ΤΑ ΛΕΩ ΧΡΟΝΙΑ....ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ....ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ....!!!

 198becdfd0044b69aa65e26f31638783

Τις τελευταίες ημέρες ο οίκος μόδας Balenciaga

έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής για τη νέα καμπάνια του, για την οποία κατηγορείται από πολύ κόσμο, εντός και εκτός social media, για φωτογραφικό υλικό που παραπέμπει σε παιδική πορνογραφία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα πήρε σύντομα τεράστιες διαστάσεις, ενώ ονόματα celebrities που συνδέονται στενά με τον οίκο μόδας, όπως αυτό της Kim Kardashian και του Kanye West, ενεπλάκησαν πολύ σύντομα κάνοντας το σκάνδαλο να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις εντός και εκτός μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι καμπάνιες απεικόνιζαν δύο μικρά κορίτσια να κρατούν λούτρινα ζωάκια ντυμένα με κάτι που θύμιζέ έντονα στολές BDSM. Την περασμένη εβδομάδα οι αμφιλεγόμενες καμπάνιες τράβηξαν την προσοχή χρηστών του Twitter, οι οποίοι επέκριναν τον οίκο μόδας. Το θέμα σύντομα έλαβε μεγάλες διαστάσεις με πολλούς να το επικρίνουν έντονα τόσο στο Twitter όσο και στο TikTok, ενώ δημιουργήθηκε και το hashtag #cancelbalenciaga.

Τη λέξη “παιδοφιλία” με κεφαλαία γράμματα έγραψαν ακτιβιστές στη βιτρίνα της μπουτίκ του ισπανικού οίκου μόδας Balenciaga στο κέντρο του Λονδίνου.

Το κατάστημα της Μποντ στριτ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, έγινε στόχος μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μικρών παιδιών να κρατούν λούτρινα ζωάκια που είναι στολισμένα με σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ.

 Άνδρας που φορά κίτρινο γιλέκο βανδαλίζει το κατάστημα. Κάτω από το πράσινο λογότυπο του οίκου μόδας, πλησιάζει και τοποθετεί κάτι στο τζάμι της βιτρίνας.

Οργή για τον οίκο Balenciaga στο Λονδίνο: "Παιδοφιλία" - Ο σάλος μετά τις εικόνες παιδιών με σαδομαζοχιστικά σύμβολα

Όταν κάνει λίγα βήματα πίσω, είναι εμφανές ότι έχει γράψει δύο φορές με στένσιλ τη λέξη “παιδοφιλία” με κεφαλαία γράμματα.

BALENCIAGA

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ο ακτιβιστής γράφει τη λέξη “παιδοφιλία” στη βιτρίνα του καταστήματος:

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες των παιδιών προκλήθηκε σάλος. Τα μικρά κοριτσάκια που πόζαραν γεμάτα αθωότητα κρατώντας τα αρκουδάκια με τους σαδομαζοχιστικούς ιμάντες υποχρέωσαν την εταιρεία να εκδώσει ανακοίνωση απολογούμενη.

 

 

 

Η φωτογράφηση έγινε για τη διαφημιστική καμπάνια του οίκου μόδας και υπογράφεται από τον βραβευμένο Ιταλό φωτογράφο που έχει στο παρελθόν διακριθεί με ένα φωτογραφικό πρότζεκτ του με παιδιά.

BALENCIAGA
Και στο Λος Άντζελες
Το περιστατικό στη μπουτίκ του Λονδίνου, είναι το πιο πρόσφατο κρούσμα αποδοκιμασίας κατά του οίκου μόδας Balenciaga.Νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, στόχος είχε γίνει το καστάστημα Balenciaga στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες.

Στη βιτρίνα του καταστήματος, σχεδιάστηκαν παιδικές φιγούρες και γράφτηκαν τα συνθήματα: “Τα παιδιά δεν είναι σεξουαλικά αντικείμενα” και “Δεν είναι για σεξ”.

BALENCIAGA

Η φωτογράφηση που πήρε διαστάσεις σκανδάλου αναδεικνύει το ζήτημα της σεξουαλικοποίησης των παιδιών και κάνει πολλούς από τους χρήστες να σχολιάζουν ότι δεν πρόκειται για ατύχημα από πλευράς της εταιρείας αλλά ότι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

 

 

 Ερωτήματα δε, διατυπώνουν κάποιοι χρήστες για τον τρόπου παρουσιάστηκε το θέμα από την εφημερίδα New York Times.

 

 

 

Balenciaga: Γιατί οι celebrities σφυρίζουν αδιάφορα στο τεράστιο σκάνδαλο της παιδοφιλίας;

 

Η ένοχη σιωπή των celebrities
Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, ξέρουμε όλοι τι χάθηκε, σωστά; Το ίδιο μονοπάτι θέλησε να διαβεί και η πρέσβειρα του οίκου Balenciaga, Kim Kardashian.

«Τις τελευταίες μέρες σιωπούσα, όχι γιατί δεν σοκαρίστηκα και δεν εξοργίστηκα με την πρόσφατη καμπάνια, αλλά επειδή ήθελα μια ευκαιρία να μιλήσω με την ομάδα του οίκου και να καταλάβω κι εγώ πώς ακριβώς συνέβη αυτό. Ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, με αναστάτωσαν αυτές οι ενοχλητικές εικόνες. Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να αντιμετωπιστεί με το μεγαλύτερο σεβασμό και οτιδήποτε εναντίον της δεν πρέπει να έχει θέση στην κοινωνία μας – τελεία και παύλα. Εκτιμώ την απόσυρση της καμπάνιας και τη συγγνώμη του οίκου. Μιλώντας μαζί τους, πιστεύω ότι κατανοούν πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτό να μη συμβεί ποτέ ξανά. Σχετικά με το μέλλον μου στον Balenciaga, αυτή τη στιγμή αναθεωρώ τη σχέση μου με το brand, σύμφωνα με την προθυμία τους να αναλάβουν ευθύνες για κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ – και με τις δράσεις που περιμένω να δω να παίρνουν για να προστατεύσουν τα παιδιά», έγραψε χαρακτηριστικά μέσω του αγαπημένου της Instagram.

Τι πάει να πει… αναθεωρώ; Όταν αναφερόμαστε σε παιδικές ψυχές, σε παιδική κακοποίηση, παιδική πορνογραφία και παιδική σεξουαλικοποίηση, δεν υπάρχει χώρος ούτε και διάθεση για μετριοπαθή στάση. Τα παιδιά δεν είναι πρωταγωνιστές για σεξουαλικά φετίχ και BDSM παιχνίδια. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Η γραμμή είναι κατακόκκινη. Δεν την περνάς, δεν την αγγίζεις, δε μετατρέπεις τα παιδιά σε αξεσουάρ για να προωθήσεις τα παπούτσια και τις ζακέτες σου. Κόβεις κάθε σχέση με εταιρείες που προωθούν την παιδοφιλία.

Η σιωπή των celebrities είναι εκκωφαντική. Τα σπουδαιότερα μοντέλα και ηθοποιοί του πλανήτη έχουν συνεργαστεί με την Balenciaga. Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει ξεκινήσει ήδη ένα κίνημα απέναντι στην πιο άρρωστη μορφή διαφήμισης που είδαμε ποτέ στις οθόνες μας; Αυτή η… διακριτική και μετριοπαθή στάση είναι σημάδι πως δεν θέλουν να σπάσουν αυγά; Το σκάνδαλο του Balenciaga ξέφυγε από τα όρια της μόδας γιατί άγγιξε ευαίσθητη χορδή της κοινωνίας. Με τις παιδικές ψυχές δεν μπορεί να παίζει κανένας σχεδιαστής και κανένας διαφημιστής. Ο Demna Gvasalia και ο οίκος Balenciaga έκαναν ένα μοιραίο λάθος. Οι celebrities θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα σε ποια πλευρά της ιστορίας θα σταθούν και να δράσουν. Όσο αργούν, τόσο πιο υποκριτική θα είναι η όποια αντίδρασή τους. Διότι ο κόσμος έχει αποφασίσει ήδη. Και το ποτάμι της οργής θα τους παρασύρει και θα τους πνίξει όλους μαζί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις