Ξεχάστε την Ελλάδα που ξέρατε

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα - Ξεχάστε την Ελλάδα που ξέρατε (ΒΙΝΤΕΟ) 


Νέοι όροι εισάγονται πλέον στην ελληνική πραγματικότητα, όντα η καλύτερη απόδειξη για την "αλλαγή" που συντελείται στην Ελλάδα της νέας εποχής. Κοινωνικές επιχειρήσεις, βιώσιμη
ανάπτυξη και ενεργειακή φτώχεια, είναι οι έννοιες στις οποίες όλοι Έλληνες θα πρέπει να εξοικειωθούν.
Όλο και πιο συχνές είναι επίσης οι εκδηλώσεις και οι "καμπάνιες ενημέρωσης" σε όλη την Ελλάδα για αυτά ακριβώς που προστάζει η Ατζέντα 2030, με τη χώρα μας να πρωτοστατεί σε "καινοτόμες και βιώσιμες ιδέες", που στο άμεσο μέλλον θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά, πάντα για το....καλό μας.
Η καταπολέμηση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας, που αφορά περίπου 65 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, ήταν το κύριο θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ashoka Greece -το πρώτο δίκτυο κοινωνικής επιχειρηματικότητας- σε συνεργασία με το Aephoria.net.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη από τον χώρο της ενέργειας και της τεχνολογίας, μέλη του startup οικοσυστήματος και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και πραγματοποιήθηκε με αφορμή το πρόγραμμα για την «Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας», που υλοποιεί η Ashoka σε συνεργασία με το Schneider Electric Foundation.
Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε η, υπεύθυνη ανάπτυξης της Ashoka Greece, Λυδία Παπανδρέου, η οποία απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται με τον τομέα της ενέργειας να υποβάλλει συμμετοχή μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
«Ανυπομονούμε να δεχθούμε ακόμη περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα, τις οποίες μπορούμε να υποστηρίξουμε μέσω του διεθνούς δικτύου Ashoka, ώστε να αναπτυχθούν και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Παπανδρέου.
Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Τουρκολιάς, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την καταπολέμηση του προβλήματος, που βασίζεται σε 3 πυλώνες:
-αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική,
-ενημέρωση και εκπαίδευση,
-ανάπτυξη κατάλληλων χρηματοδοτικών μηχανισμών
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Καταπολέμηση της Ενεργειακής Φτώχειας» στόχος του οποίου είναι να εντοπίσει και να υποστηρίξει 15 κοινωνικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.
Παράλληλα, έγινε ενημέρωση σχετικά με τη δράση του πρώτου συνεταιρισμού πολιτών στην Ελλάδα, με στόχο την ενεργειακή αυτονομία του τόπου, μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σημαντικό στοιχείο ήταν επίσης η αναφορά ότι η αυξητική τάση του πληθυσμού των πόλεων καθιστά επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης «έξυπνων» λύσεων ενέργειας.
Υπενθυμίζουμε πως το εγχείρημα των...κοινωνικών και βιώσιμων επιχειρήσεων, δεν είναι κάτι το καινούργιο για την Ελλάδα:












ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις