Ιδού το τείχος των 3.000 χλμ. που θα κατασκευάσει η κυβέρνηση Ν.Τραμπ και θα χρηματοδοτήσει το Μεξικό

 


Yπέγραψε χθες όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr  ο Ντόναλντ Τραμπ το προεδρικό διάταγμα  για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό που θα εμποδίζει τους παράνομους
μετανάστες να εισέρχονται στις ΗΠΑ.
Όλοι θέλουν να μάθουν πως θα μοιάζει αυτό το τείχος, πως θα κατασκευαστεί, πόσο θα κοστίσει και την αποτελεσματικότητά του
Μία εταιρεία αρχιτεκτόνων με έδρα την Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, η Estudio 3.14, παρουσίασε τη δική της εκτίμηση για την εικόνα που μπορεί να έχει το τείχος του Τραμπ.
Πολλοί αν το προσέξουν θα δουν ότι έχει ίδιο μέγεθος, ύψος και πάχος με αυτό της Μεγαπόλης 1 στην ιστορία του Δικαστή Ντρεντ που χώριζε την τεράστια πόλη από την «Καταραμένη Γη»
Image result for mexico wall
Όσον αφορά στο κόστος κατασκευής του τείχους, το άρθρο του Business Ιnsider εξηγεί ότι πολλοί έχουν σημειώσει ότι είναι ακριβό.
Ειδικότερα η Kate Drew του CNBC έγραψε ότι η κατασκευή του θα κόστιζε στην αμερικανική κυβέρνηση 15 με 25 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η συντήρησή του και η πρόσληψη 21.000 συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με ανάλυση του CNBC και του Politico, θα κόστιζε επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Σε δηλώσεις του ο Τραμπ είχε εξηγησει ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος μέσω των φόρων ή του εμπορίου.
Βέβαια τα ΜΜΕ επειδή είναι στο σύνολό τους εχθρικά απέναντι στο Ν.Τραμπ αναζητούν τρόπους για να εμφανίσουν το εγχείρημα ως αδύνατον. Τίποτε όμως δεν είναι αδύνατο για αυτούς που προσπαθούν όπως έλεγε και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος.


Στο σχέδιο προβλέπεται και μια μονάδα παραγωγής όπου οι κρατούμενοι θα εργάζονται για να διατηρήσουν το τείχος και ένα εμπορικό κέντρο.
Another part would feature a manufacturing plant, where the prisoners would work to maintain the wall.


Το τείχος θα εκτείνεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό Μέχρι τον Κόλπο του Μεξικό.
The design was also inspired by the work of renowned Mexican architect Luis Barragán, who is known for his blunt, stucco walls and use of bright colors.

Φωτογραφίες: Agustin Avalos/Estudio 314 /Business Insider










ΠΗΓΗ













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις