Αφού αρχίσαμε να βλέπουμε άδεια Σούπερ Μάρκετ το καμπούμ είναι κοντά

Αφού αρχίσαμε να βλέπουμε άδεια Σούπερ Μάρκετ το καμπούμ είναι κοντά


Μπορεί οι κυβερνώντες να πανηγυρίζουν για τις κόκκινες γραμμές, που τελικά είναι βαθύ ροζ και που παραβιάζονται πλέον καθημερινά, μοιάζοντας περισσότερο με αιδοίο κοινής γυναίκας, παρά με παρθένας, την ίδια ώρα όμως τα πρώτα σοβαρά σημάδια
της εξάντλησης των κατοίκων αυτής της χώρας είναι πλέον όχι απλά ορατά, αλλά καταφανέστατα.

Η εικόνες που μετέδωσαν πριν από λίγο τηλεοπτικοί σταθμοί από διαφορετικές υπεραγορές τροφίμων, αλλά και η εικόνα που αντίκρισα και ο ίδιος πριν από λίγο σε δύο σουπερ μάρκετ της γειτονιάς μου είναι αποκαρδιωτικοί.
Έπιασα συζήτηση με την υπεύθυνη ενός καταστήματος και εκεί έμαθα ότι όντως η υπερεργασία των προηγούμενων εβδομάδων, όπου οι Έλληνες αγόραζαν σχεδόν αποκλειστικά μακαρόνια και μπύρα (;) ακολουθεί τώρα ένα τετραήμερο που κάνουν τζίρους που αντιστοιχούν σε περιόδους εξόδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
Μιλάμε για πτώση άνω του 60% στα βασικά είδη διατροφής και 75-80% στα καταναλωτικά προϊόντα και η κατηφόρα δείχνει να μην έχει τέλος.
Δεν ξέρω αν η συμπεριφορά αυτή οφείλετε στο ότι οι Έλληνες ξέρουν για τη φορολαίλαπα που έρχεται τις επόμενες ημέρες και κρατούν τα χρήματα τους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους- αν και η συμπεριφορά τους το Σαββατοκύριακο που κατέκλυσαν τις παραλίες άλλα δείχνει – ή αφού στόκαραν τροφή τώρα την καταναλώνουν ή αν όντως έχουν ξεμείνει από χρήματα.
Ότι και να είναι οι επόμενες μέρες θα δείξουν που πάει το πράγμα.
Πάντως αν συνεχισθεί αυτό μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσουν να κλείνουν σουπερ μάρκετ  και συνάνθρωποι μας να οδηγούνται μαζικά στην ανεργία.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις