Ουκρανοί σκοτώνουν… Ουκρανούς και αποσύρονται από το μέτωπο - Αποτυχία η αντεπίθεση - Ομιλία Zelensky στον ΟΗΕ

Ουκρανοί σκοτώνουν… Ουκρανούς και αποσύρονται από το μέτωπο - Αποτυχία η αντεπίθεση - Ομιλία Zelensky στον ΟΗΕ 

Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Volodymyr Zelensky να παραδέχεται πως ο ουκρανικός στρατός είναι σε δυσχερή θέση και ότι η αντεπίθεση δεν προχωρά όσο γρήγορα θα ήθελε, αν και διαμηνύει πως αυτή θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, και ενώ Ουκρανοί στρατιώτες παραδέχονται πως το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου ήταν πραγματικά καταστροφικό για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι πληροφορίες από το μέτωπο εξακολουθούν να είναι απογοητευτικές για το Κίεβο.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως στην κατεύθυνση του Novodonetskoye οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να αποσύρουν μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους λόγω των τεράστιων απωλειών που υπέστησαν και να περάσουν σε θέσεις άμυνας, τη στιγμή που διεθνή ΜΜΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν την απόλυτη σύγχυση που επικρατεί στο ουκρανικό στράτευμα, σε σημείο που οι ίδιοι να βομβαρδίζουν τις δικές τους περιοχές.
Με το ουκρανικό στράτευμα να πιέζεται να φέρει άμεσα επιτυχίες στο στρατιωτικό μέτωπο, οι Ρώσοι σφυροκόπησαν με μια μαζική αεροπορική επίθεση πολλές περιοχές της κεντρικής, δυτικής και νότιας Ουκρανίας, όπως μεταξύ άλλων την Οδησσό και το Lviv.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως έπληξαν αποθήκες όπου φυλάσσονταν πύραυλοι Storm Shadow και πυρομαχικά διασποράς.

Σε σύγχυση οι Ουκρανοί

Τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο στρατός της Ουκρανίας έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα των New York Times, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πυραυλικό χτύπημα που είχε γίνει στην αγορά της πόλης Konstantinovka, σε περιοχή του Donetsk που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό.
Κατά την πυραυλική αυτή επίθεση, στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχε πληγεί η πολυσύχναστη αγορά της πόλης προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 32.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και της συλλογής δεδομένων – ανάμεσα τους και θραυσμάτων πυραύλων, δορυφορικών εικόνων – αλλά και μαρτυριών και αναρτήσεων στα social media κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καταστροφικό αυτό χτύπημα προήλθε από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας από το πυραυλικό σύστημα Buk.
Οι New York Times υποστηρίζουν πως αποδείχθηκε πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στην Konstantinovka από το έδαφος που ελέγχεται από τους Ουκρανούς και όχι από ρωσικές θέσεις.
Σημειώνεται πως η Ουκρανία είχε κατηγορήσει σφόδρα τη Ρωσία για αυτό το πυραυλικό χτύπημα σε αμάχους, το οποίο μάλιστα είχε συμπέσει με την επίσκεψη του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Anthony Blinken στο Κίεβο.

Davis (ΗΠΑ): Δεν μπορούμε να κρύψουμε την αλήθεια

Η Δύση δεν μπορεί πλέον να κρύψει την αλήθεια για την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης και την αποτυχημένη πολιτική της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία αναφέρει ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Daniel Davis.
«Δεν μπορούμε πλέον να κρύψουμε την αλήθεια για τη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας.
Καθώς κορυφαίοι Αμερικάνοι πολιτικοί, στρατηγοί και ειδικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν το Κίεβο στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, μια νηφάλια και ακριβής ανάλυση της σχεδόν ολοκληρωμένης καλοκαιρινής επίθεσης τους, δείχνει ότι οι ηρωικές θυσίες της Ουκρανίας συνεχίζουν να έχουν ελάχιστο έως καθόλου νόημα» υποστηρίζει ο Davis.
Όπως λέει, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έκαναν καλά να διορθώσουν την πορεία τους και να αρχίσουν να ακολουθούν μια νέα πολιτική.
«Αυτό θα βοηθούσε να σωθούν ζωές Ουκρανών και να προωθηθούν τα αμερικανικά συμφέροντα» λέει ο Davis.

Στις ΗΠΑ o Zelensky, ομιλία στον ΟΗΕ

Και ενώ τα νέα από το στρατιωτικό μέτωπο είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνα για το Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky βρίσκεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο Zelensky, ο οποίος επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται Ουκρανοί στρατιώτες, αναμένεται να μιλήσει σήμερα Τρίτη 19/9 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτοπροσώπως και για πρώτη φορά από τη ρωσική εισβολή του 2022.
«Για εμάς είναι σημαντικό όλες οι λέξεις μας, όλα τα μηνύματά μας να ακουστούν» υποστήριξε ο Zelensky, ο οποίος αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες, ανάμεσα τους και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.

Polyansky (Ρωσία): Η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας θέλει ειρήνη στην Ουκρανία

Την θέση πως η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας θέλει ειρήνη στην Ουκρανία και όχι την αποδυνάμωση της Ρωσίας διατύπωσε ο Dmitry Polyansky, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ.
«Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θα συμμετάσχει σε αυτό το show και θα προσπαθήσει να παίξει τον κεντρικό ρόλο σε αυτό.
Αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα, στην οποία ζούμε, επειδή ένα σημαντικό μέρος της διεθνούς κοινότητας, ένα αυξανόμενο σημαντικό μέρος αυτής, καταλαβαίνει ότι η ουκρανική κρίση είναι μια περίπλοκη υπόθεση και ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, οι οποίοι πρέπει να εξαλειφθούν προκειμένου να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη λύση» υποστήριξε ο Polyansky, αναφερόμενος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Οι περισσότεροι θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία και όχι να καταστρέψουν και να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, όπως θέλουν τα κράτη της Δύσης» ανέφερε ο Polyansky.

Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο παραδέχονται οι Ουκρανοί

Αν και ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Oleksandr Syrskyi, χαιρετά την ανακατάληψη των χωριών Klishchiivka και Andriivka κοντά στην εμπόλεμη πόλη του Bakhmut, υποστηρίζοντας ότι η προέλασή τους κατάφερε να σπάσει μια ρωσική αμυντική γραμμή καθώς και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αντισταθούν στις διάφορες ρωσικές επιθέσεις. Παρόλο αυτά προειδοποίησε ότι «η συνολική κατάσταση στον ανατολικό τομέα παραμένει δύσκολη». «Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τις προθέσεις του να ξαναρχίσει επιθετικές ενέργειες στις κατευθύνσεις Kupiansk και Lyman», είπε ο Sirsky.

Ρωσική επίθεση σε Οδησσό, Kharkiv και Lviv – Ένας τραυματίας

Αεροπορική επίθεση σε Οδησσό, Kharkiv και Lviv πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα τα ξημερώματα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν τόσο στην Οδησσό και στο Kharkiv όσο και στο Krivom Roge, Khmelinsky και στο Lviv.
Στο Lviv, οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από την πυραυλική επίθεση, η οποία προκάλεσε και μεγάλη πυρκαγιά σε βιομηχανική αποθήκη.
Σημειώνεται πως χθες οι Ρώσοι επέφεραν μαζικά πλήγματα σε αποθήκες του ουκρανικού στρατού, όπου βρίσκονταν πύραυλοι Storm Shadow και πυρομαχικά διασποράς.

Συντριπτικά πλήγματα σε Kupyansk, Krasnolimansk

Συντριπτικά πλήγματα επέφερε η ρωσική αεροπορία σε σημείο ελέγχου drones, σε θέσεις διοίκησης και παρατήρησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση του Krasnolimansk.
Όπως αναφέρεται τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη έκαναν 4 επιδρομές σε δύο θέσεις διοίκησης και παρατήρησης, σε ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης και ένα κέντρο ελέγχου UAV στις περιοχές των οικισμών Torskoye, Kirovsk, Serebryanka.
Παράλληλα, η ρωσική ομάδα «Κέντρο» ανακοίνωσε πως κατέστρεψε δύο ουκρανικά drones καθώς και ότι δυνάμεις της απέκρουσαν επίθεση της 12ης Ταξιαρχίας Azov και της 67ης Μηχανόκινητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Torsky τμήμα και στο δάσος Serebryansky στην κατεύθυνση Krasnolimansk.
Αλλά και στο Kupyansk το ρωσικό πυροβολικό υποστηρίζει ότι κατέστρεψε θέσεις και οχυρώσεις του πεζικού των Ουκρανών καθώς και τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους, κυρίως τεθωρακισμένα οχήματα, χτυπώντας με το οβιδοβόλο D-30.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Το τελευταίο 24ωρο οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση με μιας διμοιρία πεζικού και δύο τανκς κοντά στο Rabotino.
Τα τανκ ανατινάχθηκαν στο ναρκοπέδιο και οι διασκορπισμένοι στρατιώτες δέχθηκαν πυρά όλμων.
Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις με μικρές ομάδες.
Η ουκρανική διοίκηση έριξε τις Ειδικές Δυνάμεις του Azov σε επίθεση κοντά στο Verbovoe αλλά απωθήθηκαν στη μάχη κατά των Ρώσων αλεξιπτωτιστών.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί ανέστειλαν μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Novodonetskoe, όπου ενισχύουν την άμυνά τους.
Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις επιθέσεις των Ουκρανών κοντά στο Staromayorske ενώ όπως αναφέρουν κατά τη διάρκεια των μαχών σε Zaporizhia και Kherson εξουδετέρωσαν πάνω από 130 Ουκρανούς στρατιώτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις