Ο Jerome Adams βλεπει "τα ραδικια αναποδα" στο GITMO


 Τη Δευτέρα, με το κεφάλι του σε μια θηλιά, ο πρώην χειρουργός στρατηγός Τζερόμ Άνταμς είπε τα τελευταία λόγια για τον αντιναύαρχο Darse E. Crandall και τον τσακωμό των αξιωματικών που είχαν φτάσει στον Κόλπο του Γκουαντάναμο για να παρακολουθήσουν την εκτέλεσή του. Ένας παθιασμένος Άνταμς εκφώνησε έναν μακροσκελές μονόλογο, λέγοντας ότι ο μόνος λόγος που πρόδωσε τον Τραμπ και τον αμερικανικό πληθυσμό ήταν ότι το Deep State είχε απειλήσει να βλάψει την οικογένειά του εάν δεν υποχωρούσε στις απαιτήσεις τους.

«Τι θα κάνατε, ναύαρχε Κράνταλ; Απείλησαν τη γυναίκα μου, τα παιδιά, τους συγγενείς μου που δεν έχω δει εδώ και 15 χρόνια. Φοβόμουν για αυτούς. Φανταστείτε να ζείτε τη ζωή σας κάτω από το φάσμα του θανάτου, γνωρίζοντας ότι θα ερχόντουσαν για εσάς αν πίστευαν ότι θα ενεργούσατε εναντίον τους. Έκανα ό,τι έκανα για να προστατεύσω τις ζωές της οικογένειάς μου, ναύαρχε».

Ο ναύαρχος απάντησε: «Αν είναι αλήθεια, γιατί δεν άνοιξες το στόμα σου πριν; Είναι η πρώτη φορά που το ακούμε. Ποιος απείλησε την οικογένειά σου; Και γιατί δέχτηκες πληρωμή;»

«Φοβήθηκα», είπε ο Άνταμς αργά, δίνοντας χώρο σε κάθε λέξη. «Και έπρεπε να πάρω αυτά τα χρήματα. Αν το αρνιόμουν, θα με υποψιάζονταν».

«Ποιοι είναι αυτοί;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Δεν έχει πια σημασία. τα έχεις αντιμετωπίσει», είπε ο Άνταμς. «Αλλά οι άλλοι, είναι παντού. Και αυτό που πρόκειται να κάνετε, ναύαρχε Κράνταλ, θα αφήσει μια γυναίκα χωρίς σύζυγο, τρία παιδιά χωρίς πατέρα».

«Μην μου ριχνεις την ευθυνη εμενα γι αυτό. Θα μπορούσες να πας στον Πρόεδρο Τραμπ. Θα σε προστάτευε. Θα προστάτευε την οικογένειά σου», είπε ο Ναύαρχος.

Δίπλα στον Άνταμς στεκόταν ένας στρατιώτης του οποίου η στολή δεν έφερε κανένα βαθμό ή διακριτικά. Ο δείκτης του χεριου του ηταν κοντά στο κουμπί που θα άνοιγε την αρθρωτή πόρτα κάτω από τα πόδια του Άνταμς, και δίπλα του ένας Ναυτονομος του οποίου η δεξιά παλάμη βρισκόταν στον ώμο του Άνταμς.

«Αξιωματικός προς αξιωματικό, Αντιναύαρχε Κράνταλ, τι θα κάνατε εσεις στη θεση μου;»

Η ερώτηση έκανε τον Κράνταλ να ανατριχιάσει σαν να πονούσε. «Αποκαλείς τον εαυτό σου αξιωματικό. Λίγο ντροπη.»

Ο γενικός χειρουργός είναι εντεταλμένος αξιωματικός στο Σώμα των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, μία από τις οκτώ ένστολες υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, και από το νόμο κατέχει τον βαθμό του αντιναυάρχου, αν και ο βαθμός είναι κυρίως τιμητικός.

«Θα τιμούσα τον όρκο μου. αυτό θα έκανα», είπε ο αντιναύαρχος Crandall. «Όπως θα κάνω τώρα».

Ο Άνταμς έκλεισε τα μάτια του και άρχισε να απαγγέλλει το εδάφιο Ψαλμός 23:4: «Ακόμα κι αν διασχίσω την κοιλάδα της σκιάς του θανάτου, δεν θα φοβηθώ κανένα κακό, γιατί είσαι μαζί μου. Το καλάμι σου και το ραβδί σου, με παρηγορούν…».

Ο ναύαρχος Κράνταλ πήρε μια βαθιά ανάσα και έκανε νόημα στον στρατιώτη στην κορυφή της πλατφόρμας να πατήσει το κουμπί.


Ο Αρχιατροςς του Πολεμικού Ναυτικού κατέγραψε την ώρα του θανάτου: 10:40 π.μ. EST., Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις