Ο Άσαντ μπήκε Θριαμβευτής στο Χαλέπι

 

Ο Άσαντ μπήκε Θριαμβευτής στο Χαλέπι. Εδώ που

κατέβαλε τον Ερντογάν!!

 Σαφές μήνυμα προς Άγκυρα έστειλε ο Άσαντ επισκεπτόμενος το Χαλέπι για α΄φορά μετά τον πόλεμο και παραμονές της επικείμενης νέας τούρκικης εισβολής! Δήλωσε για ευνόητους λόγους παρών στο Χαλέπι. Πραγματοποίησε επίσκεψη στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της περιοχής. Περιηγήθηκε στην κλειστή αγορά της πόλης επισκέφθηκε το τζαμί Amawi ένα ιστορικό μνημείο και παρακολούθησε τα έργα συντήρησής του και περπάτησε στην παλιά πόλη. Έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό. Η Asma Al-Assad σε ομιλία της απεθυθύνθηκε προς τους κατοίκους του Χαλεπίου κατά τη συμμετοχή της στην τελική συνεδρία του εργαστηρίου «Ανάπτυξη της στρατηγικής για τις σωστές οδικές αγορές» στο κρατικό σχολείο Saif Al-Hamdani στην Παλιά Πόλη του Χαλεπίου.

Χαλέπι εδώ που συνετρίβη ο επεκτατικός νεοθωμανισμός. εδώ που η Συρία κατέβαλε μια αυτοκρατορία. Εδώ που ο Σουλτάνος προσκύνησε τον εκλεκτό τον Μπασάρ Αλ Άσαντ και τον περήφανο λαό του…

Η Προεδρία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας αναφέρει σήμερα σε σχετική ανάρτησή της : Πριν από έξι χρόνια, οι ήρωες του Συριακού Αραβικού Στρατού απελευθέρωσαν το θερμoηλεκτρικό εργοστάσιο στην ανατολική ύπαιθρο του Κυβερνείου του Χαλεπίου. Σήμερα, οι Σύροι μηχανικοί, τεχνικοί και εργάτες, με την τεχνογνωσία, την αποφασιστικότητα και τα τίμια τους χέρια, έχουν ολοκληρώσει την αποκατάσταση του σετ πέμπτης γενιάς.


Σήμερα, επίσης, ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν παρών στον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Χαλεπίου μεταξύ ειδικών, εργαζομένων και τεχνικών, για να παρακολουθήσει μαζί τους την έναρξη των εργασιών της πέμπτης ομάδας του σταθμού μετά την αποκατάστασή του, η οποία θα παράγει 200 ​​μεγαβάτ και θα τροφοδοτεί την επαρχία του Χαλεπίου με ηλεκτρική ενέργεια.


Επίσης, ενημέρωσε τον για τις συνεχιζόμενες εργασίες αποκατάστασης στις υπόλοιπες τέσσερις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, οι οποίες επίσης θα τεθούν σε λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και ανακατασκευής.


Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ περιέγραψε το προσωπικό του σταθμού ως «γιους του πεδίου» και τους εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τις προσπάθειές τους, την αφοσίωση και την ειλικρίνειά τους, θεωρώντας ότι η επαρχία του Χαλεπίου έχει υποφέρει περισσότερο ως αποτέλεσμα της τρομοκρατίας και της δολιοφθοράς από άλλες επαρχίες. Οι κάτοικοι του Χαλεπίου έχουν το δικαίωμα να είναι ο μεγαλύτερος επωφελούμενος από την ανακαίνιση του σταθμού.


Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ είπε ότι οι εργάτες της Συρίας είναι η δεύτερη γραμμή στο μέτωπο που ανοικοδομεί ό,τι έχει καταστραφεί από την τρομοκρατία και προσφέρουν προσπάθεια, αγώνα και μάρτυρες, και πρόσθεσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης στον θερμοηλεκτρικό σταθμό του Χαλεπίου δίνουν ένα μήνυμα ότι όλα τα εμπόδια και οι δυσκολίες πέφτουν μπροστά στη θέληση και την αποφασιστικότητα.


Τον Πρόεδρο συνόδευσαν στην επίσκεψή του στον θερμικό σταθμό ο Πρωθυπουργός Hussein Arnous, ο Υπουργός Ηλεκτρισμού, Μηχανικός Ghassan Al-Zamil, και ο Κυβερνήτης του Χαλεπίου, Hussein Diab.


















ΠΗΓΗ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις