ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΧΟΝΕΣ....!!!

 

Το Σώμα του Γενικού Εισαγγελέα Δικαστών

του Ναυτικού των ΗΠΑ θα επαναλάβει τον απαγχονισμό καταδικασμένων κρατουμένων στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφεραν πηγές από το γραφείο του JAG

Τον Ιούνιο, η JAG ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τους απαγχονισμούς και θα εκτελεί τους Deep Staters με πυροβολισμό. Ο λόγος για την πρώτη αλλαγή, περιστράφηκε γύρω από χρονικούς περιορισμούς και κόστος. Ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall είχε επίσης κουραστεί από αυτό που αποκαλούσε «θεατρικές αγχόνες».

Οι εκτελέσεις της Jennifer Dillon και του Michael Sussmann, ωστόσο, είχαν απρόβλεπτες -αλλά πιθανώς προβλέψιμες- συνέπειες: ο Αμερικανός πεζοναύτης που είχε πατήσει τη σκανδάλη στον Sussmann υπέστη στη συνέχεια νυχτερινούς κλονισμους, βουτηγμένος στον ιδρώτα, παρά το γεγονός ότι είχε δηλωσει οτι αντεχει ψυχολογικά. αφού προσφέρθηκε εθελοντικά στη δουλειά. Βετεράνος μάχης με 14 χρόνια υπηρεσίας, δεν είναι απειρος. Έκανε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν, κάθε 15 μήνες, και κατά τη δική του παραδοχή σκότωσε αρκετούς αντάρτες κοντά στην αφγανική πόλη Sangin το 2015. Όταν προβλήθηκε από την JAG, ο πεζοναύτης περιέγραψε τον εαυτό του ως «σκληραγωγημένο στη μάχη» και «έτοιμο να υπηρετήσει, » και δεν έδειξε κλινικά σημεία PTSD.

Πηγές έφεραν που βρεθηκαν σε επαφή με έναν ψυχίατρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έκανε την ακόλουθη παρατήρηση:

«Δεν έλεγξα αυτόν τον πεζοναύτη, ούτε είμαι εγώ αυτός που τον συμβουλεύει, οπότε μπορώ να σχολιάσω μόνο με γενικούς όρους. Υπάρχει μια δραματική διαφορά μεταξύ ενός πεζοναύτη που υπερασπίζεται τον εαυτό του στη μάχη εναντίον ενός δηλωμένου εχθρού, στη γραμμή του καθήκοντος, και του να εκτελεί ένα άοπλο άτομο με δεμένα μάτια. Επιφανειακά, ο πεζοναύτης νιώθει ότι ακολουθεί τον όρκο του, τις εντολές του, τις ευθύνες του - αλλά μπορεί επίσης να αισθάνεται ότι διαπράττει φόνο, μια άτιμη πράξη. Το μυαλό του δεν μπορεί να τα συμφιλιωθει και μπορεί να ζει σε ένα βασίλειο διαρκούς ψυχολογικής αγωνίας», είπε.

Ο πεζοναύτης που εκτέλεσε τον Sussmann βρίσκεται σε συμβουλευτική, αλλά ο 22χρονος Spec-4 του Αμερικανικού Στρατού που εκτελεσε την Jennifer Dillon όχι. Δεν έχει το όφελος της θεραπείας επειδή είναι νεκρός. Ένα μήνα αφότου πυροβόλησε την Dillon, εκοψε τις φλεβες του.

Όπως ο πεζοναύτης, έτσι και αυτός είχε υποβληθεί σε αυστηρό έλεγχο. αλλά σε αντίθεση με τους Πεζοναύτες, το Spec-4 του Στρατού των ΗΠΑ δεν είχε ποτέ εμφανίσει ορατά σημάδια τραύματος. Χωρίς τρόμο. Χωρίς νυχτερινές εφιδρώσεις. Χωρίς ψυχική ομίχλη. Χωρίς κενά στην κρίση. Μόλις το βράδυ αυτοκτόνησε.

«Κάποιοι άνθρωποι κάτω από μεγάλο στρες το καμουφλάρουν πολύ πειστικά εσωτερικεύοντάς το μέχρι να σκάσουν», είπε ο ναυτικός ψυχίατρος.

Μετά από αυτές τις περιπτωσεις, ο JAG θα συνεχίσει τώρα να απαγχονίζει κρατούμενους, γιατί κανένας δήμιος, ελλείψει καλύτερης λέξης, δεν έχει αυτοκτονήσει ποτέ ή δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα ψυχολογικής πίεσης.

«Το να πυροβολείς κάποιον σε απόσταση αναπνοής είναι πολύ οικείο. Ένας στρατιώτης στην αγχόνη απλώς πατάει ένα κουμπί ή τραβάει έναν μοχλό - είναι απρόσωπο, απαθές», είπε ο ψυχίατρος.

Κλείνοντας, η ιστοσελιδα ενημερώθηκε ότι ο στρατός των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τις βελτιώσεις ασφαλείας στον Κόλπο του Γκουαντάναμο και τα δικαστήρια έχουν προγραμματιστεί να επαναληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. 



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....














ΠΗΓΗ






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις