Καρέ καρέ η στιγμή που ο ισλαμιστής τρομοκράτης αφήνει το σακίδιο με τα εκρηκτικά στην Α.Πετρούπολη

 


Aθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η FSB και η Εθνική Φρουρά της Ρωσία καθώς υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους πυρήνες ισλαμιστών τρομοκρατών έτοιμοι να
χτυπήσουν ξανά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί οι δυνάμεις  της Εθνικής Φρουράς για την αποτροπή νέων τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ το ρωσικό κανάλι Ren δημοσίευσε εικόνες και βίντεο με τον φερόμενο δράστη τη στιγμή που άφηνε την τσάντα με τα εκρηκτικά.
Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.
Το τηλεοπτικό δίκτυο 5TV «Πέμπτο Κανάλι», δημοσίευσε, στην σελίδα του στο Twitter φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίσθηκε στη στάση του μετρό «Πλόσαντ Βαστάνια» της Αγίας Πετρούπολης και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.

 

Οι σωστές ενέργειες το μηχανοδηγού του συρμού, σε βαγόνι του οποίου σημειώθηκε η έκρηξη ενώ ήταν εν κινήσει, συνέβαλαν στο να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα, ανακοινωσε η επίσημη εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.
«Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε μόλις άρχισαν οι έρευνες λένε ότι ο μηχανοδηγός του συρμού, στο βαγόνι του οποίου σημειώθηκε η έκρηξη, ενήργησε σωστά εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης» είπε η Σβετλάνα Πετρένκο, επισημαίνοντας ότι «η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα στις δύο στάσεις, αλλά ο μηχανοδηγός πήρε την σωστή απόφαση να μην σταματήσει, μέχρι να φθάσει στον επόμενο σταθμό, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα να άρχισει άμεσα η εκκένωση του συρμού και να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες».
«Θεωρούμε ότι η ενέργεια του αυτή συνέβαλε στο να μην υπάρξουν ακόμη περισσότερα θύματα», δήλωσε η Πετρένκο.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας απέστειλε σε όλα τα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες απόφασή της με την εντολή να λήφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη χώρα με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής ασφάλειας, μεταδίδει το πρακτορείο Tass.














ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις