Washington Post: "Ο Ζελένσκι είπε ψέματα, οι άνθρωποι πέθαναν άσκοπα και οι Ουκρανοί είναι εξοργισμένοι"

 

 Αν ο Ζελένσκι είχε φτάσει στο επίπεδο

του λαού του πριν από μήνες και τους έλεγε τι επρόκειτο να συμβεί, οι φρικαλεότητες που έχουν υποστεί εκατομμύρια από αυτούς —μεταξύ άλλων με το άμεσο χέρι της κυβέρνησής τους— θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, γράφει ο Andrew Korybko.

Η Washington Post δημοσίευσε ένα εκπληκτικά ειλικρινές άρθρο την Πέμπτη ως απάντηση στην εκτεταμένη κατακραυγή που προκάλεσε η συνέντευξή τους με τον Ζελένσκι στους δικούς του ανθρώπους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

Με τίτλο «Ο Ζελένσκι δέχεται καταιγιστική κριτική επειδή απέτυχε να προειδοποιήσει για πόλεμο», το άρθρο επισημαίνει πώς αυτός ο αποκαλούμενος «κύριος επικοινωνιολόγος» προφανώς έκανε λάθος όταν παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στους συμπατριώτες του για προηγούμενες αναφορές για το τι έκαναν. ως άρνηση της «εισβολής» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία ετοιμαζόταν να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα ως έσχατη λύση για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας σε αυτή τη γειτονική χώρα, αφού το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τις υπερέβη. Πέρα από αυτό, η ουσία του έργου τους είναι ότι ο Ζελένσκι είπε ψέματα, ότι άνθρωποι πέθαναν άσκοπα και ότι οι Ουκρανοί είναι εξοργισμένοι.

Η αναφορά από αυτό το επιδραστικό μέσο μαζικής ενημέρωσης (MSM) αναφέρει ότι ορισμένοι Ουκρανοί εξέφρασαν την οργή τους για όσα μόλις αποκάλυψε ο αρχηγός τους, τα οποία λένε ότι ήταν αντιπροσωπευτικά της κοινής γνώμης τις ημέρες μετά τη δημοσίευση της πρώτης του συνέντευξης. Δικαίως που περιγράφεται από την Washington Post ως η «πρώτη σοβαρή επικοινωνιακή κρίση» του Ζελένσκι, ο λόγος που εκατομμύρια άνθρωποι είναι τόσο θυμωμένοι είναι ότι εξήγησε επιπόλαια το ψέμα του ως εξοικονόμηση 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τον Οκτώβριο. 

Προφανώς αισθάνεται ότι η ζωή των ανθρώπων του έχει ένα τίμημα και ότι δεν είναι τόσο ιερή όσο κάνει πάντα στις καθημερινές του εμφανίσεις σε βίντεο, στα οποία προσποιείται ότι είναι λυπημένος για όλους όσους έχουν πεθάνει. Αν είχε πει απλώς στους Ουκρανούς την αλήθεια, πολλοί μπορεί να είχαν φύγει ή ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι για τη σύγκρουση.

Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού ακινητοποιήθηκε αφού βασίστηκε στις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του ότι καμία ρωσική στρατιωτική δράση δεν ήταν επικείμενη, αυξάνοντας αναμφισβήτητα τις απώλειες ζωών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η Διεθνής Αμνηστία έδειξε ότι τα στρατεύματα του Κιέβου είχαν στρατιωτικοποιήσει παράνομα κατοικημένες περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή, εκμεταλλευόμενοι τους αμάχους εκεί ως ανθρώπινες ασπίδες σε μια απελπισμένη τελευταία προσπάθεια να σταματήσει την αργή αλλά σταθερή προέλαση της Ρωσίας στο παρελθόν. έξι μήνες. Ωστόσο, αυτός μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να προειδοποιήσει το λαό του για το τι επρόκειτο να συμβεί, καθώς οι στρατιωτικοί του αξιωματούχοι μπορεί να είχαν ένα μακιαβελικό «αμυντικό σχέδιο» για να βασίσουν όλο αυτό το γεγονός δυσανάλογα σε μια πολιτική ανθρώπινων ασπίδων. .

Αν ο Ζελένσκι είχε ενημερώσει τον λαό του για το τι επρόκειτο να συμβεί πριν από μήνες, οι φρικαλεότητες που έχουν δει εκατομμύρια από αυτούς —συμπεριλαμβανομένου του άμεσου χειρισμού της κυβέρνησής τους— θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Το κερδοσκοπικό προσχεδιασμένο «σχέδιο άμυνας» της ανθρώπινης ασπίδας, σε συνδυασμό με τα οικονομικά-οικονομικά συμφέροντα των ολιγαρχικών δανειστών της, είναι ο λόγος που απέτυχε να το πράξει, εκθέτοντας αυτόν τον «κύριο επικοινωνιακό» ως τίποτε άλλο παρά κύριο επικοινωνιακό ή μάλλον, η μαριονέτα που οι πολεμοχαρείς δυτικοί προστάτες του έχουν εκμεταλλευτεί για να χειραγωγήσουν τον ουκρανικό λαό. Τα ψέματά του επηρέασαν κάθε Ουκρανό, γι' αυτό και τόσοι πολλοί από αυτούς στρέφονται ξαφνικά εναντίον του, με αποτέλεσμα η Washington Post να αναφέρει εκπληκτικά αυτήν την απότομη αλλαγή της κοινής γνώμης.















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις