Ο DeSantis προσπαθεί να στρεψει τον στρατο κατά του Τραμπ

 

 Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις

προσπάθησε τη Δευτέρα για άλλη μια φορά να σαμποτάρει τη συμμαχία του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ με τους διοικητές των Λευκών Καπέλων του αμερικανικού στρατού, δήλωσε μια πηγή από το γραφείο του στρατηγού Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ.

Ο DeSantis, ένας πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το 2024, δεν έχει πει οριστικά εάν θα επιδιώξει το Οβάλ Γραφείο, αλλά ο Τραμπ υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι οι φιλοδοξίες του ξεπερνούν απλώς μια άλλη θητεία στην πολιτεία. Το απόγευμα της Δευτέρας ο DeSantis βρισκόταν σε ένα τηλεφώνημα που ξεκίνησε από τον στρατηγό Berger, ο οποίος κάλεσε όχι για να συζητήσουν πολιτικά αλλά για να ρωτήσει τον DeSantis γιατί επέτρεψε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να δρασει στη Νοτιοδυτική Φλόριντα μετά τον τυφώνα Ian. Ο στρατηγός Μπέργκερ, είπε η πηγή μας, είχε μια καταμέτρηση των ζημιών που είχε προκαλέσει η FEMA στους εκτοπισμένους κατοίκους της Φλόριντα και στις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μπέργκερ, αδίστακτοι πράκτορες της FEMA είχαν λεηλατήσει ή αποπειραθεί να λεηλατήσουν 125 εκκενωμένα σπίτια μέσα και γύρω από τη Νάπολη της Φλόριντα. Το τμήμα White Hat του Στρατού των ΗΠΑ, είπε ο στρατηγός Berger στον DeSantis, είχε συλλάβει ή είχε αντιμετωπίσει με άλλο τρόπο 47 οπλισμενους της FEMA και είχε ανακτήσει 225 πυροβόλα όπλα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά και κοσμήματα που είχαν κλέψει οι ληστές από τα πλυμμυρισμενα σπίτια. Ο στρατηγός είπε επίσης ότι η FEMA ήταν άμεσα υπεύθυνη για τους θανάτους επτά κατοίκων.

Όταν του ζήτησε να λογοδοτήσει για τον εφησυχασμό του, ο DeSantis φέρεται να είπε: «Μερικές φορές πρέπει να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά για το μεγαλύτερο καλό. Δεν είμαι χαρούμενος γι' αυτό, αλλά η υποδομή μας δεν ξαναχτίζεται χωρίς ομοσπονδιακά χρήματα», στη συνέχεια προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση προς ένα «θέμα μεγαλύτερης σημασίας:» την ακλόνητη υποστήριξη του στρατού στον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ.

Ο DeSantis αποκάλεσε τον Τραμπ «κατεστραμμένα αγαθά» και «λείψανο», λέγοντας ότι ο άλλοτε άθραυστος συνασπισμός MAGA του Τραμπ είχε μετατραπεί σε θραύσματα -κάποια αρκετά παράφρονα- χωρίς ενοποιημένη ηγεσία. Κάλεσε ανθρώπους όπως ο Stephen K. Bannon, ο στρατηγός Michael Flynn, η Marjorie Taylor Greene και ο επί χρόνια σύμμαχος του Trump Roger Stone ως λόγους για τους οποίους το MAGA είχε γίνει κομματια.

«Αυτός ο κλόουν ο Στόουν είπε ότι θα υποστήριζε τον Τραμπ. Πόσο παράλογο είναι αυτό; Οι τρελοί MAGA μπορεί να το αφήσουν να γινει, αλλά σίγουρα εσύ, Στρατηγέ, μπορείς να δεις ότι ο χρόνος του Τραμπ έχει τελειώσει και ότι είναι οριακά καλύτερος από τον Μπάιντεν. Εάν ο Τραμπ μπει και τον υποστηρίξετε, θα κάνετε τεράστια αδικία στο έθνος», είπε ο Ντε Σάντις. «Και ας μην ξεχνάμε, ο Τραμπ είναι ο πατέρας της Επιχείρησης Warp Speed».

Αυτό το συγκλονιστικό σχόλιο, είπε η πηγή μας, έδωσε στον στρατηγό μια στιγμή παύσης.

«Κανείς δεν είναι χαρούμενος για το Warp Speed, αλλά δεν σας είδα σε έναν άμβωνα να το καταδικάζετε. Και αν θυμάμαι καλά, όλοι ήσασταν υπέρ του να μπουν βελόνες στην αγκαλιά των ηλικιωμένων πολιτών ακριβώς έξω από την πύλη», απάντησε απότομα ο στρατηγός. Αλλά εδώ προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση αντί να απαντήσετε απλώς σε μερικές απλές ερωτήσεις».

Μιλώντας για τη FEMA, ο DeSantis είπε ότι έπρεπε να επιλέξει ποιες μάχες θα δώσει και ποιες θα βάλει στο πίσω μέρος. «Δεν επιλέγεις κι εσύ, στρατηγέ, τις μάχες σου προσεκτικά;»

«Ο Μπέργκερ συνειδητοποίησε ότι αυτή η συζήτηση δεν πήγαινε πουθενά. Ο DeSantis δεν ενδιαφερόταν να συζητήσει τη FEMA - απλώς αμφισβήτησε τον χαρακτήρα του Trump, έτσι επέλεξε να τερματίσει την κλήση. Πριν από αυτό, ο DeSantis έκανε μια τελευταία παρατήρηση και είπε στον στρατηγό ότι εάν τόσο αυτός όσο και ο Τραμπ εισέλθουν στις προκριματικές εκλογές του 2024, ο στρατός θα ήταν φρόνιμο να τον υποστηρίξει αντι για τον Τραμπ», είπε η πηγή μας.

Ο στρατηγός Μπέργκερ, ωστόσο, επέπληξε τον Ντε Σάντις, χαρακτηρίζοντάς τον «αληθινό ψυχρο πολιτικό».




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....












ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ27 Οκτωβρίου, 2022 07:38

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΝΑΤΑ ΝΑΤΑΑΑ !
    ΒΡΕ ΒΡΕ !
    ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
    ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ
    Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΡΕΜΠΟΥΜΠΙΚΑΝΟΣ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ;
    ΣΑΦΩΣ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις