Εφτασε η ωρα της Anita Dunn

 

Δευτερα 26 Ιανουαριου 2022

Επιβαρυμένη με κατηγορίες για προδοσία και εξέγερση, η πρώην χειρίστρια του Μπάιντεν, Ανίτα Νταν, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να χαρακτηριστεί ως «περιφερειακή» παίκτρια στο πολιτικό τοπίο Ομπάμα/Μπάιντεν, λέγοντας ότι παρόλο που είχε συμβουλεύσει την κυβέρνηση για μυριάδες εσωτερικά ζητήματα, δεν είχε ποτέ δεσμευτεί ή ενέκρινε εγκληματική δραστηριότητα είτε μόνη είτε ως μέλος ομάδας με αλλους κρατικους παραγοντες. Οποιαδήποτε απόδειξη για το αντίθετο, είπε κατά την εναρκτήρια δήλωση, ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη.

Η μαρτυρία της, ωστόσο, δεν εντυπωσίασε τον υποναύαρχο Darse E. Crandall, ο οποίος έφτασε στη νότια αίθουσα του δικαστηρίου του GITMO λίγες μόνο ώρες μετά την επίβλεψη της εκτέλεσης του Gavin Newsom. Ντυμένος με την επισημη στολη, έκανε γνωστό ότι η εξαπάτηση δεν θα γινόταν ανεκτή στο δικαστήριο του.

"Κυρία. Dunn, πρέπει να ομολογήσω, βρίσκω τη δήλωσή σου κάπως διασκεδαστική. Αυτή η καρέκλα στην οποία κάθεστε—κάθονταν όλα τα άτομα που πριν απο εσας ειχαν δηλωσει αθωα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα καθόνταν εκεί αν δεν είχαμε πειστικά στοιχεία εναντίον τους. Και αντιμέτωποι με το γεγονός ότι πιθανότατα θα καταδικαστούν σε θάνατο για τα εγκλήματά τους, εξακολουθούν να λένε «δεν ήμουν εγώ» ή «ακολουθούσα απλώς εντολές» αντί να ομολογήσουν και ενδεχομένως να λάβουν άλλη ποινή εκτός από θάνατο.», είπε ο υποναύαρχος Crandall.

Και συνέχισε, «Αντί να επισημάνουμε τη μακρά ιστορία εγκληματικών παραβάσεων που χρονολογούνται από τα χρόνια του Ομπάμα και να το παρατείνουμε επ' αόριστον, θα επικεντρωθούμε στη σημερινή ημέρα. Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι εσείς, εκ μέρους της διοίκησης, και ο Δρ Fauci συναντηθήκατε αρκετές φορές για να συζητήσετε αυθαίρετα πόσες δοσεις εμβολιων θα χρειάζονταν οι άνθρωποι κάθε χρόνο. Ότι εσύ, ένα άτομο χωρίς ιατρικά διαπιστευτήρια, επελεξες τον αριθμό 6 και μετα ο Fauci, τον οποίο θα δούμε σύντομα, είπε το 4. Γνωρίζουμε ότι έχετε επωφεληθεί από τις πωλήσεις εμβολίων. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι ήσασταν ο μεσάζων που ενεργούσε ως μεσολαβητής κατά την αρχική φάση της πανδημίας, συμβουλεύοντας τους Newsom, Cuomo και Whitmer για το πώς να κλείσουν τις επιχειρήσεις των πολιτειών τους και τις χρεοκοπημένες οικονομίες τους, ώστε οι πολίτες να εξαρτώνται από την ομοσπονδιακή βοήθεια. Ακόμη και ο σύζυγός σου είναι εδώ σήμερα για να καταθέσει εναντίον σου».

Το προνόμιο μαρτυρίας συζύγου, υποστήριξε η Dunn, απέκλειε τον σύζυγό της, Bob Bauer, να καταθέσει εναντίον της. «Δεν μπορείς να αναγκάσεις τον Μπομπ να με ενοχοποιήσει», είπε.

Ο υποναύαρχος Crandall της υπενθύμισε ότι μια στρατιωτική επιτροπή δεν δεσμεύεται από τους ίδιους δικαστικούς περιορισμούς που διέπουν τις αστικές ποινικές διαδικασίες. Επιπλέον, είπε ότι η JAG δεν ανάγκασε τον Bauer να πει τίποτα, γιατί ήταν συνεργαζόμενος μάρτυρας.
Η Νταν άρχισε να ραγίζει. Το κάτω χείλος της έτρεμε και δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό της. Για μια στιγμή φάνηκε ότι θα μπορούσε να ομολογήσει τα πάντα, αλλά τα δάκρυά της εξατμίστηκαν και κάθε ένδειξη θλίψης ή τύψεων εξαφανίστηκε και μεσα σε δευτερολεπτα αλλαξε οψη.

«Όχι, όχι, όχι, δεν θα με εκφοβίσεις», είπε η Νταν. «Ξέρω το δίκιο μου. Δεν θα συνεργαστώ με αυτήν την αηδία που αποκαλείτε δικαστήριο».

«Έτσι θα γινει», είπε ο υποναύαρχος Κράνταλ, με ένα ίχνος αγανάκτησης στη φωνή του. «Αυτό το πάνελ θα ακούσει τι έχει να πει ο σύζυγός σας αύριο το πρωί. Σας το υπόσχομαι, κυρία Νταν, η μοίρα σας θα κριθεί αύριο».


Το δικαστήριο τεθηκε σε διακοπή μέχρι την Τρίτη το πρωί.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....
















ΠΗΓΗ






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις