Ο DeSantis είχε γνώση για την εισβολη του FBI στο Mar-a-Lago

 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις

είχε εκ των προτέρων γνώση για την επιδρομή του FBI στις 8 Αυγούστου στο κτήμα του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, αλλά επέλεξε να μην τον προειδοποιήσει ότι ένας στρατός ομοσπονδιακών επρόκειτο να κατέβει στο Παλμ Μπιτς σαν σμήνος ακρίδων. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη απο τα Λευκα Καπελα, που ο στρατηγός Eric M. Smith μοιράστηκε με το συμβούλιο του την Τρίτη.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου Στρατού και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των Δυνάμεων Πεζοναυτών, υποστηρίζει ότι ο DeSantis διασκέδαζε με τον AG Merrick Garland στην έπαυλη του κυβερνήτη στο Tallahassee στις 25 Ιουλίου, δύο εβδομάδες πριν από την επιδρομή. Αναφέρει ότι η κοινή ειδική ομάδα κυβερνοεντολών απέκτησε πλάνα παρακολούθησης του Garland και δύο άγνωστων ανδρών που έφτασαν στο σπίτι του DeSantis στις 8:00 μ.μ. αυτο το βραδυ.

Μόνο αυτό, είπε η πηγή μας, σήμανε κώδωνα κινδύνου. Ο στρατηγός Smith δεν είδε κανένα λόγο για τον οποίο ο DeSantis, ο οποίος έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο καθεστώς, θα καθίσει για οποιονδήποτε λόγο με τον Garland, ο οποίος έχει οπλίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να στοχεύσει νομοταγείς πατριώτες. Επιπλέον, η συνάντηση φάνηκε κρυφη επειδή ούτε το Τμήμα Δικαιοσύνης ούτε το στρατόπεδο του DeSantis ανέφεραν δημόσια τη συγκέντρωση.

«Δεν υπάρχει τίποτα τεχνικά εγκληματικό στη συνάντηση. Ο DeSantis μπορεί να καλέσει όποιον θέλει στο σπίτι του, αλλά ήταν πολύ ύποπτο, εκ των υστέρων, γνωρίζοντας τώρα ότι συναντήθηκαν κρυφά λίγο πριν από την παράνομη εισβολη του σπιτιού του προέδρου Τραμπ.

Αν και ο Τραμπ δεν είχε ακόμη ανακοινώσει ότι θα επιδίωκε μια «επίσημη» επιστροφή στον Λευκό Οίκο το 2024, ο Ντε Σάντις μπορεί να ψάρευε σε αλλο στρατοπεδο για να καταδικάσει περαιτέρω τον αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα του Τραμπ, πρόσθεσε η πηγή μας.

«Δεν ξέρουμε αν ο DeSantis ήθελε την προεδρία πριν από τα ενδιάμεσα. Αλλά αν αναμενόταν να κερδίσει, όπως έκανε, θα μπορούσε να είχε κάνει προκαταβολικές κινήσεις, ίσως ελπίζοντας ότι η επιδρομή θα ήταν αρκετά επιζήμια για να κάνει τον Πρόεδρο Τραμπ να ξεφύγει από το δρόμο του. Ο Τραμπ δεν το ανακοίνωσε παρά πολύ αργότερα, αλλά ο ΝτεΣάντης αναμφίβολα είδε τον Τραμπ ως έναν αήττητο αντίπαλο», είπε η πηγή μας.

Άλλες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση εδραίωσαν την υπόθεση του στρατηγού Smith ότι ο DeSantis συνωμοτούσε με τον Merrick Garland για την ανατροπή του Trump. Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου φέρεται να έχει μηνύματα κειμένου στα οποία ο Γκάρλαντ γράφει, «Ερχόμαστε» και ο Ντε Σάντις απαντά, «Ευχαριστώ και το κεφάλι ψηλά», — με χρονική σήμανση τρεις ώρες πριν οι πρακτορες του FBI παραβιάσουν παράνομα και άνευ προηγουμένου το σπίτι ενός Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αρκετά μέλη του Συμβουλίου Λευκών Καπέλων πιστεύουν ότι ο DeSantis είναι ένας Δούρειος Ίππος, ένας παγκοσμιοποιητής που μεταμφιέζεται σε φιλελεύθερο Ρεπουμπλικανό, του οποίου η ρητορική κατά της αφύπνισης είναι απλώς ένα τέχνασμα για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους και του οποίου η αληθινή φιλοδοξία κάθεται στο Οβάλ Γραφείο, είναι να εμβαθύνει το Βάλτο και να εμπλουτίσει μια διεφθαρμένη ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ωστόσο, ένα ποσοστο στο συμβούλιο εξακολουθεί να θεωρεί τον DeSantis ως την καλύτερη επιλογή και έχει χαρακτηρίσει τα μηνυματα ως «αβλαβή και ασαφή».

Όπως και ο προκάτοχός του στρατηγός Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ, ο στρατηγός Σμιθ λέει ότι ο Ντε Σάντις διέπραξε ασυγχώρητες φρικαλεότητες επιτρέποντας στη FEMA να τρομοκρατεί τους κατοίκους της Φλόριντα κατά τη διάρκεια του περσινού τυφώνα Ίαν.

Ερωτηθείς εάν τα Λευκα Καπελα χτίζουν υπόθεση εναντίον του DeSantis, είπε, «Ακόμα κι αν ήξερα, δεν θα μπορούσα να πω. Αλλά υπάρχει συντριπτική εχθρότητα απέναντί ​​του. Η πλειοψηφία των ενόπλων δυνάμεων είναι δίπλα στον Πρόεδρο Τραμπ». 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις