Πάμε για πόλεμο Αμερικής – Ρωσίας; Στέλνει στρατεύματα το ΝΑΤΟ στη Λευκορωσία – Καλούν χιλιάδες εφέδρους αξιωματικούς

 

Άμεση είναι

η απάντηση του ΝΑΤΟ στην τεράστια συγκέντρωση στρατευμάτων που επιχειρεί η Βάγκνερ στην Λευκορωσία.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή χιλιάδων Αμερικανών εφέδρων στην Ευρώπη οι οποίοι θα επικεντρωθούν κυρίως σε διοικητικά και υλικοτεχνικά καθήκοντα για να «υποστηρίξουν και να διατηρήσουν μια τεράστια παρουσία στρατευμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η αποστολή ακόμη και Αμερικανών εφέδρων σε ευρωπαϊκό έδαφος προαναγγέλλει την ανάπτυξη πάνω από 1 εκατ. στρατιωτών.

Παράλληλα γερμανικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν το σχέδιο του ΝΑΤΟ για “επερχόμενο πόλεμο με τη Ρωσία” εγκρίθηκε πρόσφατα στη Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία. Το σχέδιο των 4.000 σελίδων περιλαμβάνει τις ακόλουθες διατάξεις:

Γερμανικά ΜΜΕ: Αυτό είναι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τον επερχόμενο πόλεμο με Ρωσία
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, το σχέδιο των 4.000 σελίδων προβλέπει:-ανάπτυξη 300.000 ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού προσωπικού στα ρωσικά σύνορα. Οι δυνάμεις αυτές θα βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας
-Ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα είναι σε θέση να λάβει ορισμένες αποφάσεις χωρίς διαβούλευση με τη συμμαχία.

– Η Γερμανία θα γίνει ο πιο σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις δυνάμεις της συμμαχίας. Προβλέπεται ακόμη και δεύτερο αρχηγείο των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

– Επιπλέον, οι μεγάλες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει περιοχές ευθύνης για τα κράτη στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας: η Γερμανία την Λιθουανία, η Μεγάλη Βρετανία την Εσθονία και ο Καναδάς την Λετονία.

– Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να ενισχύσει την προστασία των αγωγών και άλλων κρίσιμων υποδομών.

– Η συμμαχία σκοπεύει να ενισχύσει τις μονάδες με βαρέα όπλα, να αυξήσει τα αποθέματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και συστημάτων πυροβολικού.

-Οι 100.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υπόψη τις βοηθητικές μονάδες, θα ανέλθουν σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο στρατιώτες.

Καλούν εφέδρους στον αμερικανικό στρατό για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις στην Ευρώπη!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ευρώπη, ενισχύοντας τις βάσεις τους σε ευρωπαϊκές χώρες με πρόσθετα στρατιωτικά σώματα. Έτσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να καλέσει 3.000 έφεδρους για στρατιωτική θητεία. Οι έφεδροι θα σταλούν στην Ευρώπη.

Δεν είναι ακόμη σαφές πού ακριβώς θα αναπτυχθούν οι πρόσθετες αμερικανικές δυνάμεις.

Είναι πιθανό οι ΗΠΑ να αναπτύξουν αρκετές νέες Ταξιαρχίες στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, και αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Αν αυτό συμβεί, τότε όντως οι ΗΠΑ θα καταργήσουν την ιδρυτική συνθήκη ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

«Αυτό το [εκτελεστικό διάταγμα] επιβεβαιώνει την ακλόνητη υποστήριξη και δέσμευση των ΗΠΑ για την άμυνα της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ στον απόηχο του παράνομου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Αντιστράτηγος Ντάγκλας Σιμς, διευθυντής επιχειρήσεων για το Μικτό Επιτελείο.

Αυτή η επιχείρηση θα χαρακτηριστεί ως επιχείρηση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Αντιστράτηγος Ντάγκλας Α. Σιμς ΙΙ.

Αν και η κίνηση δίνει στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση του στρατού «μεγαλύτερη ευελιξία» για να υπερασπιστεί την ήπειρο, δεν θα αλλάξει τα πραγματικά επίπεδα δυνάμεων στην Ευρώπη, δήλωσε ο Capt. Bill Speaks, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Η εντολή του Αμερικανού προέδρου επιτρέπει στο Πεντάγωνο να καλέσει εφεδρικές δυνάμεις και να εφαρμόσει επιταχυνόμενες δυνάμεις για να εφοδιάσει αυτά τα στρατεύματα με εξοπλισμό.

Οι ΗΠΑ έστειλαν 20.000 επιπλέον στρατεύματα στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας, ανεβάζοντας το σύνολο σε πάνω από 100.000 στην ήπειρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις