ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DE SANTIS ΣΤΟ GITMO

 

Ο Αμερικανικός Ναυτικός Σταθμός

του Γκουαντάναμο δέχθηκε έναν απροσδόκητο επισκέπτη το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα και πιθανός υποψήφιος για την προεδρία του 2024 Ρον ΝτεΣάντης έφτασε στο GITMO περίπου στις 4:00 μ.μ. σε ένα Learjet 35, το οποίο προσγειώθηκε στο Leeward Point Airfield κατά μήκος του νότιου άκρου της Κούβας. Η επίσκεψή του, είπαν αργότερα πηγές, ήταν απροειδοποίητη, αλλά έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

«Ο πύργος [ATC] ενημερώθηκε ότι ένα αεροπλάνο που μετέφερε τον κυβερνήτη DeSantis ήταν καθ' οδόν και θα προσγειωνόταν σε 20 λεπτά. Ο πιλότος είπε ότι ο DeSantis θα ήταν ο μόνος που θα αποβιβαζοταν. Δεν υπήρχε χρόνος για να ανοίξω το κόκκινο χαλί ή να προετοιμάσω μια επίσημη επιτροπή υποδοχής», είπε μια πηγή της JAG .

Ο κυβερνήτης DeSantis δεν είναι ξένος με το GITMO. Το 2004, κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους του στη Νομική του Χάρβαρντ, ο DeSantis διορίστηκε αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και διορίστηκε στο JAG. Ολοκλήρωσε τη Σχολή Ναυτικής Δικαιοσύνης το 2005. Αργότερα το ίδιο έτος, αναφέρθηκε στη Διοίκηση του Γραφείου Δοκιμαστικής Υπηρεσίας του JAG στο Ναυτικό Σταθμό Mayport της Φλόριντα, ως εισαγγελέας. Προήχθη από ανθυπολοχαγός, σε υπολοχαγός το 2006, και υπηρέτησε στο GITMO υπό τον διοικητή του JAG, συνεργαζόμενος απευθείας με κρατούμενους Τζιχάντ.

Η πηγή μας είπε ότι οι ναύαρχοι Darse E. Crandall και David G. Wilson, και οι δύο φορώντας πολιτικα, χαιρέτησαν τον DeSantis στην υποδοχη. Έδωσαν τα χέρια, αντάλλαξαν ευχές, φάνηκαν να γελούν για κάτι και μετά ανέβηκαν σε ένα αστικό SUV και οδηγήθηκαν στην ιδιωτική κατοικία του ναύαρχου Crandall. Ο οδηγός παρέμεινε στο όχημα ενώ πέρασαν μια ώρα μέσα, πιθανότατα απολαμβάνοντας ένα βραδινό νωρίς και συζητώντας ευαίσθητα θέματα για τα οποία ούτε η πηγή μας ούτε εμείς γνωρίζουμε. Στη συνέχεια, ταξίδεψαν στη νότια αίθουσα του δικαστηρίου του GITMO, όπου πολλοί Deep Staters συνάντησαν τη μοίρα τους, και στη συνέχεια σταμάτησαν για να δώσουν τα χέρια με μια τριάδα πεζοναυτών που κατευθύνθηκαν πίσω στους στρατώνες. Κάποιος ήθελε μια selfie με τον DeSantis, αλλά ο κυβερνήτης αρνήθηκε. προφανώς, δεν ήθελε η εκδρομή του στο GITMO να δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να γίνει δημόσια υπόθεση.

Τελευταίος σταθμός τους ήταν η  "καρδιά" του GITMO, το συγκρότημα κράτησης του Camp Delta, πρώην σπίτι των Τζιχάντι και η σημερινή κατοικία των Deep Staters που περιμένουν δικαστήρια ή εκτίουν ισόβια κάθειρξη για προδοσία κατά της Δημοκρατίας. Ένας ένστολος πεζοναύτης συνόδευσε τους ναύαρχους και τον κυβερνήτη DeSantis πέρα ​​από δώδεκα φρουρούς που περιπολούσαν στην περίμετρο και μέσα στον φράχτη της αλυσίδας ύψους 15 ποδιών που ολοκληρώθηκε με σύρμα σαν ξυραφι με γωνία προς τα μέσα. Από τις τέσσερις οχυρωμένες κατασκευές του GITMO, οι ναύαρχοι και οι καλεσμένοι τους μπήκαν μόνο στο Camp 1, ένα απόρθητο φρούριο από τσιμέντο και πέτρα που έχει περίπου 340 κελιά έξι επί εννέα πόδια.

Η πηγή μας, που είδε την ξενάγηση του κυβερνήτη από απόσταση, δεν μπόρεσε να μπει στο στρατόπεδο και δεν γνωρίζει αν ο ΝτεΣάντις μίλησε σε κάποιους κρατούμενους. Είπε ότι βρίσκονταν στο στρατόπεδο περίπου 30 λεπτά και μετά ο κυβερνήτης επέστρεψε στο αεροδρόμιο για την πτήση του για το σπίτι.

Κλείνοντας, αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε, που ένας πολιτικός έχει πρόσβαση στα εσωτερικά μυστικά του GITMO. Ο Πρόεδρος Τραμπ είχε παρακολουθήσει τουλάχιστον μια εκτέλεση στο Deep State, αλλά αυτό ήταν πολύ περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ορισμένα στοιχεία μεταξύ της διαίρεσης των Λευκών Καπέλων του στρατού των ΗΠΑ είχαν αισθήματα σύγκρουσης σχετικά με την ικανότητα του Τραμπ να αποστραγγίσει πλήρως τον βάλτο και να επιδιορθώσει ένα διαλυμένο έθνος. Η JAG, ωστόσο, παρέμεινε ουδέτερη, λέγοντας ότι ειναι υπεύθυνη για την δίωξη των κρατουμένων και όχι η εκδίκαση της πολιτικής διαμάχης. Εάν ο JAG έχει επιλέξει μια πλευρά, θα μπορούσε να υποδηλώνει μια θεμελιώδη αλλαγή στο κίνημα των Λευκών Καπέλων.

Το απρογραμμάτιστο ταξίδι του DeSantis ήρθε μια ημέρα αφότου έκανε εκστρατεία στην Πενσυλβάνια και το Οχάιο για δύο άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους σε κρίσιμες κούρσες. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις