Οι βρετανικές τράπεζες προετοιμάζουν το προσωπικό τους για το Brexit

Οι βρετανικές τράπεζες προετοιμάζουν το προσωπικό τους για το Brexit


Η HSBC, η Barclays, η Lloyds, η RBS και η Nationwide έχουν ενημερώσει το προσωπικό τους για το πώς να απαντούν σε ερωτήσεις και για τα δύο πιθανά αποτελέσματα της κάλπης, με τους συναλλαγματικούς κινδύνους να αποτελούν τη
μεγαλύτερη ανησυχία, σύμφωνα με πηγές στις τράπεζες.
Οι τράπεζες έχουν εφοδιάσει το προσωπικό τους με σενάρια που περιλαμβάνουν προτάσεις για το πώς να απαντούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ιδίως εάν μια ψήφός υπέρ της αποχώρησης οδηγήσει σε σημαντική πτώση της λίρας.
Το προσωπικό στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC έχει λάβει κείμενα με λεπτομερείς απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις των πελατών. Η Nationwide είπε ότι επίσης συμβουλεύει τους υπαλλήλους πώς να απαντούν. Οι άλλες τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν για τα σχέδιά τους.
Μια τράπεζα, που δεν ήθελε να κατονομαστεί, είπε ότι το δικό της έγγραφο των ερωταπαντήσεων περιλαμβάνει το εάν μια ψήφος υπέρ του Brexit καθιστά ακριβότερο ένα στεγαστικό δάνειο, εάν θα επηρεάσει έναν φοιτητή που σπουδάζει στην Ευρώπη και εάν θα έχει αντίκτυπο στις επενδύσεις.
Ανάμεσα σε αυτούς που ίσως χρειάζονται περισσότερο βοήθεια συγκαταλέγονται ενδεχομένως κάποιες μικρές επιχειρήσεις, καθώς δεν είναι πολλές αυτές που έχουν ασφαλιστεί έναντι μιας απότομης μεταβολής στη συναλλαγματική ισοτιμία της λίρας ύστερα από το δημοψήφισμα.
Τα ερωτήματα των πελατών για το εάν θα πρέπει να προχωρήσουν σε συμβόλαια αντιστάθμισης συναλλαγματικού κινδύνου έχουν τετραπλαστιαστεί τις τελευταίες 6-8 εβδομάδες, σύμφωνα με τον Αμπισέκ Σαχντέβ, γενικό διευθυντή στην Vedanta που συμβουλεύει μικρές επιχειρήσεις για την αντιστάθμιση κινδύνου.
Οι σημερινές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το στρατόπεδο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ έχει προβάδισμα 4-5 ποσοστιαίων μονάδων, οδηγώντας τη στερλίνα κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του αμερικανικού δολαρίου.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις