Η Δύση ετοιμάζει «έγχρωμη» επανάσταση στην Κίνα; - Οι 6 ενδείξεις εμπλοκής
Διαμαρτυρίες ξέσπασαν στην Κίνα
ενάντια στην πολιτική «zero covid» των αρχών αλλά οι διαδηλώσεις έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας «έγχρωμης επανάστασης», επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Prevda την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 .Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 23 Νοεμβρίου στο Zhengzhou της επαρχίας Henan, σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει iPhone για την Apple υπό την αιγίδα της Hon Hai Precision Industry, μιας μεγάλης Ταϊβανέζικης εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών.
Στην επιχείρηση, η οποία απασχολεί 600.000 άτομα, προκλήθηκε διαμαρτυρία για τις κακές συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς.
Το χρονικό των γεγονότων
«Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι το συγκρότημα κατασκευής των προόντων της Apple 2.000 χιλιόμετρα από την Ταϊβάν δεν δημιουργήθηκε εδώ τυχαία - είναι σύμβολο της δυτικής παρουσίας στην καρδιά της Κίνας, της τεχνολογικής της δύναμης και της ήπιας ισχύος της», τόνισε ο ειδικός σε θέματα κινεζικής οικονομίας Nikolay Vavilov.
Στις 24 Νοεμβρίου, πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη Urumqi στη μουσουλμανική περιοχή των Ουιγούρων της επαρχίας Xinjiang (αυτή ακριβώς για την οποία ενδιαφέρεται τόσο πολύ η Δύση… ), με αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εννέα τραυματίας.
Επικράτησε η φήμη ότι...τα μέτρα καραντίνας εμπόδισαν τους πυροσβέστες να φτάσουν γρήγορα στο σημείο.
Στο βάθος… Tiananmen 2.0
Στη συνέχεια ξεκίνησαν διαδηλώσεις στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Γκουανγκζού, τη Γουχάν, τη Ναντζίνγκ, τη Λανζού κ.ο.κ.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης , σε «δεκάδες» πανεπιστημιουπόλεις, οι φοιτητές «τιμούσαν τη μνήμη αυτών που πέθαναν», στην επαρχία Xinjiang και ενανιώθηκαν στην πολιτική μηδενικής ανοχής για τα κρούσματα Covid (Zero Covid).
Σε αρκετές πόλεις, κάτοικοι γειτονιών που είχαν τεθεί σε καραντίνα γκρέμισαν τα φράγματα που είχαν τοποθετήσει ο αρχές και βγήκαν στους δρόμους.
Στη Σαγκάη, μια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα οικονομικό κέντρο, σε έναν δρόμο που ονομάζεται Urumqi.
«Διεκδικούμε ανθρώπινα δικαιώματα, χρειαζόμαστε ελευθερία», ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές βγήκαν ξανά και ζήτησαν την απελευθέρωση των διαδηλωτών που κρατήθηκαν το Σάββατο (26/11).
Οι ενδείξεις για εμπλοκή της Δύσης
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping προειδοποίησε τους συναδέλφους του στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) για τον κίνδυνο «έγχρωμων επαναστάσεων» τον Σεπτέμβριο.
Φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή ότι ο ίδιος πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση, καθώς η… Tiananmen 2.0 φαίνεται στον ορίζοντα.
Τα σημάδια μιας «έγχρωμης επανάστασης» είναι εμφανή:
- Το έναυσμα είναι ένα ατύχημα, με βάση το οποίο πυροδοτείται η «οργή» του πληθυσμού.
- Υπάρχει συμβολισμός: Το κύριο σύμβολο τώρα είναι ένα λευκό φύλλο λευκού χαρτιού.
Υιοθετήθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 2020 και αυτές οι διαμαρτυρίες ονομάστηκαν «έγχρωμη επανάσταση» από τις κινεζικές αρχές, καθώς συντονίστηκαν από την επικεφαλής του πολιτικού τμήματος του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ, Julie Yide.
Λευκά σεντόνια χρησιμοποίησαν φέτος και οι «αντιπολεμικοί» διαδηλωτές στη Μόσχα. - Ο διακηρυγμένος στόχος της «έγχρωμης επανάστασης» είναι η αντικατάσταση των «αυταρχικών» και «τυραννικών» πολιτικών καθεστώτων με «δημοκρατικά» και «φιλελεύθερα».
Υπάρχουν τέτοια συνθήματα, από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν παραπάνω μέχρι «Κάτω ο Xi Jinphng! Κάτω το Κομμουνιστικό Κόμμα!» - Εντοπίστηκε εταιρεία πληροφόρησης συνδεδμένη με τα δυτικά ΜΜΕ που υποστηρίζει τις διαδηλώσεις, προβάλλει τους διαμαρτυρόμενους δυσαρεστημένους, εκφράζοντας - υποτίθεται - την άποψη της υποτιθέμενης πλειοψηφίας του πληθυσμού ή ενός τεράστιου μέρους του.
- Οι εμπνευστές τέτοιων αποπειρών πραξικοπήματος είναι πάντα τοπικές πολιτικές ελίτ με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι γνωστό ότι στο πρόσφατο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, η αντιπολίτευση στον Xi Jinping, που προερχόταν από την νεολαία του κόμματος και καθοδηγούνταν από τη δυτική ατζέντα, συντρίφτηκε. - Υπάρχει σοβαρός λόγος για να επιταχυνθεί το πραξικόπημα.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν όταν έγινε σαφές ότι στην Ταϊβάν το αποσχιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είχε χάσει τις τοπικές εκλογές και προέκυψε μια ειρηνική πολιτική επιλογή για επανένωση με την Κίνα υπό την ηγεσία του Κουομιντάνγκ.
Έγινε σαφές ότι ο λαός της Ταϊβάν δεν βλέπει θετικά μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Κίνα, παρακολουθώντας τι συμβαίνει στην Ουκρανία.
Οι εξελίξεις στην Ταϊβάν
Όπως γράφει Nikolay Vavilov, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για
τις Ηνωμένες Πολιτείες - δύο χρόνια πριν από την εκλογή νέου προέδρου
της Ταϊβάν, ο οποίος, πιθανότατα, θα ανακοινώσει την έναρξη της
διαδικασίας ένταξης στη Λαική Δημοκρατία της Κίνας, κατ' αναλογία με το
Χονγκ Κονγκ .
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς μάχη θα
χάσουν την αποικία τους και την ικανότητα να απειλούν τα βιομηχανικά
κέντρα της Κίνας, στην πραγματικότητα, θα χάσουν την ηγεμονία τους στην
Ανατολική Ασία, που κέρδισαν ως αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», γράφει ο ίδιος
Τα μαθήματα από την Τιεναμέν
Ο σινολόγος πιστεύει ότι τα διδάγματα από τα γεγονότας της πλατείας Τιενανμέν 1989 στην Κίνα έχουν κατάλληλα αφομειωθεί.
«Ο Xi Jinphng δεν είναι ο Deng Xiaoping» και «φυσικά, υπάρχουν ειδικές μέθοδοι για την εδραίωση της κοινωνίας σε πατριωτικές αρχές και την ενεργοποίηση κατάλληλων στρωμάτων της κοινωνίας για την επίλυση του μαζικού ξεσπάσματος».
Φυσικά, έκτακτες δοικητικές αποφάσεις θα χρειαστούν και στο Κρατικό Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, δηλώνει σίγουρος ο Vavilov.
Επισημαίνει
αν το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, υπό τον ζυγό των οικονομικών
προβλημάτων και των διαμαρτυριών, καταρρεύσει και απαγορευτεί, παρόμοια
γεγονότα όπως αυτά της ΕΣΣΔ στη δεκαετία του 1990 θα φαίνονται σαν… παιδικό παιχνίδι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου