Πώς «έφαγαν» σπίτι οφειλέτη με κόλπο αγνώστου διαμονής και βεβαίωση εξωδικαστικού τα funds κόκκινων δανείων


 Μια απίστευτη ιστορία

με την περιπέτεια οφειλέτριας που ενώ έχει λάβει βεβαίωση για την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό η QQUANT MASTER SERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕΔΑΔΠ ως ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ PILLAR FINANCE DAC της έβγαλε ακίνητο στον πλειστηριασμό και μάλιστα χωρίς να τον ενημερώσει αναφέροντας ότι είναι αγνώστου διαμονής ενώ ήταν γνωστής αποκαλύπτει σήμερα το ΒΝ.

Δήθεν αγνώστου διαμονής

Από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το ΒΝ ότι προκύπτει ότι στην κατασχετήρια έκθεση ψευδώς αναφέρεται ότι η οφειλέτρια είναι αγνώστου διαμονής καθώς της έχει γίνει επίδοση εγγράφου από τους δανειστές στις 6 Μαρτίου 2024 στον τόπο διαμονής.
Ωστόσο δεν έγινε καμία επίδοση για τον πλειστηριασμό ο οποίος αναρτήθηκε λίγες ημέρες μετά την παραλαβή από Γραμματεία Διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους της βεβαίωσης οριστικής υποβολής για κάθε νόμιμη χρήση της αίτησης του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Από τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ΒΝ προκύπτει μια απίστευτη και άνευ προηγουμένου καταχρηστική το λιγότερο διαχείριση από την πλευρά των πιστωτών και όσων άλλων έχουν εμπλακεί στη διαδικασία.
Μάλιστα παρά την συνεχή επικοινωνία με τη συμβολαιογράφο που διενήργησε τον πλειστηριασμό και αιτήματα παροχής στοιχείων η οφειλέτρια δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα.

Το … κόλπο

Και φαίνεται με βάση την έρευνα του ΒΝ το «κόλπο» ήταν συνέχιση ενός προηγούμενου άγονου πλειστηριασμού με ανακριβή στοιχεία για τον οποίο δεν είχε πάλι ενημερωθεί ο οφειλέτης. Είναι δε εντυπωσιακό ότι το σπίτι βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 46.800 ευρώ ( με 20% έκπτωση επί της προηγούμενης τιμής) και τελικά πουλήθηκε για 71.247 ευρώ.
Η ημερομηνία εκτίμησης του ακινήτου είναι η 22-5-2022 για ένα ακίνητο που βγήκε στον πλειστηριασμό στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2024 και που έχουν αλλάξει πλήρως τα δεδομένα της αγοράς.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν

Για το θέμα είναι ενήμερη εγγράφως από την οφειλέτρια και η ΓΓ Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους όπου η απάντηση ήταν τηλεφωνική και προφορική και όχι γραπτή ενώ φαίνεται από τα όσα αναφέρθηκαν προφορικά να υπήρχε επικοινωνία με τον επισπεύδοντα τον πλειστηριασμό και ουσιαστικά ο υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας έγινε διακομιστής των θέσεων του έχοντας προβεί σε καταχρηστικές πρακτικές.
Σημειωτέον δε ότι η οφειλέτρια δεν γνωρίζει πως το χρέος από την DoValue βρέθηκε στην QQ Quant και την Pillar.
Άραγε τέτοιες οδηγίες έχει δώσει κ. Χατζηδάκης που θεωρεί ότι είναι καλώς καμωμένα με τα κόκκινα δάνεια; Ποιον κοροϊδεύει με αυτά που λέει στη Βουλή και τις ανακοινώσεις του;

Η ιστορία μέχρι τον πλειστηριασμό

Όπως εξιστορεί η οφειλέτρια (τα αποδεικτικά στοιχεία στη διάθεση του ΒΝ) το 2005 άνοιξαν με το σύζυγό της επιχείρηση στο Περιστέρι με αντικείμενο τη χονδρική διάθεση αναψυκτικών-νερών από τη Φλώρινα.
Δανειοδοτηθήκαμε αναφέρει «για κεφάλαιο κίνησης από την EUROBANK βάζοντάς υποθήκη ένα διαμέρισμα, γονικής παροχής, 50,17 τ.μ του 1966 στους Αμπελόκηπους.
Η πορεία γνωστή τα επόμενα χρόνια για τις δουλειές και τις επιχειρήσεις, και εμείς δεν αποτελέσαμε εξαίρεση και τελικά το 2011 λύθηκε η εταιρία ,οπότε ψάχναμε για δουλειά, εν τω μεταξύ το 2008 αποκτήσαμε μία κόρη.
Για ένα διάστημα το δάνειο το εξυπηρετούσαμε.
Όταν όμως δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα αδυνατούσαμε να φανούμε συνεπείς με αποκορύφωμα το 2015 να αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στη Λαμία.
Φύγαμε λοιπόν από το Περιστέρι και εγκατασταθήκαμε μόνιμα στη Λαμία όπου ζούμε μέχρι σήμερα. Τότε προσπαθήσαμε να ενταχθούμε στο νόμο προστασίας πρώτης κατοικίας, αλλά μας απέρριπτε γιατί νοικιάζαμε σπίτι στην Λαμία (ενώ εξηγούσαμε ότι με το ενοίκιο της Αθήνας που εισπράτταμε πληρώναμε το ενοίκιο της Λαμίας και όπως διαπιστώθηκε δεν είχαμε κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, Ματαίως όμως, επέμεναν στην απόρριψη. Το 2017 περίπου, μέσω της EUROBANK Αγίου Αντωνίου μας ζητήθηκε να τους στείλουμε την εικόνα της οικονομικής κατάστασής μας (ενοικιαστήριο, έξοδα ξένης γλώσσας ,ρύθμιση ΔΕΗ, κάρτα ανεργίας κ.λ.π.).
Όλα αυτά τα συγκεντρώσαμε και τα παραδώσαμε στην EUROBANK Λαμίας για να προωθηθούν υπηρεσιακώς και να μας προτείνουν διακανονισμό. Αντ’ αυτού, μετά από πάροδο ενός και πλέον έτους, όταν τους ενοχλήσαμε για την έκβαση της υπόθεσης, μας απάντησαν πως το δάνειο πουλήθηκε στην Dovalue.
Ακολούθησε ο covid και μια γενική αδράνεια και φτάνουμε στο 2022, Δεκέμβριος, μάθαμε πως έγινε πλειστηριασμός αλλά κατέληξε άγονος και διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα διότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΑΝ ΠΟΤΈ ΠΩΣ ΕΠΊΚΕΙΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ και η απάντηση τους ήταν πως δεν μας έβρισκαν στην προ δεκαετίας διεύθυνση στο Περιστέρι. Εξηγήσαμε για τον φάκελο που στείλαμε στην EUROBANK και παράλληλα δώσαμε στον δικηγόρο και τον δικαστικό επιμελητή, τους οποίους επιμόνως αναζητήσαμε, την διεύθυνσή μας και τα τηλέφωνα μας . Βέβαια δεν εφησυχάσαμε και φροντίσαμε να ενταχθουμε στην πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού: αίτηση 7/7/23 με αριθμό πρωτοκόλλου 22…. για το Α.Φ.Μ 07…..,για την οποία μας εστάλη βεβαίωση για κάθε νόμιμη χρήση την 11/7/24. Νιώσαμε πιο ήσυχοι και περιμέναμε πρόταση για διακανονισμό. Αλλοίμονο αυτοί πάλι κινήθηκαν, ,δολίως , προέβησαν σε πλειστηριασμό ο οποίος ολοκληρώθηκε, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ.
Τι ζητάμε; Πίστη, ελπίδα και αίσθημα προστασίας.
Τι νόημα έχει τότε ο εξωδικαστικός μηχανισμός του όταν QQUANT, Dovalue, pillar... ενεργούν αυθαίρετα.
Συγνώμη που σας κούρασα αλλά με 1186 ευρώ σύνταξη με επίδομα παιδιού 28 ευρώ το μήνα πως θα πορευθούμε.
Πού θα βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε κάποιον δικηγόρο, μήπως μπορέσουμε να σώσουμε κάτι». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις