Πεζοναύτης σκοπευτής σκότωσε Ουκρανό παιδόφιλο στη Βαλτιμόρη


Ένας ανιχνευτής-σκοπευτής πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών πυροβόλησε το Σάββατο και σκότωσε έναν Ουκρανό διπλωμάτη που βρισκόταν στις ΗΠΑ από την έναρξη της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας και ο οποίος επέβλεπε ένα κύκλωμα δουλείας παιδιών που έστελνε απαχθέντα παιδιά στην Ανατολική Ευρώπη, ειπε μια πηγή στο γραφείο του Eric M. Smith.


Ο σαρανταεπτάχρονος Ιβάν Κοβαλένκο είχε έρθει στις ΗΠΑ από το Κίεβο τον Μάρτιο του 2022, λίγο αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε μια Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία για να κυνηγήσει ξένα βιοεργαστηρια και δυτικά συνδικάτα εμπορίας παιδιών σε ουκρανικό έδαφος. Ο αυτοαποκαλούμενος επιχειρηματίας, ο Κοβαλένκο κατείχε διευθυντικές θέσεις σε πολλές εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας πριν φύγει απότομα από το σπίτι του. Κατά την άφιξή του στις ΗΠΑ, έκανε μια συναντηση στην Ουκρανική Πρεσβεία στην D.C. και προσλήφθηκε από την πρέσβη της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Oksana Markarova.

Η πηγή μας είπε ότι η διοικηση των Λευκών Καπέλων του στρατού των ΗΠΑ ενδιαφέρθηκε για τον Κοβαλένκο αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ τον "εδωσε" στον στρατηγό Μπέργκερ τον Ιούλιο. Δεν είναι σαφές πώς ο Τραμπ γνώριζε τον Κοβαλένκο, αλλά είναι πιθανό να τον έμαθε μέσω του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των πολλών τηλεφωνικών κλήσεων που είχαν από τις αρχές του 2022. Ο Τραμπ φέρεται να είχε αδιάσειστες αποδείξεις ότι ο Κοβαλένκο διοικούσε ένα κύκλωμα εμπορίας παιδιών από το οποίο απήχθησαν μικρες Αμερικανίδες και πωλούνται σε παιδεραστές στην Ουκρανία, την Ουγγαρία και τη Λευκορωσία. Έδωσε στον στρατηγό Μπέργκερ το «πράσινο φως» να "τερματίσει" τον Κοβαλένκο.

Ωστόσο, η απομόνωση του Κοβαλένκο ήταν προβληματική. Πεζοναύτες που ανατέθηκαν να τον παρακολουθούν τον Αύγουστο ανέφεραν ότι σπάνια έφευγε από την πρεσβεία και περικυκλώθηκε από ένα πλήθος ένοπλων υπηρεσιών ασφαλείας όταν το έκανε. Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Μπέργκερ έμαθε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είχε δώσει στον Κοβαλένκο τον τίτλο του «ξένου διπλωμάτη» και του παραχώρησε διπλωματική ασυλία. Αν και αυτή η προστασία δεν είχε νόημα για τους αντρες των Λευκων Καπέλων - κυρίως όταν χορηγούσε "εμπορευμα" σε σεξουαλικά αρπακτικά - σήμαινε ότι οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου που συμπαθούσαν το κίνημα των Λευκών Καπέλων δεν ήταν πρόθυμες να βοηθήσουν στην παρακολούθηση του Κοβαλένκο από φόβο μήπως χάσουν τη δουλειά τους ή χειρότερα.

Η απομόνωση και η προθυμία του Κοβαλένκο να εμφανίζεται δημόσια μόνο με την συνοδεια ένοπλων υπηρεσιών ασφαλείας απέδειξε ότι δεν ήταν συνηθισμένος επιχειρηματίας. Κρατήθηκε μέσα στην πρεσβεία μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, χωρίς να φύγει ούτε μία φορά. 

«Είχαμε ομαδα στην πρεσβεία να παρακολουθεί όλο το 24ωρο, όλες οι έξοδοι καλυμμένες. Αν με κάποιο τρόπο έβγαινε και έμενε απαρατήρητος, ήταν ένας καταραμένος μάγος. Ήταν σαν να ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν ή ήταν απλώς παρανοϊκός. Για προφανείς λόγους, τον θέλαμε μόνο του, ή τουλάχιστον όχι με μια τεράστια παρέα, πριν κάνουμε μια κίνηση», είπε η πηγή μας.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές, πρόσθεσε, βρηκαν την ευκαιρία να βάλουν μια σφαίρα στον εγκέφαλο του Κοβαλένκο στα μέσα Δεκεμβρίου. Είχε εμφανιστεί στην πρεσβεία και μπήκε σε μια λιμουζίνα με μόνο δύο σωματοφύλακες. Πήραν σε παρακολουθηση διακριτικά τη λιμουζίνα μέσω της D.C. νότια προς την αεροπορική βάση Andrew. Όταν η λιμουζίνα έστριψε σε έναν ήσυχο δρόμο ακριβώς νοτιοανατολικά των συνόρων D.C.-Maryland, κοντά στο νεκροταφείο Cedar Hills, οι πεζοναύτες ηταν λίγα λεπτά μακριά από το να το βγάλουν από το δρόμο και να εξαφανίσουν τους επιβαίνοντες. Αλλά μια ξαφνική στραβοτιμονια χάλασε τα σχέδιά τους. Το όχημα έφτασε στον Andrews, όπου η διπλωματική ταυτότητα του Kovalenko. τον πέρασε από την ασφάλεια. Οι πεζοναύτες κατάλαβαν ότι επιβιβάστηκε σε μια πτήση, αλλά αργότερα έμαθαν ότι ο Κοβαλένκο περίμενε την άφιξη ενός αγνώστου που αποβιβάστηκε σε πτήση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ από τη Βαρσοβία της Πολωνίας. Ο Κοβαλένκο και ο καλεσμένος του δεν επέστρεψαν ποτέ στη λιμουζίνα. επιβιβάστηκαν σε ένα ελικόπτερο που τους πέταξε κατευθείαν πίσω στην ταράτσα της πρεσβείας.

Μέχρι τον Ιανουάριο, τα Λευκα Καπελα είχαν απογοητευτεί ολοένα και περισσότερο που δεν κατάφεραν να εξαλείψουν τον Kovalenko και ο στρατηγός Eric Smith, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την εξουσία στις δυνάμεις των Λευκων Καπελων μετά την αποχώρηση του στρατηγού Berger, επινόησε μια επικίνδυνη ιδεα για να βγάλει τον Kovalenko από την κρυψώνα. . Εάν ήταν επιτυχής, η ιδέα του θα αποδεικνυόταν χωρίς αμφιβολία ότι ο Κοβαλένκο ήταν ένα αρπακτικό που επωφελήθηκε από την πώληση ανήλικων παιδιών στους πλειοδότες.

Ένας μυστικός πεζοναύτης επικοινώνησε με τον Κοβαλένκο, λέγοντας ότι είχε 35 νεαρά αγόρια και κορίτσια που «οι δικοί του άνθρωποι» είχαν απαγάγει από τα Εθνικά Πάρκα. Είπε ότι έπρεπε να τα ξεφορτώσει αμέσως, αλλά ήθελε μια «δίκαιη και λογική» τιμή για τα παιδιά που κερδίζουν μεγάλα ποσα στη διεθνή αγορά. Η απληστία του Κοβαλένκο τον κατέτρωγε και εφαγε το δόλωμα, παρόλο που προσπάθησε να χαμηλώσει την τιμη προσφέροντας μόνο 35 χιλιάδες δολάρια για ξανθά μαλλιά και 20 χιλιάδες δολάρια για πυρόξανθα. Ο πεζοναύτης γέλασε με την προσφορά, ζητώντας 85.000 $ ανά παιδί, επειδή τα παιδιά πουλιοντουσαν πενταπλάσιο ποσό στη μαύρη αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, ένας καχύποπτος Κοβαλένκο ζήτησε φωτογραφίες παιδιών, μια απαίτηση που ώθησε τον στρατηγό Σμιθ να ζητήσει από τους πεζοναύτες με μικρά παιδιά να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους για εξέταση. Ήταν μια γενναία και υπολογισμένη κίνηση, γιατί ο στρατηγός Smith θεώρησε ότι ο Kovalenko ήταν αρκετά σοφός ώστε να χρησιμοποιήσει την αναζήτηση εικόνων Google για να αποφύγει τον εγκλωβισμό. Πενήντα γενναίοι πεζοναύτες συμφώνησαν και έστειλαν καλαίσθητες φωτογραφίες των παιδιών τους στον μυστικό πεζοναύτη που εργαζόταν για να ρίξει τον Κοβαλένκο.

Ο Κοβαλένκο συμφώνησε με την τιμή που ζητούσε, αλλά διστασε όταν ο πεζοναύτης είπε ότι δεν ηθελε να κάνει με μεσολαβητές και ήθελε να συναντησει προσωπικά τον Κοβαλένκο για να αποφύγει τυχον απατη. Ο πεζοναύτης του έστειλε μήνυμα, λέγοντας ότι η συμφωνία ήταν «πάρε το ή άφησέ το» και ότι αυτός και τα παιδιά θα βρίσκονταν στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στις 10:00 μ.μ. 25 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα εκείνο το βράδυ, ελεύθεροι σκοπευτές πεζοναυτών πήραν θέση στη φόρτωση γερανών και ανάμεσα στα αμέτρητα εμπορευματοκιβώτια που έριχναν σκουπίδια στις αποβάθρες. Η λιμουζίνα του Κοβαλένκο εφτασε στις 10:15 και αυτός και τρεις ένοπλοι φρουροί πλησίασαν τον μυστικό πεζοναύτη, ο οποίος δεν είχε παιδιά μαζί του. Ο Κοβαλένκο έδειξε μια τσάντα γεμάτη μετρητά αλλα αυτη ηταν η τελευται εν ζωη κινηση του καθως αυτος και οι συνεργάτες του πυροβολήθηκαν επιτόπου.

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εξολοθρευσουμε αυτους τους γ@μημ@νους, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε η πηγή μας.

Ρωτήσαμε αν τα Λευκα Καπελα εγκρίνουν τώρα εκτελέσεις αντί για δικαστήρια.

«Δεν ήταν Αμερικανοί πολίτες. Πήραν αυτό που δικαιούνταν», είπε.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις