Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ----ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ....!!!


Η Γαλλία χάνει και την Congo Brazzaville! Πραξικόπημα και στο Κονγκό Μπραζαβίλ! Νέα ανατροπή στην Αφρική! Νέο πραξικόπημα στην Αφρική. Αλυσιδωτή αντίδραση… Μετά το Νίγηρα στο Congo Brazzaville. Απόπειρα πραξικοπήματος στο Κονγκό Μπραζαβίλ. Ο στρατηγός Σερζ Ομπόα, διοικητής της προεδρικής φρουράς, ηγείται του στρατιωτικού κινήματος. H Aφρική απο-αποικιοποιείται. Η Ρωσία εκτοπίζει ΗΠΑ-Γαλλία..Η Γαλλία χάνει και την Congo Brazzaville! Πραξικόπημα και στο Κονγκό Μπραζαβίλ! Νέα ανατροπή στην Αφρική!

H Aφρική σπάει τις αλυσίδες της εν όψει ενός πολυπολικού πιο δίκαιου κόσμου.


Ενώ ο Sassou Nguesso έφτασε αυτή την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αρκετές πηγές ανακοινώνουν την ανάληψη της εξουσίας από τον στρατηγό Serge Oboa, διοικητή της προεδρικής φρουράς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο διοικητής της προεδρικής φρουράς Σερζ Ομπόα είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του Κονγκό.

Ο Σάσου Νγκεσό έπεσε. Μένει να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος στο Κονγκό Μπραζαβίλ, μια από τις πιο σταθερές χώρες της γαλλόφωνης Αφρικής. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κονγκό υποδηλώνουν ότι ο στρατηγός Serge Oboah, επικεφαλής της προεδρικής φρουράς, θα μπορούσε να είναι ο νέος ισχυρός άνδρας. Ο πρόεδρος Ντενίς Σασού Νγκουέσο, 79 ετών, βρίσκεται στο εξωτερικό, ο οποίος έφτασε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγες ώρες για να παραστεί στην 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Le TGV de l’info: Ενώ ορισμένα τοπικά μέσα ανακοινώνουν ένα πραξικόπημα στο Κονγκό Μπραζαβίλ, μια πηγή ασφαλείας με την οποία επικοινωνήσαμε επίσης αρνείται αυτή τη φήμη..

H κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη… αντιφατικές πληροφορίες από τοπικές πηγές.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Επιτελους!!!

    Ενα σοβαρος λογο της απαξιωσης κι αποδημησης των εκει πληθυσμων στα Αφρικανικα κρατη ηταν η επιβολη κυριαρχιας εαναντιον του ιθαγενης πληθυσμου απο Ευρωπαικες δυναμεις, βλεπε Αγγλια/Γαλλια/Ιταλια κλπ.

    αρα εαν αποκτησουν την κυριαρχια τους πισω αυτα τα Αφρικανικα κρατη θα προσελκυσουν πισω τους πολιτες τους.

    το γοργον κια χαριν εχει

    eksothen

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις