ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


 Το Ηνωμένο Βασίλειο σχηματίζει «μυστική ομάδα εργασίας» για την αγορά όπλων για την Ουκρανία σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο — NYT

Τόσο η Βρετανία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρηματοδοτήσει συμφωνίες χρησιμοποιώντας τρίτες χώρες και μεσίτες σε περιπτώσεις όπου οι κατασκευαστικές χώρες δεν θέλουν να δηλωθούν δημόσια ότι παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την προσπάθεια.

Η μυστική ομάδα δράσης που δημιουργήθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επικεντρώθηκε στην απόκτηση πυρομαχικών σοβιετικού τύπου , λένε άνθρωποι που ήταν εξοικειωμένοι με την προσπάθεια, ένα έργο που έγινε δυσκολότερο καθώς ο πόλεμος συνεχιζόταν και οι μεγάλοι προμηθευτές τελείωσαν απόθεμα.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Βρετανία συνήψε συμφωνία με το Πακιστάν για την αγορά 40.000 βλημάτων πυροβολικού και ρουκετών που κατασκευάστηκαν από τα κρατικά εργοστάσια πυρομαχικών του Πακιστάν. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Βρετανία θα πλήρωνε έναν Ρουμάνο μεσίτη για να αγοράσει τα πακιστανικά όπλα, σύμφωνα με έγγραφα. Τα επίσημα έγγραφα της συναλλαγής ανέφεραν ότι τα όπλα θα μεταφερθούν από το Πακιστάν στη Βρετανία, χωρίς να γίνεται αναφορά στην Ουκρανία, σύμφωνα με ένα έγγραφο που έλαβε η The Times.

Η συμφωνία κατέρρευσε αφού ο Πακιστανός προμηθευτής δεν μπόρεσε να παραδώσει τα πυρομαχικά, δήλωσε ο Marius Rosu, επικεφαλής εξαγωγών του ρουμάνικου μεσίτη Romtehnica.

Τέτοια προβλήματα είναι κοινά σε συμφωνίες που βασίζονται σε μεσίτες και μακρινούς κατασκευαστές. Ο κ. Rosu είπε ότι η εταιρεία του δεν στέλνει όπλα στην Ουκρανία. Είπε ότι οι πελάτες αλλού μπορούν να αγοράσουν όπλα από τη Romtehnica και αργότερα να τα στείλουν στην Ουκρανία.
«Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας», είπε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. https://dimpenews.com/2023/02/25/%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b7/

    Λέει μια παροιμία. Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει.
    Αριμνηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις