Oι Ρώσικες Μυστικές Υπηρεσίες είχαν ενημερώσει τον Πούτιν για την επίθεση των Αζέρων από τον Φεβρουάριο.

cbymfxdw8aazyis


Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, είχαν ενημερώσει τον Β.Πούτιν, από τον Φεβρουάριο, για τις τουρκοαζερικές συνεννοήσεις με σκοπό την διάνοιξη ενός δεύτερου μετώπου για την Ρωσία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Σχεδιασμένη λοιπόν η αναδιάταξη των δυνάμεων που έκανε η Ρωσία, ενώ
πολλοί την ερμήνευαν ως αποχώρηση από τη Συρία. Η ρωσική αναδιάταξη δυνάμεων έγινε με τη μεταφορά των καλύτερων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών απο την Λατάκκεια και η μεταφορά των Ισκαντέρ με πυρηνική γόμωση στην ίδια αεροπορική βάση, ενώ σκοπός ήταν και ο προσανατολισμός των καλύτερων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών των su-34, στο θέατρο επιχειρήσεων του Καραμπάχ.
Πληροφορίες θέλουν την Τουρκία να επιχειρεί το αμέσως επόμενο διάστημα με μαχητικά αεροσκάφη F-16, κατά των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι τυχαίες οι χθεσινές εμπρηστικές και πρωτόγνωρες δηλώσεις του Ερντογάν, που κάλεσε τον Αλίγιεφ, να το πάει μέχρι το τέλος.
Ήδη η Ρωσία έχει προσανατολίσει τις ένοπλες δυνάμεις της πρός την Αρμενία εδώ και πολύ καιρό. Εδώ και εβδομάδες γίνονταν ξαφνικές και επαναλαμβανόμενες αερο-αποβατικές ασκήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με χιλιάδες αλεξιπτωτιστές. Σκοπός μαζί με την ανατολική Ουκρανία, ήταν και είναι η μεταφορά τους στο Καραμπάχ.
Το ρωσικό γενικό επιτελείο, παρακολουθεί στενά τις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή. Αν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιτεθούν σε αρμενικές θέσεις, αυτό θα σημάνει αυτόματα γενικευμένη σύρραξη και για το ενδεχόμενο αυτό η Μόσχα είναι πανέτοιμη...






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις