Η francesoir διαψεύδει τα ellinikahoaxes: ”Covid-19: Η Κόστα Ρίκα καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ξεκινά έρευνα για αγορές εμβολίων”.

 

Η francesoir διαψεύδει

τα ellinikahoaxes: ”Covid-19: Η Κόστα Ρίκα καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ξεκινά έρευνα για αγορές εμβολίων”. Υπ.Υγείας Κόστα Ρίκα: εξανάγκαζαν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν για να ξοδέψουν τα εμβόλια! ήταν θέμα πολιτικής βούλησης η κατάργηση υποχρεωτικού εμβολιασμού κι όχι διαδικαστικού!

”Covid-19: Η Κόστα Ρίκα καταργεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ξεκινά έρευνα για αγορές εμβολίων” επιγράφεται το άρθρο της έγκυρης francesoir στις 6/8/22 που διαψεύδει τα ellinikahoaxes που για μια ακόμη φορά σε διατεταγμένη υπηρεσίας λογοκρισίας και στοχοποίησης αποπροσανατολίζει και παραπληροφορεί βγάζοντας fake το αντίστοιχο άρθρο

Ωστόσο και τα ίδια τα παραδέχονται ellinikahoaxes την ουσία της είδησης: Αυτές οι εξελίξεις, οδήγησαν τον R. Chaves να διαβεβαιώσει στη συνέντευξη τύπου ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν είναι πλέον υποχρεωτικός στη χώρα, καθώς ήταν μία απόφαση η οποία λήφθηκε από την επιτροπή εμβολιασμών.”

Οι Ιεροεξεταστές και Λογοκριτές πάντα ήταν αντιπαθείς…
Η francesoir γράφει: Με το τέλος τoυ υποχρεωτικού εμβολιασμού και την έναρξη έρευνας για αγορές εμβολίων, η νέα κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα κάνει πλήρη ρήξη με τους προκατόχους της.

Λήξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Στις 3 Αυγούστου, στο Σαν Χοσέ, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ροντρίγκο Τσάβες ανακοίνωσε το τέλος του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid-19, ένα μέτρο που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η υπουργός Υγείας Jocelyn Chacòn διευκρίνισε τους όρους. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η θητεία των δύο μελών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που είχαν διατάξει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό το 2021 έληξε και ότι, ως εκ τούτου, ό,τι είχε γίνει από το 2020 ήταν άκυρο.

Πολύ επικριτική για την πολιτική αυτών των προκατόχων της, η υπουργός υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή σκόπευε «να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν για να μπορέσει να ξοδέψει τα εμβόλια», κάτι που δεν ήθελε να το πιστέψει στην αρχή, αλλά τελικά το παραδέχθηκε.( οπότε είναι θέμα πολιτικής βούλησης η κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού που υλοποιείται και τα ellinikahoaxes επιχειρούν ν΄αποπροσανατολίσουν και παραπληροφορούν ισχυριζόμενα το αντίθετο)

Παρόλα αυτά, δεν δηλώνει αντίθετη στο εμβόλιο κατά του Sars-CoV-2, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να σώσει ζωές. Ωστόσο, αν είναι αποφασισμένη να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να το πάρουν, αρνείται να τους αναγκάσει.

Στην αρχή της θητείας του, στις 8 Μαΐου 2022, ο πρόεδρος υποσχέθηκε να καταργήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κράτησε τον λόγο του. Εγινε. ( οπότε είναι θέμα πολιτικής βούλησης η κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού που υλοποιείται και τα ellinikahoaxes επιχειρούν ν΄αποπροσανατολίσουν ισχυριζόμενα το αντίθετο)

Μια ανοιχτή έρευνα για την αγορά δόσεων εμβολίων
Απέναντι στον Τύπο, ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης την έναρξη έρευνας μετά τις πολύ μεγάλες ποσότητες εμβολίων που παραγγέλθηκαν. Πράγματι, ο Rodrigo Chaves αναρωτιέται για τους λόγους που δαπανήθηκαν αυτά τα εκατομμύρια, σε μια εποχή που η ζήτηση για εμβολιασμό ήταν μειωμένη. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά του κράτους, οικτίρει την σπατάλη για «δόσεις που δεν θα χρησιμοποιηθούν και μάλλον θα λήξουν».

Σχετικά με τις συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο από την προηγούμενη κυβέρνηση του Carlos Alvarado (2018-2022), εξήγησε ότι δεν μπορούσε να δώσει καμία πληροφορία δεδομένων των ρητρών εμπιστευτικότητας που περιβάλλουν τις συμβάσεις με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς Pfizer και AstraZeneca. Αυτές οι ρήτρες είναι για αυτόν το σημάδι ότι υπάρχει η βούληση «να κρατήσει τα πράγματα σε αδιαφάνεια».

«Αν δώσουμε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στη φυλακή γιατί θα παραβιάσουμε ένα συμβόλαιο που είχε συντάξει η κόρη του πρώην προέδρου Λουίς Γκιγιέρμο Σόλις, ένας πολύ καλός δικηγόρος από τότε που εκπροσωπούσε την Pfizer, και τίποτα δεν μπορεί να βγει από αυτό. Είναι σφραγισμένο», είπε.

 

 

 

Εάν το AstraZeneca έχει ολοκληρώσει την παράδοση όλων των παραγγελθέντων δόσεων, δεν ισχύει το ίδιο για το εμβόλιο Pfizer. Πράγματι, ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του, στις 7 Απριλίου, η κυβέρνηση του Αλβαράδο ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την παραλαβή των εμβολίων λόγω των επαρκών δόσεων που είχε η χώρα για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Με την απόφαση αυτή, οι παραδόσεις που εκκρεμούν αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας ειδοποίηση.

Δύο συμβάσεις έχουν υπογραφεί με το εργαστήριο Pfizer: η πρώτη για έξι εκατομμύρια δόσεις και η δεύτερη για 3,5 εκατομμύρια δόσεις. Έχουν ήδη παραδοθεί 7,4 εκατομμύρια δόσεις. `

Για να ρίξει πλήρες φως στη διαχείριση των δόσεων των εμβολίων, η Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα δημοσιεύσει όλα τα στοιχεία «για τον αριθμό των εμβολίων που χορηγήθηκαν, τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων και τον αριθμό των εμβολίων που πρέπει να παραδοθούν». .

Αν η πρωτοβουλία σχολιάστηκε ελάχιστα από τον Τύπο, η είδηση ​​δεν άργησε να αντιδράσει στα κοινωνικά δίκτυα. πολλοί από αυτούς χαιρέτησαν την πολιτική βούληση και τη χρηστή διακυβέρνηση του νέου προέδρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΠΆΘΕΙΣ... ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΑ ΗΛΊΘΙΟΙ ❗
    ΤΟΝ ΒΛΈΠΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΓΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΟΥΡΛΙΑΧΤΆ...ΤΟΥΣ.

    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις