Με την ψήφο των ΑΝΕΛ περνούν τα νομοσχέδια για τη Θράκη και την ταυτότητα φύλου!

Άνοιξε η "κερκόπορτα": Με την ψήφο των ΑΝΕΛ περνούν τα νομοσχέδια για τη Θράκη και την ταυτότητα φύλου! 

 

Καμία ενδοκυβερνητική κρίση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, μετά την σύμπραξη και των ΑΝΕΛ.

Η...στήριξη του
Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική εναντίον του ΥΠΑΜ, φαίνεται πως ήταν αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο "σπάσιμο" της σκληρής γραμμής του συγκυβερνώντος κόμματος.
Τις τελευταίες μέρες πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, είχαν πάρει θέση για το επίμαχο νομοσχέδιο με την ταυτότητα φύλου, διατρανώνοντας πως δεν πρόκειται να το στηρίξουν στην επερχόμενη ψηφοφορία.
Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις και για το νομοσχέδιο που αφορά τη Θράκη, με την κυβερνητική συνοχή να δοκιμάζεται αρκετά. Ωστόσο το Μαξίμου δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.
Η νέα μέρα που ξημέρωσε, βρήκε την συγκυβέρνηση να κλείνει προς μία συμπαγής και σκληρή "νομοθετική γραμμή", υπερψηφίζοντας νομοσχέδια που υπό άλλες συνθήκες θα υπερέβαιναν τις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ.
Οι δηλώσεις βέβαια του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είναι ξεκάθαρες και δεν αφήνουν περιθώρια για λάθος εντυπώσεις.
Οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον ίδιο, θα στηρίξουν το -κατά τα άλλα προδοτικό- νομοσχέδιο για την "Τουρκική Ένωση Θράκης", φέρνοντας στην Κ.Ο. του κόμματος προς συζήτηση και το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.
Θυμίζουμε πως μέχρι πριν λίγα 24ωρα η ταυτότητα φύλου ήταν κάτι για το οποίο οι ΑΝΕΛ ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι, ενώ ήδη είχαν γίνει συζητήσεις στα γνωστά "πηγαδάκια" της Βουλής, για το ενδεχόμενο καταψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.
Φαίνεται πως η εύθραυστη πλην σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα διατηρηθεί και στις επόμενες ψηφοφορίες.







ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις