ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

 
 
 
Εάν ο Ερντογάν χάσει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου,εάν δηλαδή επικρατήσει το  ΄΄ΟΧΙ΄΄ στην αλλαγή του συντάγματος (ναι έχουν και οι Τούρκοι σύνταγμα….) που προβλέπει την μεταφορά της εξουσίας στον πρόεδρο και την ουσιαστική κατάργηση του πρωθυπουργού και του κοινοβούλιου (ναι έχουν και οι Τούρκοι κοινοβούλιο…) τότε θα υποστεί μια δεινή πολιτική ήττα. Η ήττα αυτή δεν θα έχει άμεσα αποτελέσματα καθώς ο Ερντογάν θα παραμείνει πρόεδρος της Τουρκίας αλλά σε λίγες εβδομάδες η πολιτική πίεση που θα δεχθεί από την αντιπολίτευση των κεμαλικών, του Κουρδικού κόμματος και των εθνικιστών θα είναι αφόρητη. Ο Ερντογάν έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα φοβάται υπερβολικά και χάνει την ψυχραιμία του.Θυμηθείτε την πλατεία Ταξίμ το 2013 και το πραξικόπημα του 2016.Και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασε με πανικό και μάλιστα σε βάθος χρόνου.
Ο Ερντογάν φοβάται ότι θα πάει φυλακή όχι τόσο για την αποτυχία του με το Κουρδιστάν όσο για τα σκάνδαλα και τις μίζες που πήρε από τους Ιρανούς κατά την διάρκεια του εμπάργκο που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και το οποίο  ήρθη από τον Ομπάμα.
Κατά την διάρκεια του εμπάργκο ο Ερντογάν μέσω της HALK BANK ανέλαβε την μεταφορά κεφαλαίων πλούσιων Ιρανών προς το εξωτερικό με το αζημίωτο.Επειδή το εμπάργκο είχε επιβληθεί από την  ΄΄διεθνή κοινότητα΄΄ οι λαμογιές του Ερντογάν είναι αντικείμενο διεθνών διώξεων. Γιαυτό και θέλει τον Γκιουλέν νεκρό, ακριβώς επειδή ο τελευταίος απείλησε ότι θα τον καταδώσει στις ΗΠΑ.
Το καλοκαίρι του 2014 αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα του Ερντογάν και της οικογένειας του αλλά με μερικές καθαιρέσεις δικαστικών, μερικές φυλακίσεις και με λίγο ανατολίτικο φολκλόρ κατάφερε να αθωωθεί.Γιαυτό και συνεχίζει σήμερα να καθαιρεί δικαστικούς δήθεν ως πραξικοπηματίες .
Τι θα μπορούσε να κάνει ο Ενρτογάν εάν έχανε το δημοψήφισμα; ; Θα μπορούσε να κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα .Έτσι θα επέβαλλε στρατιωτικό νόμο στην Τουρκία και θα μπορούσε να εκτελέσει ανεμπόδιστος μερικές ακόμα δεκάδες χιλιάδες αντιφρονούντες. Η κήρυξη πολέμου με άλλο κράτος είναι και μόνη περίπτωση που δίνει δικαίωμα στην Τουρκία η συνθήκη του Μοντρέ που ορίζει το καθεστώς των Στενών να τα κλείσει με μονομερή απόφαση.
Έτσι θα μπορεί να εκβιάσει την Ρωσία και την Δύση για να μην τον εμποδίσουν στις επιχειρήσεις εναντίον μας.
Με όλους έχει πλέον τσακωθεί ο Ταγίπ και ενώ δεν έχει έρθει ακόμα σε οριστική ρήξη Ευρώπη -ΗΠΑ και Ρωσία δεν είναι φανερό ότι προτιμά σε τελική ανάλυση την ρήξη παρά την παραπαίουσα συνεργασία .
Η Τουρκία τα τελευταία εφτά χρόνια υπήρχε και δικαιολογούσε την ύπαρξή της ως ορμητήριο και καταφύγιο των ισλαμιστών που έφεραν τον πόλεμο στην Συρία και ειδικά από το 2014 οπότε και ιδρύθηκε το Ισλαμικό Κράτος
Το Ισλαμικό Κράτος και ο πόλεμος της Συρίας είναι δημιούργημα του Κατάρ που θέλει να περάσει τους αγωγούς του από την χώρα και δια μέσω Τουρκίας να τους περ΄σει στην Ευρώπη και φυσικά στην Γερμανία.
Άλλη υπηρεσία της Τουρκίας είναι η υπόθαλψη του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου το οποίο αποτελεί την  ΄΄παιδική χαρά΄΄΄των πλούσιων καταριανων, σαουδαράβων και ευρωπαϊκών πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ .Στη κατεχόμενη Κύπρο διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων, οργάνων, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών προς την Ευρώπη απο την Ασία και άλλα εγκλήματα.
Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Τραμπ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά και η ενεργειακή αυτονομία των ΗΠΑ λόγω των εγχώριων αμερικάνικων σχιστολιθικών κοιτασμάτων έχει αφήσει το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία όπως και του προστατευόμενου τους, την Τουρκία, εκτός γεωπολιτικού παιχνιδιού.
Η νίκη των Ρώσων στην Συρία ακύρωσε τον αγωγό του Κατάρ , ένας ακόμα λόγος για να ανησυχεί η Τουρκία η οποία δεν χρησιμεύει σε κανένα πλέον
Οι καταριανοί βέβαια ξέρουν να ελίσσονται και παρόλο που η Ρωσία ακύρωσε τα σχέδια τους στην Συρία δεν δίστασαν να αγοράσουν μεγάλο μερίδιο της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας ROSNEFT  Το Κατάρ αποτελεί τον συνιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρίας εκμεταλλευόμενο την έλλειψη επαρκούς τεχνογνωσία των Ρώσων για εξορύξεις αλλά και την κρίση στην οποία διάγει η ρωσική οικονομία λόγο των οικονομικών κυρώσεων από την δύση. Οι Ρώσοι παρόλο που αποτελούν τον κύριο προμηθευτή αερίου της Ευρώπης βασίζονταν στην γαλλική TOTAL για την εξόρυξη των κοιτασμάτων τους και τελευταία στο Κατάρ, ένα χρήσιμο μάθημα για την Ελλάδα που φιλοδοξεί και πρέπει να αρχίσει να εξορύσσει τα δικά της κοιτάσματα.
Η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι ανίκανοι να ελιχθούν εφόσον η Τουρκία δεν παράγει υδρογονάνθρακες παρά μόνο τσαμπουκάδες.
Το Κατάρ σε πρώτο λόγο αλλα΄και η Σαουδική Αραβία δεν θα αφήσουν την Τουρκία χωρίς χρηματοδότηση εφόσον τους είναι ακόμα χρήσιμη ως εφαλτήριο για την εξάπλωση του ισλάμ στην Ευρώπη αλλά σε κάθε περίπτωση η Τουρκία χάνει την αξία της
Ένας άλλος σημαντικότατος παράγοντας εναντίον της Τουρκίας είναι ο αγωγός EAST MED που με υποθαλάσσια διαδρομή θα ενώνει Ισραηλινά-Αιγυπτιακά-Κυπριακά-Ελλαδικά κοιτάσματα και θα σνεχίζει την διαδρομή του στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας.
Οι Καταριανοί θα αναγκασθούν να χρησιμοποιήσουν τον αγωγό αυτό για τις εξαγωγές τους , κάτι που θα καταστήσει την Τουρκία άχρηστη γεωπολιτικά εφόσον θα εγκαταλειφθεί οριστικά το σχέδιο ανατροπής του Άσαντ για να περάσει από την Συρία-Τουρκία ο αγωγός που είχε αρχικά σχεδιαστεί από το Κατάρ.
Ο Ερντογάν εάν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ελλάδα θα το κάνει εάν χάσει το δημοψήφισμα και μετά από αυτό, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. και πάντα σε συνεννόηση με την Γερμανία η οποία ψάχνει για την τέλεια δικαιολογία να ξεφορτωθεί τις ελληνικές τράπεζες με ένα εξωγενές περιστατικό το οποίο δεν θα ενοχοποιεί το ευρώ
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις