Ρωσικοί και αμερικανικοί χάρτες λένε την αλήθεια στο Αιγαίο

Ρωσικοί και αμερικανικοί χάρτες λένε την αλήθεια στο Αιγαίο (Φωτό) 


Η έκφραση Γκρίζες Ζώνες είναι μονομερής όρος της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που περιγράφει ύδατα και νησίδες του Αιγαίου όπου η Τουρκία αμφισβητεί την
παραδεδεγμένη κυριαρχία της Ελλάδος. Ο όρος όμως αυτός και οι σχετικές διεκδικήσεις δεν έχουν νομική υπόσταση και όποια ελληνική κυβέρνηση  τις αποδεχθεί, θα αποτελέσει εθνική προδοσία.
Σε αυτές τις «τουρκικές γκρίζες ζώνες», οι Τούρκοι έχουν συμπεριλάβει και τα Ίμια, με το γνωστό επεισόδιο του 1996.
Αμερικανικοί και ρωσικοί χάρτες όμως λένε την αλήθεια και εκθέτουν την πολιτική αδιαφορίας της διεθνούς κοινότητας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
Τους χάρτες δημοσίευσε η έγκριτη ιστοσελίδα του ανταποκριτή, Μιχάλη Ιγνατίου.
Ο Ρωσικός χάρτης του πολεμικού ναυτικού με αριθμό 32208 και κλίμακα 1:275.000 που εκδόθηκε το 1974 συνιστά, αν μη τι άλλο, τεράστιο ιστορικό ντοκουμέντο.
Στον χάρτη αυτό τα Ίμια ονομάζονται με το Ελληνικό τους όνομα.
 
Εν συνεχεία, ο Αμερικανικός χάρτης που παρατίθεται αποτελεί επίσης άλλο ένα ιστορικό ντοκουμέντο για το ότι τα Ίμια είναι Ελλάδα!
Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1950 δύο μόλις χρόνια μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα. Ονομάζει τα Ίμια με την Ελληνική τους ονομασία “Νήσοι Λίμνια”. Μάλιστα κάτω από την ονομασία και μέσα σε παρένθεση με κεφαλαία γράμματα αναγράφεται η λέξης “GREECE” σε αντίθεση με την «τουρκική» βραχονησίδα CAVUS, που αναφέρει τη λέξη TYRKEY.

Η αλήθεια είναι εύκολο να αποδειχθεί, ωστόσο η πολιτική έχει άλλα σχέδια και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Πέραν τούτου, γενικά το κλίμα για τους Έλληνες δεν είναι και τόσο φιλικό, όσον αφορά τα κέντα λήψης αποφάσεων.
Συνεχώς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!
Θα έρθει όμως η ώρα που όχι μόνο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αλλά θα δούμε πράγματι ποια εδάφη θα κατέχει η Τουρκία, αν υπάρχει ως κρατική οντότητα.
Απλά, η Ελλάδα, ο Στρατός της και οι όποιοι κυβερνώντες οφείλουν να επαγρυπνούν, καθώς πλησιάζουμε σε περίοδο αλλαγής συνόρων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!







 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις