ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΗΑLALA"


 Το βίντεο που βλέπετε

είναι από μια "Χαλάλα". Θα σας εξηγήσω τι είναι αυτό. Το Ισλάμ, που όπως ξέρουμε σέβεται πολύ τις γυναίκες, δίνει τη δυνατότητα στον άντρα αφέντη να χωρίσει τη γυναίκα του (μια από τις τέσσερεις ή και τις τέσσερεις μαζί) αν πει τρεις φορές τη λέξη Ταλάκ (Talaq). Ούτε δικηγόροι, ούτε δικαστήρια, ούτε σοβαρός κλονισμός, ούτε τίποτα από αυτά τα γραφειοκρατικά τα "δυτικά". Ταλάκ, ταλάκ, ταλάκ, και έφυγες. Μάλιστα υπάρχει νομολογία μουφτήδων που δέχονται και το sms. Αυτή η μορφή διαζυγίου είναι αμετάκλητη (Talaq al-Bid'ah). Αν μετανιώσει ο άντρας δεν μπορεί να ξαναπαντρευτεί την γυναίκα που τριπλοταλάκιασε. Εκτός εάν η (πρώην) γυναίκα του παντρευτεί με άλλον, χωρίσει και με εκείνον ή μείνει χήρα. Όμως για να παντρευτεί με άλλον πρέπει να ολοκληρώσει το iddah. Το iddah είναι μια περίοδος αναμονής από τον έναν γάμο στον άλλο που ισούται με τρεις εμμηνορροϊκούς κύκλους.

 Τι γίνεται λοιπόν όταν ο Αμπντούλ πάνω στα νεύρα του χωρίσει και μετά το μετανιώσει; Περιμένει τρεις μήνες, βρίσκει έναν άλλον άντρα, συνήθως κάποιον παππού, τον φέρνει στο σπίτι, βάζει τη γυναίκα του με το ζόρι να το κάνει με τον άλλον, αμέσως μετά την πράξη ο άλλος την ταλακιάζει κι εκείνος, οπότε η γυναίκα θεωρείται ξανά χωρισμένη, περνάν άλλοι τρεις μήνες και την ξαναπαντρεύεται. 

 Ποια είναι η γνώμη της γυναίκας για όλα αυτά; Καμμία. Δεν προβλέπεται στο Ισλάμ η γυναίκα να έχει γνώμη. 

Στο βίντεο, o Αμπντούλ σέρνει τη γυναίκα του (που δεν αντιστέκεται ιδιαίτερα διότι ξέρει τη διαδικασία) ώστε να την "παρκάρει" σωστά στον παππού που περιμένει έτοιμος. 

Αυτό λοιπόν ονομάζεται Nikah Halala ή απλά Halala και έχει δημιουργήσει ένα επάγγελμα: τους άντρες χαλάλα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Μάλιστα, κάποιοι "επενδυτές" ρωτάν πώς μπορούν να πάρουν κρατική επιδότηση (από το ΕΣΠΑ ας πούμε) για να ανοίξουν κέντρο Χαλάλα, στο οποίο θα προσφέρονται χαλαλιώτες άντρες, και η γυναίκα ή ο πρώην (και μέλλων) άντρας θα διαλέγει (πληρώνοντας) τον κατάλληλο για να την χαλαλίσει. (Στα σχόλια και το σχετικό link.) Έτσι έρχεται η ανάπτυξη, βρε κουτά...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις