Η στάση της Kamala Harris για Γάζα και Λίβανο κλονίζει τις ΗΠΑ - Οι Αμερικανοί τελειώνουν τον σιωνισμό και ψηφίζουν Trump

Η στάση της Kamala Harris για Γάζα και Λίβανο κλονίζει τις ΗΠΑ - Οι Αμερικανοί τελειώνουν τον σιωνισμό και ψηφίζουν Trump 

 Κατακόρυφα έχει υποχωρήσει

η δημοτικότητα της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία Kamala Harris στις τάξεις των αραβοαμερικανών και μουσουλμάνων ψηφοφόρων.
Ο λόγος; H στήριξη που παρέχεται εκ μέρους της κυβέρνησης Biden στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, το Πανεπιστήμιο Quinnipiac δημοσίευσε τις τελικές του δημοσκοπήσεις πριν από τις γενικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η έρευνα, η οποία κάλυψε τρεις από τις πολιτείες που είναι κρίσιμες για τις φιλοδοξίες της Harris και του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών Donald Trump, έδειξε αξιοσημείωτη πτώση για τους Δημοκρατικούς σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.
Αλλά, η πιο μεγάλη πτώση σημειώθηκε στο Michigan.
Εκεί, η σημερινή αντιπρόεδρος από 50% τον Σεπτέμβριο (έναντι 45% που συγκέντρωνε ο Trump) έφτασε στο 47% τον Οκτώβριο, με τον Ρεπουμπλικανό να προηγείται με 50%.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η πτώση οφείλεται στην υποτιθέμενη συντηρητική μετατόπιση της Harris τις τελευταίες εβδομάδες…
Επισημαίνεται πως η αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της έδειξε διάθεση να επαινέσει τον πρώην αμερικανό αντιπρόεδρο Dick Cheney αρχιτέκτονα της εισβολής του 2003 του Ιράκ, στο πλαίσιο επιχείρησης σκλήρυνσης της ρητορικής απέναντι στους μετανάστες της Λατινικής Αμερικής και ευθυγράμμισής της με το Ισραήλ, σε μια περίοδο που το εβραϊκό κράτος εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές του εναντίον του Λιβάνου, της Συρίας και της Υεμένης.
Το Michigan έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων με καταγωγή από αραβικές χώρες.
Αλλά, εάν η Harris δεν κερδίσει Michigan, που κέρδισε ο Biden το 2020 και το οποίο η Hillary Clinton έχασε οριακά το 2016, ο δρόμος της για να συγκεντρώσει τις 370 ψήφους του Εκλογικού Κολλεγίου γίνεται σχεδόν αδύνατος αφού, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος παρουσιάζει μεγάλη δυναμική σε άλλες πολιτείες των Δημοκρατικών όπως το Wisconsin και η Pennsylvania.
Η άρνηση της Harris να αποστασιοποιηθεί από τον Biden στον Netanyahu θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την ίδια.
Υπό άλλες συνθήκες, το Michigan θα τη οδηγούσε προς τη νίκη, αλλά πλέον αυτό το χαρτί δεν υπάρχει…
Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία της αρνήθηκε ακόμη και να έχει Παλαιστίνιο ομιλητή στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, παρά το γεγονός ότι Ισραηλινοί ομιλητές προσκλήθηκαν.
Σημειωτέον, η ίδια η Harris έχει αρνηθεί να δεσμευτεί να σταματήσει την αποστολή αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ εάν κερδίσει τις εκλογές.

Προτιμούν Trump

Ενώ το αραβικό και μουσουλμανικό εκλογικό σώμα αντιπροσωπεύει το 4% του συνολικού πληθυσμού του Michigan, που μεταφράζεται σε 200.000 πιθανούς ψηφοφόρους, το περιθώριο νίκης του Trump επί της Κλίντον το 2016 ήταν μόλις 10.000 ψήφοι.
Εάν πραγματοποιηθεί η αλλαγή στην πρόθεση ψήφου, o πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να κερδίσει την πολιτεία.
Σήμερα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Trump όχι μόνο προηγείται της Harris στο Michigan, αλλά ηγείται επίσης και στον αραβικό και μουσουλμανικό πληθυσμό, κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μόλις πριν από δύο χρόνια.
Στο παρελθόν, αυτό το εκλογικό σώμα έκλινε κατά συντριπτική πλειοψηφία στους Δημοκρατικούς σε όλες τις προεδρικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου του 2020, όταν ο Biden συγκέντρωσε το 60% αυτών των ψήφων, με τον Trump να παίρνει μόλις το 37%.
Αυτή η απότομη αλλαγή σε μόλις τέσσερα χρόνια έχει μια προφανή εξήγηση - την υποστήριξη του Biden στη στρατιωτική δράση του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, η οποία έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στη Γάζα και τον Λίβανο τον τελευταίο χρόνο.
Οι ψηφοφόροι, λοιπόν, βλέπουν τον Biden και τη Harris να μιλούν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά όχι μόνο δεν την επιτυγχάνουν, αλλά συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στο Ισραήλ.
Και παρότι ο Trump υποσχέθηκε ότι θα εφαρμόσει εκ νέου το εκτελεστικό διάταγμα που θέσπισε το 2017, το οποίο απαγορεύει την είσοδο μουσουλμάνων πολιτών (από κάποιες χώρες) στις ΗΠΑ, για τους Αραβοαμερικανούς αυτό δεν είναι συγκρίσιμο με τον Biden και τη Harris, που χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν το Ισραήλ.
Πολλοί φιλοπαλαιστίνιοι ψηφοφόροι προτιμούν τον Trump… Τον θεωρούν έναν ρεαλιστή πολιτικό που δεν θα διστάσει να απαλλαγεί από τον Netanyahu αν του γίνει βάρος.
Αντίθετα, ο Biden έχει επανειλημμένα πει σε όλη του την καριέρα ότι θεωρεί τον εαυτό του «σιωνιστή», κάνοντας πολλούς ψηφοφόρους να πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει γνώμη σχετικά με τη συνέχιση της αποστολής όπλων στο Ισραήλ.
Σε πολλές περιπτώσεις, η στροφή αυτού του εκλογικού σώματος προς τον Trump εξηγείται από τη λογική τού «μη χείρον βέλτιστον»…
Άλλοι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι, από την άλλη πλευρά, αποφάσισαν να υποστηρίξουν την ανεξάρτητη υποψήφια Jill Stein, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων από Άραβες και Μουσουλμάνους στο Michigan.
Και αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη Harris, επειδή πολλοί από αυτούς τους ψηφοφόρους υποστηρίζουν παραδοσιακά τους Δημοκρατικούς.
Φυσικά, η Stein η καλύτερη επιλογή για αυτούς τους ψηφοφόρους, επειδή είναι η μόνη υποψήφια που επέκρινε ανοιχτά τον Netanyahu.
Είναι ανεξήγητο ότι η Harris επιστρατεύθηκε την τελευταία στιγμή μετά την ήττα του Biden στο προεδρικό ντιμπέιτ με τον Trump.
Τώρα θέλει να αποστασιοποιηθεί από τη μη δημοφιλή κυβέρνηση Biden, αλλά διατηρεί την ίδια θέση στα περισσότερα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.
Ξεκάθαρα η εκλογική στρατηγική της είναι κακή. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να αντιταχθεί, αυτό είναι η πολεμική μηχανή, και η Harris το αποδεικνύει, ακόμα κι αν βλάπτει τις πιθανότητες εκλογής της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις