Τεράστια νίκη του βουλγαρικού εθνικισμού στα Σκοπια

 Νίκη του βουλγαρικού εθνικισμού: Τα Σκόπια αναγνώρισαν ύπαρξη βουλγαρικής συνιστώσας - Γιατί βγαίνει ηττημένη η Ελλάδα

Τον εκβιασμό της Βουλγαρίας δέχθηκαν τα Σκόπια, προκειμένου να αρθεί το βουλγαρικό βέτο στην έναρξη

ενταξιακών συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Συγκεκριμένα τα Σκόπια αποδέχτηκαν το βουλγαρικό αίτημα να συμπεριληφθεί και η «βουλγαρική» στις εθνικές ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο σύνταγμα της χώρας.

Ωστόσο αυτό θα γίνει στο τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας με την Ε.Ε. όταν θα απαιτηθεί τα Σκόπια να κάνουν αναδιάρθρωση στο σύνταγμά προκειμένου να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, με δηλώσεις του στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βούλγαρο ομόλογό του Κιρίλ Πέτκοφ στην Σόφια.

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη του βουλγαρικού εθνικισμού, καθώς έχουμε την επιστροφή του βουλγαρικού αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια. Οι Βούλγαροι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν να γίνουν η τρίτη εθνότητα των Σκοπίων, κάτι το οποίο η Ελλάδα πολεμά να μην γίνει από την ημέρα που έγινε η Βουλγαρία κράτος! 

Η Βουλγαρία των 7 εκατ. κατοίκων! Οι Σκοπιανοί δέχθηκαν τον εκβιασμό των Βούλγαρων, για να μπορέσουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και πλέον έχουμε μια «Βόρεια Μακεδονία» (όπως αναγνωρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση) η οποία ανήκει σε Σλάβους, Βούλγαρους και Αλβανούς, οι μόνοι που δεν υπάρχουν είναι οι Έλληνες. 

Με αυτή τους τη νίκη οι Βούλγαροι γίνονται και επίσημα συνιστώσα των Σκοπίων και άρα έχουν δυνατότητα παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα των Σκοπίων, μια δυνατότητα που είχαν απωλέσει το 1945 μετά την ήττα τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Να θυμίσουμε εδώ ότι το θέμα των Σκοπίων το είχαν δημιουργήσει οι Βούλγαροι και όχι οι Σλάβοι.

Τι μπορεί να κάνει τώρα η Ελλάδα

Κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να κάνουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες ουδέποτε αγωνίστηκαν για να αναγνωριστούν επισήμως ως ελληνική μειονότητα οι 200.000 Έλληνες της περιοχής του Μοναστηρίου το οποίο το δηλώνουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί και βάση αυτής της αναγνώρισης προτάθηκε το σχέδιο Μιλόσεβιτς το 1993 για διαμοιρασμό των Σκοπίων σε τρία μέρη σε Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία, που προέβλεπε την επέκταση του ελληνικού κράτους στις περιοχές που κατοικούνταν από Έλληνες μέχρι το Μοναστήρι είτε ελληνικής καταγωγής είτε ελληνικής συνείδησης.

Η Ελλάδα πρέπει να θέσει θέμα και δικής της ενότητας και να θέση θέμα κύρωσης των πρωτοκόλλων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε περίπτωση που τα Σκόπια δεν το δεχθούν, τότε και η Αθήνα μπορεί να αρνηθεί την κύρωση των πρωτοκόλλων. Θα είναι εγκληματική ενέργεια εάν η Αθήνα δεν προσπαθήσει να κερδίσει από την βουλγαρική νίκη γιατί η αναγνώριση της συνιστώσας της Βουλγαρίας αποτελεί αλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών. 














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις