Ποιος είναι ο Ζελένσκι...?

 

Ποιος είναι ο Ζελένσκι;

Για πολλούς Εβραίους είναι ένας ” σύγχρονος Μακκαβαίος” ήρωας. Σύμφωνα με τ. βουλευτή Ουκρανίας πριν αρχίσει ο πόλεμος αγόρασε στους γονείς του ένα σπίτι στο Ισραήλ και αυτοί μετοίκισαν γι ασφάλεια εκεί. Κατ΄άλλες πηγές το σπίτι αυτό είναι στο Rishpon στο Ισραήλ. Η αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια δολάρια. Ο ραβίνος της γενέτειράς του αποκαλύπτει ότι ο πατέρας του Ζελένσκι ήταν ένα πολύ αφοσιωμένο μέλος της εβραϊκής κοινότητας στο Kryvyi Rih και πήγαινε συχνά στη Συναγωγή.Ο Ζελένσκι στην ηγετική ομάδα του καθεστώτος περιστοιχίζεται κι από άλλους Εβραίους όπως τον Andriy Yermak, επικεφαλή του γραφείου του Zelensky, επίσης εβραϊκής καταγωγής!

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…… η Ορθοδοξία ματώνει……

Το μόνο πράγμα που έκανε ο Ζελένσκι πριν αρχίσει η ειδική επιχείρηση των Ρώσων SMO ήταν ν΄αγοράσει ένα σπίτι στο Ισραήλ για τους γονείς του και να βγάλει έξω την οικογένεια του να τη διασφαλίσει δήλωσε ο Ilya Kiva τ. βουλευτής του Ουκρανικού Κοινοβουλίου της Verkhovna Rada o Ilya Kiva, σχολιάζοντας μια συνέντευξη με τον Ζελένσκι στην αμερικανική έκδοση της Washington Post. Σε συνέντευξή του, ο Ζελένσκι είπε ότι γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα ξεκινούσε μια ειδική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 «Ήξερε, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα. Μπορεί να μην γίνονταν όλα αυτά, αλλά ο κλόουν είχε άλλα σχέδια!». είπε o Kiva.

Σύμφωνα με άλλες πηγές «ενώ ο Zelensky ζητά χρήματα από όλο τον κόσμο για την Ουκρανία, οι γονείς του αγόρασαν ένα σπίτι στο Rishpon στο Ισραήλ. Η αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια δολάρια. Προφανώς έχουν κάνει οικονομία εδώ και καιρό!” “Και επίσης οι συνταξιούχοι απέκτησαν νέα υπηκοότητα ( την ισραηλινή). Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ζελένσκι προσέλαβε φύλακες για αυτούς, που κόστισαν 12.000 $.”

Για πολλούς, ο Ουκρανός πρόεδρος είναι ήρωας – ορισμένοι Εβραίοι τον αποκαλούσαν «σύγχρονο Μακκαβαίο» – λόγω της μεταμόρφωσής του σε πολέμαρχο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και το ξέσπασμα των εχθροπραξιών γράφει η ισραηλινή εφημερίδα timesofisrael.

Ο ραβίνος της γενέτειράς τους, το Kryvyi Rih στην ανατολική Ουκρανία είναι λαλίστατος για τους Zelensky:

Ο ραβίνος Liron Ederi, απεσταλμένος του Chabad-Lubavitch στην πόλη, μίλησε εκτενώς σε μια Ορθόδοξη εφημερίδα στο Ισραήλ για τους δεσμούς του με τον Oleksandr και τη Rymma Zelensky τους γονείς του Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον ραβίνο, ο πρόεδρος Ζελένσκι και οι γονείς του τον βοήθησαν να προωθήσει αρκετούς σκοπούς της εβραϊκής κοινότητας. Έδωσε συνέντευξη – η οποία δημοσιεύτηκε στα εβραϊκά στο Ktifa, ένα περιοδικό που ανήκει στην ισραηλινή εφημερίδα Yated Neeman.

Ο Ederi είπε στην εφημερίδα για μια υπόθεση στην οποία ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του προέδρου βοήθησε να αποτραπεί ένας νόμος για την απαγόρευση της παραγωγής κρέατος kosher.

«Ζήτησα από τον καθηγητή Zelensky να βοηθήσει στην προώθηση ενός σχεδίου στο οποίο οι εβραϊκές σπουδές θα ήταν μέρος των υποχρεωτικών μαθημάτων σε αυτά τα σχολεία», είπε ο Ederi.

Είπε ότι έκανε έκκληση στον Oleksandr Zelensky να πιέσει τον γιο του να υποστηρίξει τη στρατηγική του ραβίνου να διαθέσει περισσότερους δημόσιους πόρους στα εβραϊκά σχολεία. Εάν η εβραϊκή ιστορία γινόταν υποχρεωτικό κοσμικό μάθημα, τα δημόσια ταμεία θα μπορούσαν να καλύπτουν εβραϊκές σπουδές,

Ο Ederi περιέγραψε τον πατέρα του Ζελένσκι τον Oleksandr Zelensky ως ένα πολύ αφοσιωμένο μέλος της εβραϊκής κοινότητας στο Kryvyi Rih. Ο πατέρας του προέδρου σχεδίασε ένα πρόγραμμα μαθημάτων υπολογιστών για το εβραϊκό σχολείο της πόλης, το οποίο έχει περίπου 300 μαθητές, είπε ο Έντερι. «Δούλεψε σε αυτό για ώρες, αναθεωρώντας και ξαναγράφοντας το πρόγραμμα», πρόσθεσε. Ο Oleksandr Zelensky, ο οποίος ερχόταν συχνά – αλλά όχι τακτικά – στη συναγωγή, κανόνισε ο ραβίνος του να συναντήσει τον γιο του, πρώην ηθοποιό και κωμικό, λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2019. Ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, επίσης εβραϊκής καταγωγής, ήταν παρών στη συνάντηση, είπε ο Ederi.

Ο Εντέρι είναι ένας από τους 200 ραβίνους που ηγούνται κοινοτήτων στην Ουκρανία ως μέρος του κινήματος Χασιδικού Habad. Υπηρέτησε ως αρχιραβίνος του Kryvyi Rih από το 2002.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Sinomosiologe ΠΊΝΑΚΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΌΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΘΑΡΜΣΤΟΣ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ.

    ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΆ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΑΜΕΣΑ 🗡️⚖️

    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις