Το καθεστώς Μπάιντεν πλήρωσε στον Πούτιν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τον κατάσκοπο της WSJ/CIA Έβαν Γκέρσκοβιτς

 

Το Deep State Department

πλήρωσε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ασφαλή επιστροφή του Wall Street Journal Reporter και του φερόμενου κατασκόπου Evan Gershkovich, ο οποίος κρατήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας με την κατηγορία της κατασκοπείας τον Μάρτιο του 2023 και αργότερα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση. από ρωσικό δικαστήριο. Την περασμένη εβδομάδα, το εγκληματικό καθεστώς Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία με τον Πούτιν για να εξασφαλίσει την ελευθερία του Γκέρσκοβιτς. Σε αντάλλαγμα γι' αυτόν, κανόνισε την απελευθέρωση πολλών Ρώσων κρατουμένων που κρατούνταν στις ΗΠΑ και σε άλλα δυτικά έθνη - αλλά δεν υπήρξε δημόσια αναφορά για την πληρωμή σε μετρητά.

Πληροφορίες για τα δισεκατομμύρια δολάρια ήρθαν στην ιστοσελιδα μέσω του πράκτορα της FSB Αντρέι Ζαχάρωφ, μόνιμο μέλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας και μια ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για την παρατεταμένη Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Zakharov, ο Gershkovich είναι περιουσιακό στοιχείο της CIA που εργάζεται για τον Volodymyr Zelenskyy και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Είπε ότι ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη τον Μάρτιο του 2023 προσπαθώντας να αποκτήσει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε κεντρικό υπολογιστή του Υπουργείου Άμυνας που είχε απόρρητες λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων στο Κίεβο. Τη στιγμή της σύλληψης του Γκέρσκοβιτς, φέρεται να είχε μια κάρτα SSD κρυμμένη στη σόλα του παπουτσιού του. Όταν οι σύντροφοι του FSB του Zakharov επιθεώρησαν τη μονάδα δίσκου, βρήκαν ένα αρχείο «δόλωμα» με ψευδή τακτικά δεδομένα. Το Υπουργείο Εξωτερικών, είπε ο Ζαχάροφ, συχνά σπέρνει το δίκτυό του με δελεαστικά ψευδή δεδομένα που ένας κατάσκοπος ή εγκληματίας θεωρούσε ακαταμάχητα.

«Αυτή η βρωμιά, αυτός ο άνθρωπος Γκέρσκοβιτς, μάλλον νόμιζε ότι χτύπησε, όπως λες, το τζακ ποτ, αλλά το μόνο που παίρνει είναι κακές πληροφορίες. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπήκε το αρχείο σε αυτήν την κάρτα είναι να το αντιγράψει εκεί. Φυσικά, το γουρούνι είπε ότι δεν ήξερε τίποτα γι 'αυτό - ήταν φυτεμένο, είπε. Αλλά, όχι, είναι κατάσκοπος. Θα μπορούσαμε να τον είχαμε εκτελέσει», είπε ο Ζαχάροφ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρόσθεσε, εκλιπαρούσε για την απελευθέρωση του Γκέρσκοβιτς από την ημέρα που συνελήφθη, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήθελε ανταπόδοση: την ασφαλή επιστροφή των Ρώσων «πατριωτών» που φυλακίζονται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις γερμανικές φυλακές, ιδιαίτερα του Βαντίμ Κρασίκοφ. , ένας συνταγματάρχης από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας που φυλακίστηκε ισόβια στη Γερμανία για τη δολοφονία ενός Τσετσένου αντιφρονούντα στο Βερολίνο το 2019.

Τον Νοέμβριο του 2023, φαινόταν ότι το Κρατικό Υπουργείο και το Κρεμλίνο είχαν καταλήξει σε συμφωνία για το Krasikov για την ανταλλαγή του Gershkovich, αλλά ο Πούτιν μετακίνησε την συμφωνια μια ημέρα πριν προγραμματιστεί η ανταλλαγή, απαιτώντας την επιστροφή δύο ακόμη Ρώσων κρατουμένων. .

«Ο Πρόεδρος Πούτιν ήθελε να δει πόσο πολύ τον ήθελε πίσω η CIA. Αν συμφωνησουν τόσο εύκολα, ίσως δώσουν περισσότερα», είπε ο Ζαχάροφ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τον Πούτιν ότι απέρριψε τη συμφωνία και ορκίστηκε ότι δεν θα πεσει στην παγιδα για να κατευνάσει τον Ρώσο πρόεδρο. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2024, ο εγκληματίας Antony Blinken ζήτησε από τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ να τον συναντήσει στη Βαρσοβία για διαπραγματεύσεις, για να συνάψουν μια συμφωνία ευνοϊκή τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τη Ρωσία. Αυτή η συνάντηση, είπε ο Ζαχάρωφ, ήταν σύντομη και ολοκληρώθηκε με τον Μπλίνκεν να παραχωρεί τις απαιτήσεις του Πούτιν. Και πάλι, μια συμφωνία φαινόταν να έχει ολοκληρωθεί.

Και πάλι, η συμφωνία κατέρρευσε όταν ο Πούτιν, δύο ημέρες πριν από τις ανταλλαγές κρατουμένων, άλλαξε τους όρους της συμφωνίας, ζητώντας αυτή τη φορά την απελευθέρωση έξι Ρώσων πατριωτών. Ο Μπλίνκεν κατηγόρησε τον Μεντβέντεφ ότι εκβίασε τις ΗΠΑ και η συμφωνία σταμάτησε.

Για αδιευκρίνιστους λόγους, το καθεστώς επικοινώνησε με τον Μεντβέντεφ τον Ιούνιο του 2024 με μια δελεαστική προσφορά: ο Γκέρσκοβιτς για οκτώ Ρώσους, δύο περισσότερους από ό,τι είχε ζητήσει ο Πούτιν.

«Ο Πρωθυπουργός Μεντβέντεφ έδωσε στον Πρόεδρο Πούτιν τις πληροφορίες. Ο Πούτιν είπε ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια και τους οκτώ άνδρες. Ο Πούτιν δεν χρειάζεται τα χρήματα. είναι ήδη πλούσιος και σοφός. Αλλά πραγματικά τον ενδιέφερε να δει πόσο πολύ θέλει το καθεστώς σας αυτόν τον άνθρωπο πίσω. Λοιπόν, ο Μπλίνκεν είπε στον Μεντβέντεφ ότι, ναι, θα έκανε το δισεκατομμύριο, αλλά όχι περισσότερα», είπε ο Ζαχάροφ.

Ο Πούτιν, πρόσθεσε, έλαβε την πληρωμή σε κρυπτονομίσματα πριν από την απελευθέρωση του Γκέρσκοβιτς.

«Το καθεστώς σας είναι γενναιόδωρο και ο Πρόεδρος Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα πολεμώντας τον Ζελένσκι και τους παιδεραστές στην Ουκρανία», είπε ο Ζαχάροφ.

 

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις