Ξένοι οι μισοί κάτοικοι σε γειτονιές της Αθήνας – Γκετοποίηση και απελπισία για τους κατοίκους

 Επιχείρηση στα γκέτο της Αθήνας | VIMA Online

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν

εφημερίδες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας. Οι μισοί κάτοικοι σε Πατήσια, Πλ. Βικτωρίας και αλλού είναι αλλοδαποί, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να έχουν μετατραπεί σε “γκέτο”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η “Εστία”  – που επικαλείται για τους ισχυρισμούς της,μυστικές εκθέσεις των αρχών ασφαλείας– πρόκειται περί “βόμβας” που απειλεί την κοινωνική συνοχή της πρωτεύουσας. Αποδίδει μάλιστα τις ευθύνες γι’ αυτό στις πολιτικές που υιοθετεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος για να “αποσυμφορήσει” τα νησιά, μεταφέρει τους μετανάστες στην Αθήνα.

Όμως η ζωή των κατοίκων της Αθήνας έχει μετατραπεί σε κόλαση και όπως οι ίδιοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία αισθάνονται αυτοί ξένοι στις γειτονιές που μεγάλωσαν. Ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψιν του τις τελευταίες συλλήψεις μελών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και πλήθως άλλων συλλήψεων από “εξειδικευμένες μαφίες” καταλαβαίνει κανείς ότι αυτοί διατρέχουν καθημερινό κίνδυνο. 

Πέραν και αυτού όμως, υπάρχει και το πρόβλημα της μετατροπής των συγκεκριμένων περιοχών σε “μικρές Καμπούλ”  καθώς η “νέα πλειοψηφία” μεταναστών δεν επιβάλλει απλά γλώσσα και αισθητική αλλά και ήθη και έθιμα. Τα οποία σίγουρα δεν συμβαδίζουν με τα δικά μας. 













ΠΗΓΗ

 

Σχόλια

  1. Α !ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ !.
    ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΛΛΑΔΟΣ ;
    ΧΜΜΜΜΜ.
    ΚΑΛΑ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΔΟΎΝΙ ΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΟ ΜΑΦΙΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
    ΜΕΤΑ ΤΟ 2000 ,ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΣ ΤΗΝ ΣΚΑΤΙΛΑ ;
    ΟΤΙ ΠΙΑΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΖΕ Ο ΜΙΣΤΕΡ ΝΤΡΑΓΚΟ ,ΤΟ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΑΝ .
    ΤΩΡΑ...
    ΛΟΎΣΙΜΟ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ,ΑΝ ΤΟ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΗ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις