατώδης καταιγίδα κατηγορίας 4, άνοιξε ένα μονοπάτι καταστροφής στη μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον, πλημμύρισε δρόμους γκρεμίζοντας σπίτια καθώς άνεμοι ταχύτητας 130 μίλια την ώρα έπληξαν παράκτιες περιοχές της πολιτείας Λόνεσταρ. 

Οι κομητείες σκοτείνιασαν και ζωές καταστράφηκαν. Η καταιγίδα εκτόπισε 30.000 κατοίκους και προκάλεσε ζημιές 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον τον πιο δαπανηρό τροπικό κυκλώνα που έχει καταγραφεί. Μόλις υποχώρησαν οι άνεμοι και η βροχή σταμάτησε, η FEMA έφτασε στην πόλη, περίπου 5.000 άτομα, ανάμεσά τους και ένα πλήθος ένοπλων πρακτόρων των οποίων η αποστολή δεν είχε καμία σχέση με τη διάσωση ζωών.

Ήταν οι ενέργειες αυτών των ανδρών που ενδιέφεραν τον Αντιναύαρχο Darse E. Crandall όταν το στρατοδικείο του Brock Long άρχισε ξανά το απόγευμα της Τετάρτης.

Απευθύνθηκε στις τρεις γυναίκες αξιωματικούς που είχε επιλέξει η JAG για να ακούσει στοιχεία εναντίον της Λονγκ. «Όταν ο Πρόεδρος Τραμπ άκουσε ότι πράκτορες της FEMA είχαν λεηλατήσει πλημμυρισμένα σπίτια, είχαν κλέψει ιδιωτική περιουσία και κακοποιούσαν σωματικά και συναισθηματικά έναν πληθυσμό που ήταν ξαφνικά πολύ ευάλωτος, κάλεσε τον κατηγορούμενο στον Λευκό Οίκο και ζήτησε απαντήσεις. 

Ο κατηγορούμενος, φυσικά, το έπαιξε χαζός και είπε ότι δεν ήξερε για τι μιλούσε ο Πρόεδρος Τραμπ. Και όταν ο Τραμπ του έδειξε αποδεικτικά στοιχεία, ο κατηγορούμενος το κατηγόρησε «μερικούς ανοητους αδίστακτους πράκτορες». Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε στον κατηγορούμενο μια λογική προσφορά: να παραδώσει τους υπεύθυνους εντός μιας ημέρας ή να πληρώσει ο ίδιος το τίμημα για τα εγκλήματά τους. Το γνωρίζουμε ως γεγονός. Έχουμε μια ένορκη κατάθεση από τον Πρόεδρο Τραμπ που το επιβεβαιώνει.

«Ο κατηγορούμενος κυνήγησε τους αδίστακτους πράκτορες...?...» ο ναύαρχος Κράνταλ συνέχισε. "Οχι δεν το έκανε. Οκτώ ώρες αφότου είδε τον Τραμπ, ο Λονγκ βρισκόταν σε πτήση για την Αργεντινή, όπου έζησε μέχρι τις 19 Ιουνίου, όταν συνελήφθη να επιστρέφει κρυφά στις ΗΠΑ».

Ο ναύαρχος ήπιε μια γουλιά νερό. «Θα με σόκαρε αν είναι διατεθειμένος να ανοίξει το στόμα του για μια εξήγηση». Έκανε μια παύση για 30 δευτερόλεπτα και μετά είπε: «Μάλλον όχι».

Ο Λονγκ καθοταν ήσυχος στο εδωλιο του κατηγορουμενου, και η μόνη του παρηγοριά ήταν μια κουπα με νερό της οποίας τα παγάκια έλιωσαν τόσο γρήγορα όσο ήταν η ελευθερία του. Τα μάτια του είχαν σταματήσει να ακολουθούν τις κινήσεις του ναυάρχου και ήταν πλέον κλειστά.

«Ή ίσως μπορεί να εξηγήσει σε αυτή την επιτροπή τι είναι φορτηγίδα FEMA», είπε ο ναύαρχος.

«Αυτό είναι μύθος», είπε ο Λονγκ νυσταγμένος χωρίς να ανοίξει τα μάτια του. «Είναι νοσοκομειακά σκάφη. Στους συνωμοσιολόγους αρέσει να τους αποκαλούν FEMA ή φορτηγίδες φυλακής».

Ο ναύαρχος Crandall έδειξε στο πάνελ εικόνες μιας φορτηγίδας αγκυροβολημένης κοντά στο Port Aransas. Έδειξε επίσης δορυφορικές εικόνες της ίδιας φορτηγίδας που καταλήγει η καταιγίδα στο λιμάνι, λίγο πιο πέρα από τις εξωτερικές ζώνες. Οι τελικές εικόνες του ναυάρχου ήταν ένστολοι πράκτορες της FEMA που μαζεύουν άστεγους σε ακατους Zodiac υπό την απειλή όπλου, φαινομενικά μεταφερόμενοι στη φορτηγίδα.

«Τι συνέβη με αυτούς τους ανθρώπους, κρατούμενε Λονγκ; Αυτό δεν ήταν έργο μερικών απατεώνων πρακτόρων, έτσι δεν είναι; Αυτή ήταν μια μεγάλη επιχείρηση», είπε ο ναύαρχος Crandall.

Ο Λονγκ δεν ξαναμίλησε.

Ο ναύαρχος ζήτησε από την επιτροπή να βρουν τον Λονγκ ένοχο για προδοσία, και το έκαναν, και τον καταδίκασαν να κρεμαστεί από το λαιμό μέχρι να πεθάνει.

Ο ναύαρχος Κράνταλ όρισε ημερομηνία εκτέλεσης τις 10 Ιουλίου. 







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ε τον Ναύαρχο ..
    σκούπα όλους ..
    σύμφωνα με αυτή την ταινια ο Αστυνόμος Θεοχάρης πρέπει να πληρώνονταν απο τον Γιάγκο Δράκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ .
    Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΗ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ .
    ΑΑΑΑΧΧΧΧ ! ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις