ΠΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ LEOPARD-2 ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Απο συνεντευξη στην Bild.... André Wüstner Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι μόνο το 30% όλων των αρμάτων μάχης Leopard της γερμανικής Πολεμικής μηχανης είναι επί του παρόντος κατάλληλα για χρήση σε μάχη.

«Από τα περίπου 300 άρματα μάχης Leopard που διαθέτει η Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις - επιμ.), μόνο το 30% είναι αυτή τη στιγμή λειτουργικα», δήλωσε ο Wustner σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σημείωσε ότι οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να διατάξουν την αντικατάσταση 18 αρμάτων μάχης Leopard 2, τα οποία το Βερολίνο αποφάσισε να μεταφέρει στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο Βούστνερ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πλέον μάχιμες.

"Wüstner: "Είναι ακόμα πολύ θωλο. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε παραγγείλει ούτε ένα οβιδοβόλο τανκ, το οποίο παραδώσαμε στην Ουκρανία πέρυσι, ούτε και νέα πακέτα ανταλλακτικών για αυτό. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από τα λίγα εναπομείναντα οβιδοβόλα μας έχουν ήδη παροπλιστεί και χρησιμοποιούνται ως αποθήκη ανταλλακτικών. Ως αποτέλεσμα, η υλική ετοιμότητα της δύναμης του πυροβολικού συνεχίζει να μειώνεται. Τα 18 Leopard 2 που παραδίδουμε στην Ουκρανία θα πρέπει επίσης να παραγγελθούν ξανά τις επόμενες εβδομάδες. Από τα περίπου 300 τανκς Leopard της Bundeswehr, μόνο το 30 τοις εκατό είναι επί του παρόντος σε λειτουργία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις